Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση εκποίησης δημόσιας περιουσίας από την τρόικα (!!!) - σχόλια και πραγματικότητα





Την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (για την οποία είχαμε γράψει στο παρελθόν, εδώ, εδώ κι εδώ) μέχρι το ποσό των 50 δις ευρώ, την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ η τρόικα (όπως και την ουσιαστική εξαφάνιση της κοινωνικής πολιτικής, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ). Η κυβέρνηση έκανε το "κορόιδο", παρότι έχει κάνει σχετικές προετοιμασίες εδώ και καιρό. Και βγήκε εκ των υστέρων να κάνει λεονταρισμούς...Το τι θα συμβεί στην χώρα μπορείτε να το φανταστείτε αν σκεφτείτε ότι η συμμετοχή του κράτους στις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου υπολογίζεται σε 9 δις μόνο. Πέραν της σημασίας αυτών των μέτρων για την κοινωνία, φανταστείτε τι "χαρές" θα κάνουν οι συνήθεις ύποπτοι-καιροσκόποι που θ' αποκτήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα φιλέτα του Δημοσίου...Ως και το MEGA αντέδρασε στην όλη ιστορία -φανταστείτε. Το Μνημόνιο απέτυχε (αφού τόσο καιρό κυνηγούσε το έλλειμμα ενώ όπως λέμε τόσο καιρό έπρεπε να κυνηγηθεί το χρέος) και πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το "χτυπήσουμε".
Δηλαδή παρατηρούμε ότι όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες οικονομολόγοι και αναλυτές που τόσο καιρό έτρωγαν κι έπιναν εις υγεία του κορόιδου (και εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου - διαβάστε εδώ), όλοι αυτοί οι σύμβουλοι που γύρισαν την Ελλάδα στην εποχή του Μεσοπολέμου, εφαρμόζαν τακτικές που ως μόνο στόχο είχαν την απογύμνωση της χώρας και του λαού της από δικαιώματα, περιουσία και εν τέλει της αξιοπρέπειά της.
Και το αποτέλεσμα ποιο; Συντρίμια και θρύψαλα από κάποιους κυρίους, που συν τοις άλλοις κάνουν και μαθήματα καλής συμπεριφοράς σε όσους αντιδρούν για τις περικοπές μισθών, επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, και υπονόμευσης του μέλλοντος τους. Είναι εύκολο βέβαια γι' αυτούς να μιλούν - αυτοί δεν χάνουν τίποτα από τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, αντιθέτως πληρώνονται αδρα.
Και κάτι τελευταίο: Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να έρθει μια κυβέρνηση που θ' αυξήσει τους μισθούς, που θα μειώσει το έτος συνταξιοδότησης, που θα νοιαστεί για τους εργαζομένους, που θα βελτιώσει την παιδεία και την υγεία. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Καμία κυβέρνηση όμως δεν θα μπορέσει να ξαναπάρει τις δημόσιες εκτάσεις, να πάρει ύπο έλεγχο τις υποδομές και τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Αυτό δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ - σήμερα οι βραχονησίδες, αύριο τα μουσεία και τ' αρχαία...

Δείτε την αντίδραση των παρουσιαστών του Μega στις ανακοινώσεις εδώ:



Όσο για το "διάβημα" του Πρωθυπουργού στους επικεφαλείς της τρόικας για τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους θα πούμε μόνο τούτο: Καθυστερημένο (αφού έγινε μια ολόκληρη σχεδόν μέρα μετά τις δηλώσεις και αφού ακόμα και τα "εξαπτέρυγα" των καναλιών έγιναν έξω φρενών) και άσκοπο (αφού δεν αλλάζουν την ουσία δηλ. ότι η κυβέρνηση δέχτηκε τις απαιτήσεις τους για πολλοστή φορά). Η ουσία θα ήταν να μη φτάναμε στο σημείο να γίνουν οι δηλώσεις πράγμα που θα συνέβαινε αν στις συνομιλίες τους με την κυβέρνηση και στις προηγούμενες "εμφανίσεις" τους υπήρχαν αντιδράσεις...Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο κύριος Στρος-Καν "εξέφρασε την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεων του Πρωθυπουργού και το σεβασμό του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό", σύμφωνα πάντα με τις διαρροές που προέρχονται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: Αν πραγματικά είχε συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, θα έπρεπε να είχε βγει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που φυσικά δεν έγινε -αλλά εδώ αυτό δεν έγινε "κατ' ιδίαν", θα γινόταν δημόσια;

1 σχόλιο:

kotoglis είπε...

Οι διεθνεις τοκογλυφοι και οι εγχωριοι επιχειρηματο-αρπαχτακηδες αφου τοσα χρονια συσσωρευσαν υπερκερδη και μετακυλησαν το ιδιωτικο χρεος στον δημοσιο τομεα, ερχονται τωρα να αγορασουν τα παντα!!! ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τα παντα απο μια ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ κυβερνηση!!! Μας δανειζουν για να ξεπληρωσουμε τους τοκους παλιων δανειωνμκαι μας αγοραζουν.

Για 50 δις.

Ενα μετρο υπαρχει αντι της εκχωρησης δημοσιας περιουσιας, που ειναι περιουσια ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ!!!

ΑΠΛΑ, ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ!!

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΜΗ NΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ!!

Δυστυχως η Αιγυπτος ερχεται ολο και πιο κοντα στην Ελλαδα!!