Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κουκουλοφόροι και αστυνομία: βίοι παράλληλοι με σχέσεις στοργής / "Να χρεωκοπήσει η Ελλάδα!"

Είδηση: Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έπειτα από καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο κεντρικό δελτίο του Mega για σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης.

Το ΚΚΕ έχει στη διάθεση του στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους, είπε η γενική γραμματέας του κόμματος η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα καταγγέλλει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αργά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «έξω από τη ΓΑΔΑ ήταν μία ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόρων–είτε κουκουλοφόροι σε σύνδεση με την αστυνομία ή αστυνομικοί που ντύθηκαν κουκουλοφόροι– που πανηγύριζαν και έλεγαν ‘τους φάγαμε’».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, την ίδια ημέρα (δηλαδή την Πέμπτη) παράλληλα με τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, στη πλατεία Σανταρόζα, ανάμεσα στην οδό Σταδίου και την Πανεπιστημίου, «ήταν μία ομάδα αστυνομικών που έβγαζε τα ρούχα της και έβαλε κουκούλες». Όπως τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ, «ευθέως λέμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων» ενώ επισήμανε ότι «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν θύλακε και διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους».

Τα στοιχεία, πρόσθεσε ακόμη η Αλ.Παπαρήγα, δημοσιεύτηκαν και θα δημοσιευτούν στο «Ριζοσπάστη». Στο δελτίο παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης ο οποίος τόνισε ότι η αστυνομία δεν έχει σχέση με τα όσα καταγγέλει το ΚΚΕ και κάλεσε την κυρία Παπαρήγα να θέσει τα όποια στοιχεία έχει υπ' όψιν των εισαγγελικών αρχών. Απαντώντας, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι οι διασυνδέσεις θυλάκων της αστυνομίας με διάφορες ομάδες είναι γνωστές χρόνια τώρα. Όταν κλήθηκε και πάλι να απαντήσει εάν θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, είπε: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη αυτών που λέμε. Θα πορευθούμε με τον τρόπο που πρέπει να πορευθούμε».

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως όταν κάνουμε τέτοιες καταγγελίες στοχοποιούνται ο πολιτικός μας χώρος και πρόσωπα. Δεν φοβόμαστε, παίρνουμε όλη την ευθύνη, κάνουμε τις καταγγελίες και ευτυχώς υπάρχουν πάντα τίμιοι άνθρωποι και πηγές που βοηθάνε στην αποκάλυψη αυτών των στοιχείων» σημείωσε η γγ του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε με επιστολή του από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας, αφού -όπως επισημαίνει- «τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες προς την αποστολή, τον ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχόλιο: Διαφαινόταν από τις προηγούμενες μέρες ότι οι "κουκουλοφόροι" και οι "προστάτες" τους ανοίγουν κακούς λογαριασμούς, αφού τα όσα συνέβησαν στις πορείες των μεγάλων κινητοποιήσεων δε θα έμεναν αναπάντητα από το ΚΚΕ (που βέβαια ούτε ως περιφρούρηση ούτε ως νοοτροπία έχει σχέση με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και γι' αυτό εξ' άλλου η σύμπραξή του ΠΑΜΕ μαζί τους είχε μεγάλη σημασία και για οργανωτικούς λόγους). Μόνο που δεν περιμέναμε είναι αλήθεια να γινόταν η επίθεση μ' αυτό τον τρόπο - και μάλλον εκπλαγήκαμε ευχάριστα, αφού φέρνει στο φως της δημοσιότητας, στοιχεία για όλους και αποφεύγει να λύσει δυναμικά τη διαφορά.

Είχαμε επισημάνει ότι η στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ κουκουλοφόρων και διαδηλωτών ήταν περίεργη, πράγμα που επισημάνθηκε εξίσου σε όλο τον τύπο από την "Ελευθεροτυπία" εώς την "Καθημερινή". Οι καταγγελίες του ΚΚΕ, που ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη των καταγγελομένων, είναι ιδιαίτερα σοβαρές και δείχνουν δυστυχώς ότι το παρακράτος το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε ύπνωση, βρήκε την ευκαιρία να "ξεσπαθώσει" επί "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης (και μάλιστα η ειρωνία είναι ότι αυτό συμβαίνει επί υπουργίας ενός ιδιαίτερα "δυναμικού" στα νιάτα του "σοσιαλιστή" του Χρήστου Παπουτσή).


Για όσους βέβαια παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε πορείες, οι σχέσεις αστυνομίας-κουκουλοφόρων δεν αποτελούν έκπληξη (η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον "Ριζοσπάστη" και αναδημοσιεύουμε δείχνει κουκουλοφόρο με αστυνομικό γκλομπ να εφορμά σε διαδηλωτή). Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει, κουκουλοφόρους να φοράνε Παλαιστινιακά μαντήλια βγαίνοντας από τις τάξεις των ΜΑΤ ή κατεβαίνοντας από κλούβες; Πόσες φορές δεν έχουμε δει κουκουλοφόρους να βγαίνουν από αστυνομικές κλούβες (για τα ΜΑΤ που φοράνε σήματα των ΕΣ-ΕΣ και τα σχέδια καταστολής της αστυνομίας δεν σχολιάζουμε πλέον - τα έχουμε δει και διαβάσει άπειρες φορές ); Πλέον βέβαια οι καταγγελίες δίνουν μια επισημότητα σε όλα αυτά και ελπίζουμε να είναι μια ευκαιρία όλα αυτά ν' αποκαλυφθούν σε όλο τους το μεγαλείο...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Εν όψει των συνόδων του Eurogroup όπου θα συζητηθεί το "μέλλον" της χώρας μας, αξίζει να διαβάσουμε τι λένε κάποιοι από τους φίλους μας τους ξένους. Αυτοί επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεωκοπήσει, όπως γράφει ο περίφημος κύριος Ρουμπινί σε άρθρο του στους Financial Times:


Πηγές ειδήσεων: "Financial Times", "Τα Νέα", "Ριζοσπάστης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: