Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σχέδιο για ν' αδειάσει η πλατεία Συντάγματος εφάρμοσε η αστυνομία / Πανευρωπαϊκούς φόρους ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδηση: Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

35 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων και τα ηχηρά μηνύματα που έστελνε το «κίνημα της πλατείας Συντάγματος», έκαναν την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει την απόφαση να δώσει τη χαριστική βολή στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτό άλλωστε δείχνει η αλλαγή, κατά 180 μοίρες, στη στάση της Αστυνομίας, που από διακριτικός «επόπτης» των πραγμάτων, μεταβλήθηκε σε επιθετικό καταστολέα, με τη χρήση μάλιστα νέων όπλων.

«Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων είναι μεγάλη» δήλωσε σε εφημερίδα μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο». Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών των ΜΑΤ που, ξεπερνώντας κάθε όριο, πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών, ψεκάζουν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς λόγο και αφορμή.

Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών. Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια. Έτσι για τρεις ολόκληρες ώρες και ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο, βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, οι πολίτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς διεξάγονταν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Μια εικόνα που θύμιζε θέατρο παραλόγου, αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να «παίζουν» με τους κουκουλοφόρους μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, όπου πήραν εντολή να αδειάσουν το Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν την πλατεία, διώχνοντας τους πολίτες προς τα γύρω στενά, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει τόσο στη λεωφόρο Αμαλίας όσο και την πλατεία Συντάγματος. Από τις 6.30 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και οι τόνοι να πέφτουν… Αξίζει δε να τονιστεί πως περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών μετείχαν στην επιχείρηση «Καθαρίστε την πλατεία». Για τη συμπεριφορά τους, η μαρτυρία του Δημήτρη Ιωάννου, εθελοντής οδοντίατρος, που βρέθηκε εκεί τα λέει όλα: "Τέτοια μανία και χρήση βίας από αστυνομικούς δεν έχω ξαναδεί. Αίματα παντού. Προσπαθούσαν να διαλύσουν το ιατρείο μας, ενώ είχαμε μέσα διαδηλωτές με χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, με αναπνευστικά προβλήματα. Μας έριχναν συνεχώς ασφυξιογόνα. Ακόμη και όταν τους φωνάζαμε ότι είμαστε γιατροί, μας χτυπούσαν με τα κλομπ. Χτύπησαν μια νοσηλεύτρια στο κεφάλι και έναν χειρουργό στο χέρι (σημείωση: Και αύριο-μεθαύριο θα πάνε πιθανόν κάποιοι στον ίδιο χειρούργο και θα του ζητήσουν να τους κάνει μια εγχείρηση που πιθανώς θα τους σώσει τη ζωή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί τόση βία; Και πάλι έξω θα είμαστε. Θα συνεχίσουμε από εκεί που νομίζουν ότι μας σταμάτησαν!".

Σχόλιο: "Τα ΜΑΤ πετούσαν χημικά αδιάκριτα μέσα στο κόσμο του Μετρό. Έριξαν ως και στο ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού στο σταθμό. Αυτοί που τους έβαλαν να το κάνουν δεν έχουν ανθρωπιά. Είναι σα να καταλύθηκε η δημοκρατία." Τάδε έφη ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών, αυτόπτης μάρτυρας των σημερινών συμβάντων. Και ο πιο αφελής Έλληνας έχει καταλάβει πλέον ότι η αστυνομία εκτέλεσε εντεταλμένο σχέδιο για να τελειώσει το κίνημα των "αγανακτισμένων" μια και καλή. Η προσπάθεια απαξίωσης που ξεκίνησαν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί (διαβάστε εδώ σχετικά) δεν πέτυχε, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις ήταν πραγματικά μεγαλειώδεις (θυμίζοντας τις πρώτες μεταδικτατορικές πορείες της επετείου για το Πολυτεχνείο), οπότε το κίνημα κάπου εδώ έπρεπε να λήξει αφού είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο και μαζικό. Οι πρώτες ενδείξεις για το τι σχεδιαζόταν φάνηκαν ξεκάθαρα στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπου η δραστηριοποίηση του παρακράτους με τη συνεργασία της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά ελληνικά δεδομένα (δείτε εδώ σχετικό βίντεο). Σήμερα απλώς το έργο ολοκληρώθηκε.

Η αστυνομία χτυπώντας τους πάντες και κάνοντας το πρωτοφανές (και εγκληματικό) να πετάξουν χημικά μέσα στο σταθμό του Μετρό (!!!), εδειξε τις προθέσεις της, καθώς και επίσης και το ποιο ρόλο θέλει για τον εαυτό της δηλ. του "μαντρόσκυλου" ενός συστήματος υπό κατάρρευση. Ξεκινώντας με τα περιστατικά της Κερατέας (θυμηθείτε εδώ) και καταλήγοντας σήμερα μπορεί να κάνει ένα απολογισμό που θα ζήλευε και η αστυνομία επί εποχών κατοχής, εκλογών βίας και νοθείας και Χούντας. Και αυτός είναι ο λόγος που οι "κουκολοφόροι" δε συλλαμβάνονται και κάθε φορά κάνουν τα ίδια...

Το μόνο λυπηρό είναι αυτούς και τα χημικά που πετάνε με τόση ευκολία, τα πληρώνουμε εμείς μέσω κρίσης και όχι αυτοί που τους καθοδηγούν. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραλάβουν το λογαριασμό. Εμείς θέλουμε αστυνομία που να προστατεύει εμάς και όχι να μας αφήνει στο έλεος κάθε εγκληματία.

Δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα κατορθώματά τους - για να δείτε γιατί μιλάμε:





Είδηση 2η: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει έναν πανευρωπαϊκό φόρο προκειμένου να τονώσει τις δαπάνες της μολονότι πολλές εθνικές κυβερνήσεις επιβάλλουν περικοπές δαπανών για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, αναφέρει η ιρλανδική εφημερίδα Independent. Η Βρετανία θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης στον σχεδιαζόμενο φόρο, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να προειδοποιεί πως η Επιτροπή «πρέπει να κόψει το ρούχο της» με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα κράτη-μέλη. Ζητά δε το πάγωμα των δαπανών της Ε.Ε., αν και οι Βρυξέλλες πιέζουν για αύξηση 2% περίπου.

Επιλογές για άντληση των επιπλέον εσόδων περιλαμβάνουν την επιβολή ‘πράσινου φόρου’ στο εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την επιβολή τέλους στα αεροπορικά εισιτήρια, ή ενός φόρου σε όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (αποκαλούμενος φόρος ‘Ρομπέν των Δασών’). Για τον τελευταίο, η βρετανική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα είναι αποτελεσματικός μόνον εάν υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα.
Σήμερα η Επιτροπή συζητά για το πώς θα χρηματοδοτήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της (125 δις ευρώ ετησίως) την περίοδο 2014-20, καθώς ζητά τη σταθερή αύξηση του όγκου του. Ενδέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός να προβάλλει βέτο στην αύξηση αυτή.

Σχόλιο: 125 δις λοιπόν για να μπορούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να παίρνουν εκτός έδρας, επιδόματα και μισθούς που θα τους ζήλευαν διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων πολυεθνικών. Εκατό είκοσιπέντε δις για να μπορούν να "μας κουνούν το δάχτυλο" και να μας ζητούν νέες θυσίες και να μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση. Εκατό είκοσιπέντε δις για να μην μας υποστηρίζουν ποτέ στα εθνικά θέματα, να κλείνουν το μάτι στην Τουρκια (και να την αφήνουν να κάνει κουμάντο στα χωρικά μας ύδατα) και να σφυρίζουν αδιάφορα στο δίκαιο αίτημα μας τα εθνικά σύνορα να είναι και κοινοτικά. Εκατό είκοσιπέντε δις για να μπορούν κάποιοι να προωθούν προσωπικές πολιτικές και να εξασφαλίζουν μια παχυλή σύνταξη.

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η "Ενωμένη Ευρώπη" που οι δημιουργοί της οραματίστηκαν, αλλά σίγουρα δεν είναι η Ευρώπη που μας πρέπει και μας χρειάζεται. Σε μια εποχή που και η κοινωνική πρόνοια έχει πέσει θύμα του Μνημονίου και το βιοτικό επίπεδο της χώρας μας (και όχι μόνο - αφού τα προβλήματα είναι πλέον πανευρωπαϊκά) έχει κάνει ιστορική βουτιά, είναι εντελώς απαράδεκτο να συζητάμε επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου που θα χτυπήσει τις "βασανισμένες" και χρεοκοπημένες οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.

Και κλείνοντας να σχολιάσουμε και την άλλη λυπηρή πλευρά του θέματος: Η χώρα μας είναι και εδώ απούσα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον Πρωθυπουργό μας. Ούτε ένα σχόλιο, ούτε μια ένσταση - αφήνοντας πάλι άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Συνέχισε δηλαδή την τακτική του "καλού παιδιού" που ξεκίνησε με την υποχωρητική εξωτερική πολιτική, συνέχισε κατά τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο και κατέληξε μη δεχόμενος να δημιουργήσει κοινό μέτωπο με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία για καλύτερους όρους - δίνοντας μας τα ίδια μηδενικά αποτελέσματα. Ο πατέρας του τουλάχιστον αντιδρούσε έστω και για το "θεαθήναι" - μήπως άραγε είναι υιοθετιμένος;

Πηγές ειδήσεων: "Πρώτο Θέμα", "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: