Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο-Βουλευτικές κωλοτούμπες (από Αθανασιάδη, Ρομπόπουλο κ.ά), παρασκήνιο και σχόλια

Είδηση: Ψηφίστηκε λοιπόν επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο (155 ναι, 138 όχι και 5 "παρόν", με τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Π. Κορουμπλή μοναδικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να το καταψηφίζει). Που σημαίνει ξεπούλημα, φόροι και εισφορές (τα οποία περιγράφονται αναλυτικά εδώ κι εδώ) - Μας "έσωσε" μια φορά το Μνημόνιο, καλά πέρασαν (ορισμένοι) οπότε γιατί να μην το ξανακάνουμε; Τα ερωτήματά μας είναι δύο: Με το Δημόσιο χρέος διαρκώς αυξανόμενο (και με προβλεπόμενη μεγαλύτερη αύξηση ακόμα και μετά την εφαρμογή ενός Μεσοπρόθεσμου κι ενός Μνημονίου - δείτε εδώ γιατί), το επόμενο πακέτο τι μέτρα θα φέρει; Και αλήθεια από του χρόνου (ή το 2013) που δεν θα υπάρχουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΘ να φέρνουν ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους από μερίσματα, η τρύπα που θ' αφήσουν στο προϋπολογισμό, πως θα καλυφθεί; (Ξέρουμε όλοι πως - κι άλλα μέτρα!).

Η τακτική που ακολουθούν οι πιστωτές στην χώρα μας είναι παρόμοια μ' αυτήν που ακολουθούν τράπεζες σε ημί-πτωχευμένες επιχειρήσεις: α) Σιγουρεύουν τα λεφτά τους (στην περίπτωση μας με Μνημόνια που μεταφέρουν τη δικαιοδοσία του χρέους στο εξωτερικό αντί στην Ελλάδα), β) παίρνουν ότι μπορούν από τόκους και πανωτόκια από δάνεια που δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν (στην περίπτωσή μας με νέα τοκογλυφικά δάνεια 3τούς διάρκειας και μεγάλης αξίας) γ) ξεπουλούν όσο-όσο την περιουσία της, αγοράζοντας την οι ίδιοι ή υμέτεροι έναντι πινακίου φακής (δείτε ταμείο ξεπουλήματος) και μετά την αφήνουν στην μοίρα της να διαλυθεί ή να κλείσει. Μόνο που δυστυχώς γι' αυτούς, είμαστε στο Ευρώ και έτσι, θα πάμε όλοι μαζί παρέα στον πάτο...

Τέλος, για τους όψιμους "επαναστάτες" του ΠΑΣΟΚ όπως τους κυρίους Γιουματζίδη, Ρομπόπουλο (να που τα ονόματα λένε την αλήθεια) και Αθανασιάδη και την κυρία Παπανδρέου τι να πούμε; Τόσες μέρες παρουσιάζονταν σαν "αγωνιστές και ιδεολόγοι", υποτίθεται αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις διαφόρων ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ), διαδίδοντας ότι ήταν υπέρμαχοι του "οι ιδέες μου είναι πάνω από την καρέκλα". Τελευταία στιγμή όμως υπέκυψαν και δήλωσαν "ευχαριστημένοι" από τις "διευκρινήσεις", ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, κάνοντας μια τούμπα μεγαλύτερη από αυτές που κάνουν τα "Κολλητήρια" του Θεάτρου Σκιών αφού δεχτούν σφαλιάρα από τον Καραγκιόζη ή τον Πασά (όπου Καραγκιόζης ο Παπανδρέου και Πασάς η τρόικα). Ελπίζουμε να πάρουν αυτό που τους αξίζει στις επόμενες εκλογές - το να είσαι καρεκλοκένταυρος από άποψη το δεχόμαστε (δεν το συμμεριζόμαστε αλλά έχει τη λογική του "γιατί να χάσω τη θέση μου ξέροντας ότι στις εκλογές θα πιάσουμε πάτο;"), αλλά το να παίζουν ορισμένοι αντιμνημονιακό θέατρο τόσες μέρες με σκοπό την προβολή τους είναι άξιο κοροϊδίας και ρίψης στο καλάθο των αχρήστων της ιστορίας.

Με λίγη φαντασία...Βάλτε στη θέση του Βέγγου τον Αθανασιάδη και στη θέση του "ΜΑΠ" τον Πετσάλνικο:



Πάντως να πούμε ότι οι ψηφοφορίες δεν τελείωσαν - αύριο ψηφίζεται επί των άρθρων, πράγμα που θα επιτρέψει στην ΝΔ να επιβραβεύσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας άρθρα που την "ικανοποιούν" (βλέπε δημόσια περιουσία), κάνοντας το "χατήρι" στους δανειστές μας για "συναίνεση". (Για τα όσα έγιναν εκτός βουλής δεν θα πούμε τίποτα. Η αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με τους κουκουλοφόρους τα κατάφεραν και μπράβο τους - κάποιος πρέπει σ' αυτή την χώρα να πετυχαίνει τους στόχους του!).

Όσο για το λόγο του κ. Κουρουμπλή δείτε τον εδώ:



Και για να μην ξεχνιόμαστε... "Έντονο προβληματισμό εξέφρασε η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη ότι στο Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας διορίζονται τεχνοκράτες, ενώ θα συμμετέχουν και τρεις από την τρόικα, οι οποίοι, όπως είπε, θα αποκτήσουν πολλές ουσιαστικές αρμοδιότητες για τη διαχείριση του χρέους και δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων. Για «νομικό τραγέλαφο», σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας γης, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, σημείωσε δηκτικά: «Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο»." Αυτά λέει το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο. Τις δηλώσεις της έκαναν πρώην ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης, ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ένα προβεβλημένο στέλεχος του κινήματος...Παρόλα αυτά και οι τρεις το υπερψήφισαν. Στα λόγια επαναστάτες, "τζάμπα μάγκες" που λένε και οι νεοέλληνες...

Και κάτι τελευταίο... Αίσθηση μας προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση του καθηγητή Κ. Μπέη στον τηλεοπτικό σταθμό "Κόντρα". Είναι ένας από τους λίγους ακαδημαϊκούς που βγήκαν ανοιχτά ενάντια στο Μνημόνιο και ο λόγος του είναι πάντα σοβαρός και μ' επιχειρήματα. Μίλησε για το πως πολλοί καθηγητές ξεκίνησαν αντι-μνημονιακά πριν ένα περίπου χρόνο στην πρώτη σύναξη ακαδημαϊκών και πως έχουν μείνει πλέον ελάχιστοι (με την μεγάλη πλειοψηφία να υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις), ανέφερε για την απουσία από την προσπάθεια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ("ούτε ένας λέκτορας δεν ήρθε, παρά το ότι η συγκέντρωση έγινε σε αίθουσα της Ακαδημίας 5' λεπτά από την σχολή" είπε χαρακτηριστικά), στιγμάτισε την διαπλοκή κρατικοεπιδοτούμενων ΜΚΟ με τον ακαδημαϊκό χώρο (πράγμα που εξηγεί και τους λόγους της μη μαζικής συμμετοχής ακαδημαϊκών στο κίνημα), ενώ στην ερώτηση γιατί δεν βγαίνει μπροστά στο καινούργιο ξεκίνημα απάντησε: "Εγώ είμαι 76 ετών και ο κ. Κασιμάτης 80. Εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και να συμμετέχουμε. Αλλά μπροστά πρέπει να βγουν νέοι που έχουν μεγαλύτερες αντοχές". Οι πλειοψηφία όμως των νέων (ακαδημαϊκών και μη) είναι στους καναπέδες, αφού πιστεύουν ότι η κρίσης δεν θα τους ακουμπήσει. Είναι δυστυχώς βαθιά γελασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: