Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Άσκηση για καταστολή πλήθους από το στρατό / ΜΑΤ με το σήμα των Ες-Ες / Πυκνώνουν τα σύννεφα για το μέλλον της Ελλάδας

Είδηση: Άγνοια για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Κιλκίς (υπό την επονομασία "Καλλίμαχος"), δήλωσε πως έχει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν βουλευτές. Το θέμα της στρατιωτικής άσκησης στην οποία συμμετείχε η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «Ειρήνη». Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου και ότι και ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Οπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι άλλο το ζήτημα, αν ενημερώθηκε ο υπουργός και άλλο αν ήταν παράνομη ή όχι η άσκηση. Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η ηγεσία δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις.

«Κατανοώ τον προβληματισμό όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο, αλλά δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

Την ίδια ώρα, «τυπική» χαρακτήρισε ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε προκειμένου να διατάξει την απαγόρευση κυκλοφορίας αγροτικών οχημάτων και τη συνάθροιση ατόμων κοντά στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, καθώς και ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφαση αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή.

Σχόλιο: Αλήθεια γιατί δεν είναι ανησυχητικό το γεγονός για τον κύριο υπουργό; Μήπως είναι φυσιολογικό ο στρατός αντί να κάνει ασκήσεις για να ετοιμαστεί για εχθρική εισβολή να κάνει ασκήσεις για να ελέγξει το πλήθος; Μήπως αποφάσισαν οι στρατιωτικοί μας ότι τις εχθρικές εισβολές δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν έτσι κι αλλιώς (οι τελευταίες "ρομαντικές" βόλτες των τουρκικών πλοίων σε ελληνικά χωρικά ύδατα και οι μειωμένες αναχαιτήσεις τουρκικών αεροσκαφών δείχνουν κάτι τέτοιο), οπότε ας στρέφουν το στρατό σε άλλα μέτωπα για να κρατήσουν το αξιόμαχό του;

Το θέμα επομένως είναι μείζον πολιτικό και ευθύνες πρέπει ν' αναζητηθούν γιατί οι εικόνες που βγήκαν στην τηλεόραση ήταν το λιγότερο απαράδεκτες...Πάντως αν όντως έγινε εν αγνοία του, μάλλον πρέπει να πάει σπίτι του, αφού φανταστείτε τι άλλο συμβαίνει και αυτός το μαθαίνει τελευταίος...



Για την απαγόρευση "συγκεντρώσεων" και "κυκλοφορίας οχημάτων" δεν έχουμε να πούμε και πολλά, δεδομένου ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης καταλαβαίνει πόσο σοβαρό είναι το θέμα: Δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο, δεν έχουμε δικτατορία. Αν η αστυνομία διαπιστώσει παράνομες πράξεις ας λειτουργήσει ανάλογα. Διαφορετικά όμως δεν μπορεί ούτε ν' απαγορεύει - δυστυχώς για πολλούς έχουμε ακόμα - για τους τύπους τουλάχιστον - δημοκρατία (στην οποία βέβαια κάποιος μπαίνει μέσα γιατί φοράει κουκούλα αλλά λέμε τώρα).

Και για να μην ξεχνιόμαστε...Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΓΑΔΑ σε βάρος αστυνομικού της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης (ΥΜΕΤ) ο οποίος απεικονίζεται σε φωτογραφία να έχει στο κράνος του σήμα που παραπέμπει στους Ες Ες. Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι S.S. είναι τα αρχικά του ονόματός του. Αυτό δεν εξηγεί, ωστόσο, γιατί η "γραμματοσειρά" που χρησιμοποίησε παραπέμπει ευθέως στους επίλεκτους του Χίτλερ: Τι άλλο θ' ακούσουμε άραγε; Ξέρουμε εδώ και χρόνια για τη σχέση της αστυνομίας με την ακροδεξιά και το παρακράτος, ενώ κατά καιρούς έχουμε αναφέρει περιπτώσεις όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει (διαβάστε εδώ κι εδώ σχετικά, και δείτε εδώ το βίντεο). Αλλά κάποια πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει - και ορισμένοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα...

Πριν κλείσουμε για σήμερα, διαβάστε δύο ενδιαφέροντα άρθρα που μιλούν για τη σημερινή κατάσταση - το ένα από το εξωτερικό (Independent) και ένα από το εσωτερικό (Δελτίο του ΤΕΕ), και τα δύο έχουν μια νότα αισιοδοξίας για τις αντιδράσεις του κόσμου, κάτι που εμείς δε συμμεριζόμαστε πλέον:





Πηγές Ειδήσεων: "Καθημερινή", "Ελευθεροτυπία".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομική βία είναι καθημερινό και συνεχές φαινόμενο. Απλά κάποτε υπήρχαν κάποια προσχήματα τα οποία πλέον δεν τηρούνται.
Το πρόβλημα είναι ότι ανακατεύεται και ο στρατός και ο Θεός ξέρει που πάει το πράγμα...