Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις για τρόπους αντιμετώπισης των απεσταλμένων της τρόικας

Πολλοί κακεντρεχείς θεωρούν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας που έρχονται στην Ελλάδα και επιβάλλουν μέτρα το κάνουν επειδή δεν μας θεωρούν ανθρώπους. Αυτό βέβαια είναι εσφαλμένο. Είναι γνωστή εξάλλου η αγάπη που μας έχουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, εξάλλου μεγάλος αριθμός εξ' αυτών επιλέγει την χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές με σαφή προτίμηση στην Μύκονο.

Τα μέτρα που ζητούν από τους κυβερνώντες είναι αποτέλεσμα της εικόνας που έχουν για τους Έλληνες - πως εξάλλου να μην πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά όταν όλοι όσοι εξ αυτών που συναντούν κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τρώνε στον "Διόνυσο" κάνοντας λογαριασμούς 700-750 ευρώ και μένουν στην Εκάλη και στην Κηφισιά; Έτσι εμείς, από συμμαχική ευθύνη προς τους αξιοαγάπητους υπαλληλίσκους της τρόικας, συντάξαμε τον παρακάτω οδηγό-πρόγραμμα τον οποίο καλούμε την κυβέρνηση να τους επιβάλλει όσο καιρό διαμένουν στην Ελλάδα. Έτσι και λιγότερο θα μας κοστίζουν αλλά και θα νιώσουν πως είναι να είσαι μέσος Έλληνας σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα.

Έτσι λοιπόν:
α) Τέρμα η διαμονή σε ακριβά ρετιρέ. Άμεση μετακόμιση σε ημιυπόγειο στην πλατεία Αμερικής ή Βάθης ή ακόμα καλύτερα στον Άγιο Παντελεήμονα. Έτσι πέραν από την οικονομία που θα (μας) κάνουν στο ενοίκιο, θα μπορέσουν να βιώσουν τις "χαρές" της πολυπολιτισμικότητας (αποτέλεσμα των Μνημονίων και του "Δουβλίνου ΙΙ"), έχοντας παράλληλα και ως διασκέδαση τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών. Για έξτρα χαρτζιλίκι, μπορούν να πωλούν ποπ-κορν στις αστυνομικές δυνάμεις, που βλέπουν πολλά αλλά δεν ανακατεύονται σε τέτοιες, "ξένες" διαμάχες...

β) Το ημερήσιο χαρτζιλίκι του θα προσαρμοστεί στο αντίστοιχο του μέσου Έλληνα που πληρώνεται με την ΕΓΣΣΕ. Έτσι αν υποθέσουμε ότι δουλεύουν πλήρη απασχόληση (είναι δηλαδή στους τυχερούς) και δεν έχουν υποχρεωθεί από το αφεντικό τους να δηλώσουν ότι πήραν δάνειο από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται, υπολογίζουμε ότι μετά τις κρατήσεις, το ενοίκιο (300 ευρώ σε μια από τις παραπάνω περιοχές), τα κοινόχρηστα (30 ευρώ τους θερινούς μήνες), τις μετακινήσεις προς τα υπουργεία (μηνιαία κάρτα για τα ΜΜΜ), τους λογαριασμούς, θα τους μένουν 10-15 ευρώ την μέρα για να κάνουν ό,τι θέλουν. Με λίγη τύχη μπορεί σε 20-30 χρόνια να μαζέψουν αρκετά για να παντρευτούν και μετά όταν ωριμάσουν να κάνουν κι ένα παιδί. Αν πιάσουν και κανένα μικροποσό στο Λαϊκό μπορεί ν' αγοράσουν και καμία βέσπα για εκδρομές την Κυριακή (ή απλώς για το μεροκάματο όπως ο Βέγγος):
γ) Οι καθημερινές τους έξοδοι για φαγητό φυσικά θα κοπούν. Θα τους δοθεί όμως χάρτης κοντινών λαϊκών αγορών στις οποίες θα μπορούν να πηγαίνουν μετα τη μία το μεσημέρι για να βρουν φτηνά προϊόντα και παράλληλα να αθληθούν (μιας και απ' ότι γνωρίζουμε είναι ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι) ακολουθώντας το νέο τρέντι σπορ αρκετών νεο-Ελλήνων "ψάξε για σάπια φρούτα στα πεσμένα τελάρα" το οποίο εκτός απ' ότι χαρίζει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους συμμετέχοντες, έχει και τα τυχερά του (δηλ. καμιά ντομάτα ή κανένα μαραμένο λάχανο).

δ) Οι μετακινήσεις φυσικά θα γίνονται με τα ΜΜΜ - κατά προτίμηση λεωφορείο ή τον ηλεκτρικό. Καθένα απ' αυτά έχει την χάρη του και αξίζει να τα δοκιμάσουν και τα δύο σε ώρες αιχμής. Μπορεί πλέον να μην είναι φτηνός τρόπος μεταφοράς, αλλά μπρος στο 1,70 το λίτρο της βενζίνης και τις γνωριμίες που με λίγη καλή θέληση μπορεί κανείς να κάνει (μαθαίνοντας και ξένες γλώσσες) τι αξία έχει 1,20 η διαδρομή; Όποιος έχει πάρει τον ηλεκτρικό τα πρωϊνά από την Ομόνοια για να πάει οπουδήποτε μπορεί να επιβεβαιώσει για το "μαγικό" της εμπειρίας.
ε) Η παραμονή τους στο ημιυπόγειο (του οποίου τους λογαριασμούς φυσικά θα πληρώνουν οι ίδιοι) θα τους δώσει και την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και τον περίφημο "λογαριασμό της ΔΕΗ", το περιβόητο τέρας που έρχεται με το ταχυδρομείο και τρώει τους δύστυχους παραλήπτες του. Αν βιαστούν μάλιστα, ίσως να είναι τυχεροί και να πέσουν στην περίοδο του "μονιμοέκτακτου" φόρου ακίνητης περιουσίας, τον οποίο φυσικά θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα και μετά να πάρουν πίσω τα χρήματα από τους ιδιοκτήτες.

στ) Τα απογεύματα δε αν έχουν κενό, μπορούν αν θέλουν (για να ξεμουδιάσουν) να πάρουν μέρος σε μια από τις πορείες που διοργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Πέραν από την άσκηση που θα μπορέσουν να κάνουν έτσι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά και σε μια άλλη ομάδα φιλική προς τους Έλληνες, αυτήν των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ αγαπούν τους υπόλοιπους Έλληνες (είναι γνωστό σε όλους αυτό) απλά καθώς είναι "παιχνιδιάρικα" και έχουν μυαλό μωρού τριών μηνών, δε γνωρίζουν τη δύναμή που έχουν τα γκλομπ με αποτέλεσμα να γίνονται τα όσα βλέπουμε κάθε τόσο σε λίγες εφημερίδες και κάποια blogs (γιατί τα μεγάλα κανάλια δε θέλουν να μας κάνουν να βλέπουμε αίματα).

Τέλος αν υποθέσουμε ότι οι συνθήκες διαμονής ή η διατροφή τους ή οι βόλτες με την βέσπα που λέγαμε παραπάνω προκαλέσουν κάποιο ατύχημα και χρειαστούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν θα τους αφήσουμε να πάνε σε κάποιο ιδιώτη γιατρό ή κάποιο από τα μεγάλα ιατρικά κέντρα. Θα τους πάμε σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο να πληρώσουν ένα 5ευρο το εισιτήριο, κάθε εξέταση ξεχωριστά και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν να βιώσουν στιγμές όπως αυτή εδώ:


Μετά απ' όλα αυτά αμφιβάλουμε αν θα επιμείνουν για καινούργια σειρά μέτρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: