Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ύποπτα δέματα και σχολιασμός...

Είδηση: "Μέχρι να εντοπίσουμε τη γιάφκα που κατασκευάζουν τα πακέτα-βόμβες ο κίνδυνος να σταλούν τις επόμενες μέρες και άλλοι εκρηκτικοί φάκελοι είναι ορατός". Μ΄ αυτά τα λόγια στέλεχος της αντιτρομοκρατικής σκιαγραφεί την κατάσταση λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό πέντε ακόμη πακέτων-βομβών που είχαν παραλήπτες τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτη προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός της γιάφκας, ενώ από χθες γνώριζαν οι αστυνομικοί ότι έχουν σταλεί τέσσερα με πέντε ακόμη εκρηκτικά δέματα με προορισμό κάποιες από τις συγκεκριμένες πρεσβείες…

Στις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα αναφέρθηκε ο πολιτικός κόσμος, καταδικάζοντας τις ενέργειες, αλλά εκφράζοντας και επιφυλάξεις με αφορμή και το χρόνο που αυτές εκδηλώθηκαν, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το σκηνικό τρομοκρατίας "που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν" δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: "Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή.» Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι «το σίριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους."

Σχόλιο: Αλήθεια ποιον εξυπηρετούν οι "λαϊκοί αγωνιστές" που παραμένουν τόσο καιρό ασύλληπτοι (τυχαίο και αυτό άραγε; ) με το να στέλνουν δέματα με εκρηκτικές ύλες στην πρεσβεία της Βουλγαρίας και της Ελβετίας; Πιστεύει κανείς ότι η πράξη τους αυτή αποτελεί κάποια ουσιαστική πολιτική κίνηση; Δείχνει ή εκφράζει την αγανάκτηση των πολιτών; Η μήπως θεωρεί κάποιος ότι στέλνοντας ένα δέμα με εκρηκτικά στην Άγγελα Μέρκελ αυτό θα φτάσει στα χέρια της και ξαφνικά θα καταρρεύσει η τρόικα και η Κομισιόν που "μας ανάγκασαν να φτάσουμε ως εδώ";

Ας είμαστε σοβαροί. Τίποτα απ' αυτά δε συμβαίνει. Μπορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διακατέχονται πολλές φορές από μια τάση συνωμοσιολογίας, αλλά στην περίπτωση αυτή πρέπει να τους δώσουμε δίκιο: Η στιγμή την οποία αποκαλύφθηκε το όλο θέμα δεν είναι τυχαία, αφού οι αυτοδιοικητικές εκλογές (στις οποίες τόσα έχει ποντάρει το κυβερνών κόμμα χωρίς απότελεσμα μέχρι στιγμής) είναι μόλις σε λίγες μέρες. Σαφέστατα τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και ν' αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Δεν είναι τυχαίο που και πριν κάμποσους μήνες, στις μεγάλες διαδηλώσεις της 5ης Μαϊου, κάποιοι άλλοι "αγανακτισμένοι" δολοφόνησαν εν ψυχρώ κάποιους που απλά βρίσκονταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Αυτό τότε είχε ως αποτέλεσμα το μούδιασμα του κόσμου και τον περιορισμό των κινητοποιήσεων. Ας ελπίσουμε πως η σημερινή αποκάλυψη (που όπως είπαμε δεν πρέπει να είναι καθόλου τυχαία) δεν θα οδηγήσει παρά μόνο στην απαιτούμενη καταδίκη των πράξεων αυτών απ' όλους. Αλλά μέχρι εκεί.

Η ψήφος της Κυριακής θα πρέπει να δοθεί με το γνώμονα που έθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλ. υπέρ ή κατά του Μνημονίου, και όχι ως επιβράβευση στην "καλή κυβέρνηση που έπιασε τους "επαναστάτες" που προσπάθησαν να σκοτώσουν την Άγγελα Μέρκελ στέλνοντας της ένα πακέτο" (και μάλλον μπέρδεψαν τα ΕΛΤΑ με την εκπομπή της Β.Χατζηβασιλείου).

Πηγή: "Πρώτο Θέμα"

Επιπρόσθετος σχολιασμός: Μια γρήγορα ματιά στις διεθνώς αναγνωρισμένες εφημερίδες δείχνει ότι το θέμα των πακέτων δεν αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και συνολικά έχει περάσει μάλλον "στα ψιλά". Για παράδειγμα στην σημερινή έντυπη έκδοση της Independent της Μ.Βρετανίας η είδηση για τις σημαντικές χθεσινές εξελίξεις δεν υπάρχει πουθενά σε αντίθεση με τον θάνατο του Τσερνομίτριν, το ότι "τα πάρτυ του Μπερλουσκόνι ενέχουν ρίσκο ασφαλείας" και το ότι "η γυναικεία προσοχή κάνει κακό στον Κνουτ τη λευκή αρκούδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: