Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τα λόγια είναι περιττά...

Κανονικά αυτή η ανάρτηση θα έπρεπε να γίνει με αφορμή μια μεγαλειώδη πορεία και για τις τεράστιες συγκέντρωσεις σε όλη την Ελλάδα. Να πούμε μπράβο σε όλους εκείνους τους πολίτες που σηκώθηκαν από τον καναπέ του σαλονιού τους και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις εναντίων όλων εκείνων που αποφάσισαν χωρίς να έχουν καμία νομιμοποίηση να υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.
Δυστυχώς όμως, θα πρέπει αυτό να το αφήσουμε στην άκρη και να μιλήσουμε για το κρίμα και άδικο των τριών χαμένων ζωών στο κέντρο της Αθήνας. Είναι προφανές ότι καμία δικαιολογία δεν υπάρχει γι' αυτό που έγινε. Επίσης όμως δεν πρέπει αυτό που έγινε να αποτελέσει αιτία πογκρόμ ενάντια στις διαδηλώσεις και τους διαδηλωτές, ούτε και αιτία αποπροσανατολισμού του κόσμου.
Αυτό που συνέβει είναι πραγματικά κρίμα κι άδικο - και οι ευθύνες πρέπει ν' αναζητηθούν:
α) Καταρχήν στην Marfin (και στις άλλες τράπεζες που κινήθηκαν παρόμοια) η οποία από σεβασμό και μόνο στο λαό και στην κοινωνία θα έπρεπε να είχε κλειστά τα καταστήματά της σε όλη την χώρα. Αντίθετα, έχουμε πληροφορίες (μακάρι να διαψευστούμε για το αντίθετο, στοιχεία πάντως υπάρχουν), ότι υποχρέωσε υπαλλήλους να προσέλθουν για εργασία σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η τράπεζα εξέδωσε μια ανακοίνωση-μανιφέστο ενάντια στο πολιτικό σύστημα, το οποίο αν και περιέχει αλήθειες, είναι άκαιρο και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μιας και δεν αναλαμβάνει/δέχεται καμία ευθύνη.
β) Στους υπεύθυνους του μπλοκ από το οποίο βγήκαν οι κουκουλοφόροι. Όσο και αν είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος των ζημιών και καταστροφών είναι αποτέλεσμα προβοκάτσιας (απόδειξη ακολουθεί παρακάτω), είναι συχνό φαινόμενο η αδυναμία συγκεκριμένων φορέων και πολιτικών σχηματισμών να αποτρέψουν την είσοδο κουκουλοφόρων στις τάξεις τους, δίνοντας έτσι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία στην αστυνομία για να μη συλλάβει τους τελευταίους. Το ίδιο έγινε και σήμερα, με τραγικές συνέπειες.
γ) Στην αστυνομία. Η αστυνομία (την οποία προφανώς δεν αγγίζουν τα νέα μέτρα, γι'αυτό βρήκε ευκαιρία σήμερα να ξεδώσει ενάντια σε δικαίους και αδίκους), ενώ βρισκόταν δίπλα ακριβώς από τον χώρο του επεισοδίου, δεν έκανε τίποτα για ν'αποτρέψει τον εμπρησμό που οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατο των συνανθρώπων μας. Το γιατί δεν έκανε τίποτα, φαίνεται εδώ - ήταν αλλού απασχολημένη (το βίντεο πρωτοεμφανίστηκε στο blog του troktikou):


Θα μπορούσαμε να γράψουμε και για το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση αλλά δεν είναι του παρόντος - απλώς είναι αυτονόητο.

2 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στην απόλυτη αδυναμία της όποιας κυβέρνησης να διασφαλίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς και στην πλήρη ανικανότητά της να ΤΣΑΚΙΣΕΙ τα γκρουπ των 30-50 τραμπούκων δολοφόνων που έχουν κάνει επάγγελμα την αμαύρωση της κάθε πορείας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις χρειάζονται τους κουκουλοφόρους - Γι' αυτό δεν τους πιάνουν. Αν τους είχαν μαζέψει, πως θα σταματούσαν τον κόσμο από το να ξαναβγεί στους δρόμους; Ενώ τώρα, με 3 νεκρούς, μια χαρά στείλανε το μήνυμα...