Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τελεσίγραφα

Είδηση: Όπως αποκάλυψε σε πρωϊνή εκπομπή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, Ε.Ε. και ΔΝΤ με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ζητούν την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από το 2015, και όχι το 2018, πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς εξαιρέσεις. Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΕΕ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) ζητούν την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα:
-Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη.
-Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.
-Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων
-Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας.
Σχόλιο: Πως μπορεί κανείς να πάρει σοβαρά την κυβέρνηση όταν αλλάζει προς το χειρότερο συνεχώς τα νομοσχέδια που η ίδια δίνει στην δημοσιότητα; Βέβαια ο Α. Λοβέρδος δεν μας είπε αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις εντολές που της δίνονται, αλλά προφανώς ο λόγος που έκανε τις "πρωϊνές αποκαλύψεις" ήταν για να προϊδεάσει τους Έλληνες γι'αυτά που έρχονται. Εμείς πάντως έμμενουμε ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης να σεβαστεί το λαό, έστω και την τελευταία στιγμή. Το θέμα είναι, θέλει να το κάνει;
Πηγή: "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: