Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμο "με το ζόρι", ποιοι το θέλουν και γιατί.../"Ν' ακυρώσουμε στην πράξη το χαράτσι" λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο ερχομός της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε έντονο παρασκήνιο (όπως μπορείτε να θυμηθείτε εδώ) και πέρασε από "40 κύματα" έτσι ώστε να έρθει, με σκοπό να συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου (διατηρώντας τον ίδιο υψηλό αριθμό και τις ίδιες "συνήθειες").

Και ενώ ο δρόμος της θεωρητικά πρέπει να φτάσει στο τέλος της σύντομα, κάποιοι εντός και εκτός των συνόρων, προσπαθούν να πατήσουν στις "ανάγκες" της χώρας, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων συνταγματική εκτροπή. Το ρεπορτάζ από την "Real News" που αναδημοσιεύουμε, αναδεικνύει ποιοι είναι αυτοί που θέλουν "Παπαδημοκρατία" και τους λόγους για τους οποίους το κάνουν αυτό:




Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε πρόσφατα ο κ.Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι που επέβαλε το κράτος, συνδέοντας το με την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ: "είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους" σημειώνοντας πως εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επισήμανε πως όπου κόβει το ρεύμα υπάλληλος της ΔΕΗ, υπάρχουν οδηγίες να μην προχωρά σε διακοπή σε κατοικίες φτωχών και ανέργων - κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση, όπως στην Αθήνα, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου. Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είναι παράνομο, ωστόσο επισήμανε πως "δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει. Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του."

Δεν υπάρχουν σχόλια: