Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κερατέας συνέχεια... - Ο Μίκης στα μπλόκα...

Είδηση: Στο μπλόκο της Κερατέας βρέθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και αντιστέκονται επί 4 μήνες. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του στην περιοχή. "Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης" είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.

"Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, μια πόλη πολιορκημένη" τόνισε και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτόν τον αγώνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για κρατική βία και δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους και συνεχίζει την καταστολή.

Πρότεινε μάλιστα κάθε περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της σκουπίδια και να μην τα φορτώνει στους γείτονες.

Σχόλιο: To πρόβλημα στην Κερατέα συνεχίζεται - μήνες και μήνες μπροστά στα μπλόκα πέρασαν χωρίς κάποια ουσιαστική λύση: Η κυβέρνηση που ξεκίνησε το θέμα κάνοντας τα πάντα να το κρατήσει στην αφάνεια (δείτε εδώ), χρησίμοποίησε σκανδαλωδώς την αστυνομία (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες), προσπάθησε να στοχοποιήσει μέσω Πάγκαλου τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις (θυμηθείτε εδώ τα περιστατικά που οδήγησαν στο γνωστό γιαούρτωμα), για να δηλώνει πλέον απροκάλυπτα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Μπράβο στον Μίκη που δείχνει ότι παρά την ηλικία του, τηρεί την έμμεση υπόσχεσή του για συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, και έφερε γι' άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση την φιλοκυβερνητική κοινή γνώμη (θυμηθείτε εδώ το "βρισκόμαστε υπό κατοχή και εδώ τη θέση του για τη βάση της Σούδας) και την ίδια την κυβέρνηση και δείχνει να θέλει και κάνει τ' αδύνατα δυνατά να είναι μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες...Μια αισιόδοξη είδηση, παράδειγμα για όλους μας - χωρίς άλλων σχολίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: