Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

"Δεκαεπτά σκουλήκια, θα πεθάνετε" - εκφοβισμοί και απειλές για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Στην χώρα μας γίνονται πολλά που αν συνέβαιναν αλλού, οι αρχές θα είχαν επέμβει και τα πράγματα θα είχαν μπει στη θέση τους. Αλλά στην Ελλάδα ο καθένας λειτουργεί για τον εαυτό του και η κυβέρνηση - σε αγαστή συνεργασία με τους δικούς της και αντίθετους της μπαχαλάκηδες - είναι απλώς απασχολημένο στο κρατήθεί στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί.

Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση των 17 κατοίκων της Νέα Φιλαδέλφειας που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που αφορούν το γήπεδο «Αγια-Σοφιά» της ΑΕΚ και το Άλσος Φιλαδέλφειας. Σε μια πρωτοφανή κίνηση η ΠΑΕ δημοσιοποίησε τα πλήρη στοιχεία τους στη ιστοσελίδα της αφήνοντας τους βορά στον κάθε κάφρο, που θεωρεί ότι μια ομάδα - οποιαδήποτε ομάδα - έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και να οικειοποιείται δημόσια περιουσία προς όφελός της. Αντί ο εισαγγελέας λοιπόν να καλέσει τους υπεύθυνους της πράξης αυτής για εξηγήσεις και να κληθούν αυτεπάγγελτα για έκθεση σε κίνδυνο, και η αστυνομία να φροντίσει για την προστασία τους, έχουμε επανάληψη των φαινομένων του προηγούμενου καλοκαιριού (όπου "επαγγελματίες" οπαδοί εκφόβισαν και απειλούσαν όσουν συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του συντονιστικού της κίνησης).

Οι υπογράφοντες - λίγα 24ωρα μετά τη στοχοποίησή τους από την ΠΑΕ ΑΕΚ -δέχτηκαν ευθείες απειλές. Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", το βράδυ της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου βρήκαν στις πόρτες των σπιτιών τους απειλητικά φυλλάδια που κατέληγαν:  «17 σκουλήκια θα πεθάνετε».

Το πλήρες κείμενο των  απειλών έχει ως εξής: "ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ... ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ GAY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ???? 17 ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ - ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ». (τα σημεία στίξης του πρωτότυπου).

Οι κάτοικοι κατήγειλλαν το περιστατικό στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έγινε καταγραφή στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων (το οποίο μάλλον αποτελεί εγγύηση προστασίας και αποτροπής κάθε περιστατικού σύμφωνα με το σκεπτικό των διωκτικών αρχών). Κατέθεσαν ότι θεωρούν ύποπτη την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ επιφυλάσσονται να καταθέσουν μήνυση - το οποίο κατά την άποψή μας αποτελεί λάθος, αφού χωρίς αυτή δεν υπάρχει μια τυπική δικαιολογία ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και κυρίως να κινηθούν διώξεις ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς.

Έτσι μπορεί μεν να είναι γενναία η στάση τους αλλά αφήνεται έδαφος για να συνεχιστούν οι απειλές και ο εκφοβισμός. Εξάλλου τα λεφτά είναι πολλά για μην υπάρχουν αντιδράσεις, στις αντιδράσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Είναι αυτή η καινούργια Ελλάδα που ευαγγελίζονται οι κύριοι Σαμαράς και Κικίλιας; Μπορεί οι κύριοι Μελισσανίδης (όπως εξάλλου και ο κύριος Μαρινάκης - για να τα λέμε όλα) να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην κυβέρνηση και να περνάνε νόμους που τους συμφέρουν (διαβάστε σχετικά εδώ κι εδώ), αλλά δεν υπάρχουν όρια πουθενά άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: