Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Διαπλοκή Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλου και Αντώνη Σαμαρά; / Ιδιωτικοποιείται και η "Βοήθεια στο Σπίτι"

Διαβάσαμε στην "Αυγή" το παρακάτω, ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, που περιγράφει μια δυναμική προσπάθεια συντήρησης του κόμματος του Μνημονίου στην εξουσία με κάθε κόστος. Τα όσα διαβάζουμε, έρχονται σε συνέχεια των όσων γράψαμε πρόσφατα για τη συστηματική παραποίηση δηλώσεων και την προώθηση "παραπολιτικών" σχολίων σε "υμέτερα" ΜΜΕ:

"Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της "Ζούγκλας" Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία πανελλαδικού καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε προσφάτως με τον πρωθυπουργό.
Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με "άνοιγμα" στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με "ναυαρχίδα" την εβδομαδιαία εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία συχνά αναλαμβάνει τη "βρόμικη δουλειά " του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.
Σε δεύτερο πλάνο μεταξύ των χρηματοδοτών βρίσκεται και ο Δ. Μελισσανίδης, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις και, όπως φαίνεται, διατηρεί το προβάδισμα στην εξαγορά του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου. Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Μοχλό απροκάλυπτων πολιτικών παρεμβάσεων (ορισμένοι μιλούν και για εκβιασμούς...) αποτελεί το ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστική είναι η περιπέτεια του Ανδρέα Γ. Κουρή που συνελήφθη προ μηνός για χρέη 9 εκατ. ευρώ του Alter στο ΙΚΑ. Είχε προηγηθεί η απόρριψη αιτήματος του πατέρα του να του δοθεί άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού. Αντιθέτως, ο μεγαλο-οφειλέτης του Δημοσίου Φ. Βρυώνης συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Κατάρ και επιλέγεται ως ένας από τους νέους βαρώνους των μίντια. Αλλά και ο Θ. Αναστασιάδης ("Πρώτο Θέμα") παραμένει "ανοικτός" με την εκκρεμότητα των 5 εκατ. ευρώ, όμηρος του συστήματος.
Επικεφαλής του ΣΔΟΕ διορίστηκε ο πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Στέλιος Στυλιανόπουλος, εκτοξευθείς από την... εφορία Μεσσήνης.

Οι κινήσεις Σαμαρά δημιουργούν προβληματισμό ή και ανησυχία στο μπλοκ της παραδοσιακής διαπλοκής, που παραπονείται πως παρ' ότι υποστηρίζει την πολιτική ατζέντα Σαμαρά, ο πρωθυπουργός συντηρεί εκκρεμότητες εις βάρος της, όπως η παράταση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και οι δυσκολίες στον τραπεζικό δανεισμό, που μόνο με πολιτική παρέμβαση μπορούν να ξεπεραστούν εν μέρει, όπως φάνηκε και με το δάνειο - μαμούθ στο Mega. Στο βάθος παραμένει πάντοτε το αίτημα για "κούρεμα" των τραπεζικών δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Η ανησυχία των παραδοσιακών βαρώνων μεγαλώνει, καθώς τα αποκαλυπτήριά τους δημοσιεύονται συχνά, με εκτενή άρθρα στον διεθνή Τύπο.

Υπάρχει ιδιαιτέρως και η παράμετρος των εσωτερικών ανταγωνισμών ανάμεσα στους μιντιάρχες του συντηρητικού χώρου. Ο Γ. Αλαφούζος βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Γ. Μαρινάκη, από την εποχή της ατυχούς συνύπαρξής τους στον ΣΚΑΪ. Το παιχνίδι Σαμαρά με Μαρινάκη μπορεί να εγγραφεί και στην υφέρπουσα διαμάχη Σαμαρικών - Καραμανλικών στη Ν.Δ. και στο σχέδιο Σαμαρά για "νέα ευρωπαϊκή παράταξη" μαζί με τον Γ. Στουρνάρα κ.ά. εκσυγχρονιστικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ."

Σοβαρές καταγγελίες δηλαδή που αξίζουν μελέτης και προσοχής. Η συνέχεια του άρθρου; Η εφήμεριδα "Παραπολιτικά" κατέθεσε μήνυση με δικηγόρο τον Μ.Βορίδη (!!!) (ναι το πρωτοπαλίκαρο του Αντώνη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ), ζητώντας 300000 ευρώ και θεώροντας ψευδές το δημοσίευμα...Άδικο ύστερα έχει η "Αυγή" να μιλάει για "δίωξη με πλάτες Σαμαρά"; Λίγη προσοχή δε βλάπτει...

Άλλες ειδήσεις... Για τα προβλήματα που δημιούργησε το Μνημόνιο στην κοινωνική πρόνοια και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" έχουμε αναφερθεί εδώ. Δυστυχώς οι εξελίξεις για το τελευταίο δεν ήταν οι αρμόζουσες. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιείται, τα χρήματα περιορίζονται και γενικώς τα πράγματα δεν δείχνουν ιδιαίτερα ευοίωνα ούτε για τους λήπτες των υπηρεσιών αλλά ούτε και για τους εργαζομένους, όπως διαβάζουμε στην "Ελευθεροτυπία".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Α. Π.

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.




ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις

ΠΕΤΡΟΣ







ΝΙΚΟΣ είπε...


Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
ΝΙΚΟΣ