Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Εκλογικές γελοιογραφίες των ημερών.../ Λεφτά υπάρχουν...Για κρατική διαφήμιση του Ταμείο Αποκρατικοποίησεων...

Με τις ευχές μας για καλή ψήφο, σας παρουσιάζουμε μια ανθολογία από τις καλύτερες, προεκλογικές γελοιογραφίες των ημερών μας. Και μην ξεχνάτε - σήμερα αποφασίζουμε για το αύριο όλων μας!





 


















 



Και για να μην ξεχνιόμαστε...Τις τελευταίες ημέρες μπορεί να πληθαίνουν οι δηλώσεις για τα ταμειακά αποθέματα και να ζητεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιάς να μη χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός αλλά η μία αστοχία διαδέχεται την άλλη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΤΑΙΠΕΔ που ανέλαβε να ξεπουλήσει τα φιλέτα του Δημοσίου -όπως λένε όλοι στην αγορά- αλλά το μόνο που κάνει είναι να ξοδεύει χρήματα! Αφορμή αποτελεί η πρόσφατη δήλωση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου κ. Κ. Μητρόπουλος στο ειδησεογραφικό δίκτυο "Dow Jones Newswires" λέγοντας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα αποκλίνει από τους αρχικούς στόχους του και δεν είναι εφικτή η άντληση 3 δισ. ευρώ το 2012. Πρόσφατο είναι μάλιστα και το επικοινωνιακό ολίσθημα που αποδόθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ύστερα από δήλωση εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ ότι πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης!
Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν στον έντονο προβληματισμό που διατυπώνονται από υπηρεσιακά στελέχη γιατί δεν απέδωσε καρπούς η επικοινωνιακή στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ την οποία είχε αναλάβει η εταιρεία V+O. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των εφημερίδων, περιλάμβανε έργο ύψους 150 χιλιάδων ευρώ για χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών!
Εκτός από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για την ανάθεση του έργου στην V+O, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αναρωτιούνται τι έγιναν τα μεγαλεπίβολα σχέδια περί αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων και αν τα λεφτά που δόθηκαν αποσβέστηκαν.
Απορίες διατυπώνονται όχι μόνο για το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για την "V+O", την εταιρεία που ανήκει στον κ. Θωμά Βαρβιτσιώτη (γιου του πρώην υπουργού και αποκαλούμενου «βαρώνου» της Ν.Δ. κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και αδελφού του Μιλτιάδη, ο οποίος είναι προβεβλημένο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης) και τον κ. Γιάννη Ολύμπιο (πρώην στέλεχος της NetMed). Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαιο επικοινωνίας της "V+O" με την Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης. Η ΕΥΔΑΠ -που υποτίθεται πως πρέπει να ασχολείται με την παροχή ποιοτικού νερού στο δίκτυό της και να εξασφαλίζει τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος- έχει εν μέσω οικονομικής κρίσης την ανάγκη συμβούλου επικοινωνίας! Σε καλή μεριά δηλαδή...

(και για το κλείσιμο ένα τραγούδι αλληγορικό αφιερωμένο σε όλους σας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: