Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Άρνηση και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από την Χρυσή Αυγή και η απάντηση του οδηγού του τανκς που έριξε την πύλη του / Financial Times και Μύνχαου: "Ο Τσίπρας μάλλον έχει δίκιο"

Μετά την άρνηση του Ολοκαυτώματος, τη δήλωση ότι τις σφαγές στα Καλάβρυτα δεν τις έκαναν "Ναζιστές αλλά Γερμανοί" (για τις άλλες που έγιναν στην Κάντανο Χανίων, το Δίστομο, τις Βρύσες Αμαρίου, το Λέχοβο, τον Άγιο Βασίλειο και τα υπόλοιπα 85 περίπου μαρτυρικά χωριά και πόλεις δεν τοποθετήθηκε), το περίφημο "εγέρθητι" (το οποίο "στην Χ.Α. το έχουν συνήθειο" και επομένως ζητούν απ' όλους το ίδιο λες και ο αρχηγός της Χ.Α. είναι ο Πατριάρχης), την αντίθεση του στην οικογενειοκρατία (των άλλων βέβαια, γιατί τη σύζυγο και τους κουμπάρους του, τους θέλει στην Βουλή), τη δήλωση ότι ο Γλέζος "μας παραμύθιασε όταν λέει ότι έκανε αντίσταση" (ενώ οι προπάτορες τους οι Γερμανοτσολιάδες "θυσιάστηκαν" για την πατρίδα), ο Ν.Μιχαλολιάκος επανήλθε ζητώντας "να σταματήσει η παραμύθα για το Πολυτεχνείο".

Την απάντηση στο τελευταίο έδωσε ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, Α. Σκευοφύλαξ χρησιμοποιώντας παρόμοια φρασεολογία: "Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ..... την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει!".
"Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα", συμπληρώνει. Κληθείς να σχολιάσει όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον  "κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας", όπως είπε, "για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους", είπε:

"Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".

Παράλληλα, αναφερθείς στην τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο, είπε πως" μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως. Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους!" Να θυμίσουμε ότι τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα της μέρας του Πολυτεχνείου είναι 24, μεταξύ των οποίων κι ένα 5-χρονο αγόρι, που έπεσε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή του στρατού στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, "αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος"!

Τέλος, κληθείς να πει τη γνώμη του για τη Χρυσή Αυγή σημειώνει πως "Δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα. Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει".

Το σχόλιο μας; "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Ένας πολιτικός χώρος που όποτε πήρε, με τη βία πάντα, την εξούσια στα χέρια του τη γύρισε πολλά χρόνια πίσω, που πάντα απουσίασε από οποιαδήποτε μεγάλη στιγμή του έθνους και που σε κρίσιμες στιγμές το πρόδωσε συνεργαζόμενος με κατακτητές και ξένους που εποφθαλμιούσαν την εθνική μας ακεραιότητα, προσπαθεί να καλύψει το δικό του μηδέν, ρίχνοντας λάσπη απέναντι σε όποιον πρόσφερε κάτι. Εμείς θα προτείνουμε στον κ. Μιχαλολιάκο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του πολιτικού του προγράμματος και ν' αποφεύγει τα παραληρήματά του. Η "δημοκρατία μας" πάντα στο τέλος επιζεί και αποβάλλει αυτούς που δεν τη σέβονται...



Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ο έγκυρος αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μύνχαου σε πρόσφατο άρθρο του (13 Μαΐου) εξετάζει το τι θα συνιστούσε μια «οικονομικά ορθολογική επιλογή» για την Ελλάδα σήμερα, δεδομένης της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Τα σενάρια τα οποία εξετάζονται είναι ουσιαστικά δύο: καταρχήν η απαρέγκλιτη συνέχιση του προγράμματος της τρόικας και κατά δεύτερο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όπως την έχει διατυπώσει ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγράφεται στο άρθρο ως εξής: Η Ελλάδα να ακυρώσει το πρόγραμμα άμεσα, να πάρει πίσω κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό και να εξετάσει την αθέτηση πληρωμών 3 [default] στο εναπομένον εξωτερικό χρέος. Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αυτό δεν θα οδηγούσε στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ο Μύνχαου (προς έκπληξη πολλών εγχώριων "αναλυτών" σίγουρα) θεωρεί ότι χειρότερη επιλογή είναι η συνέχιση του προγράμματος της τρόικας. Η Ελλάδα, αν ακολουθήσει το πρόγραμμα αυτό, θεωρεί ότι "θα οδηγηθεί σε 10 χρόνια ύφεσης, σε αναπόφευκτη έξοδο από την Ευρωζώνη κι ενδεχομένως σε κατάρρευση της δημοκρατίας". Θεωρεί βέβαια ότι η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ ενέχει κινδύνους, αλλά τονίζει ότι "κατανοώ το γιατί οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν υπέρ του. Η θέση του είναι σίγουρα περισσότερο ορθολογική από αυτήν της λιτότητας που προωθούν οι κυρίαρχοι, η οποία δεν μπορεί να προσφέρει καμία προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας κατάστασης με εκείνη στη Γερμανία στις αρχές του 30." Επομένως κατά τον Μύνχαου "δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αθέτηση πληρωμών αργότερα ή αθέτηση τώρα. Θα προτιμούσα μια αθέτηση πληρωμών αργότερα, επειδή αυτό θα επέτρεπε μια ομαλότερη δημοσιονομική προσαρμογή, την εφαρμογή λογικών μεταρρυθμίσεων και την αύξηση των πιθανοτήτων να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη."

Και πέντε πολύ πετυχημένες γελοιογραφίες σχετικές με την κρίση και τις εκλογές:

Πηγή ειδήσεων: "Financial Times", "Pheme.gr"
Το αν έχει δίκιο ή άδικο πολύ πιθανόν να το μάθουμε σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: