Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δύο εκατομμύρια μισθός, 500 ευρώ φόρος για τον κύριο Παπαδήμο...

Εδώ και αρκετές μέρες έχει βγει στο φως της δημοσιότητας μια ενδιαφέρουσα υπόθεση σχετικά με τις αποδοχές του κ. Παπαδήμου και τους φόρους που αυτός δεν πληρώνει, ακολουθώντας το "νόμιμο αλλά όχι ηθικό" του κ. Βουλγαράκη. Εξαρχής δεν το αναδημοσιεύσαμε, αναμένοντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η οποία ήρθε αλλά χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις με αποδείξεις. Παράλληλα δε, θεωρούμε ιδιαίτερα αλαζονική την μετεκλογική στάση του κυρίου Παπαδήμου, ο οποίος από τη μία αφήνει διαρροές ότι δημιουργεί
κόμμα "αρίστων" (με Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο, Γιαννίτση - κανονική dream team δηλαδή) και από την άλλη επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντάς του ότι δε θα παραμείνει Πρωθυπουργός, λες και προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Σύνταγμα ή κυρίως λες και του το ζήτησε κάποιο κόμμα που έχει τη δεδηλωμένη.  Έτσι λοιπόν μεταφέρουμε την είδηση, όπως δημοσιεύτηκε στο "Παρόν" της προηγούμενης Κυριακής, καθώς επίσης και την απάντηση του γραφείου τύπου της πρωθυπουργίας:

"Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για συνολικές αποδοχές ύψους 2.238.489,09 ευρώ που έχει πάρει ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πλήρωσε συνολικό φόρο μόλις 511 ευρώ!

Η δικαιολογία είναι ότι τα εισοδήματα που έχουν οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αφορολόγητα! Νόμιμο μεν, όχι όμως και ηθικό, για κάποιον μάλιστα που είναι πρωθυπουργός. Πολύ περισσότερο όταν με αποφάσεις της κυβέρνησης που ηγείται έχει κατεβάσει το αφορολόγητο για τους έλληνες πολίτες στα 5.000 ευρώ, την ώρα που για τον κ. Παπαδήμο το αφορολόγητο είναι στο νέο ύψος των ετήσιων αποδοχών του, που ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 300.000 ευρώ.

Με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα κανένα έγγραφο στοιχείο, η αμείλικτη αλήθεια, όπως προέκυπτε από τις φωτοτυπίες των εκκαθαριστικών της ΔΟΥ, στην οποία ο κ. Παπαδήμος καταθέτει τις φορολογικές του δηλώσεις. «Είναι απόλυτα ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Πόσος είναι ο φόρος αυτός, μιλιά! Λέξη για την ταμπακιέρα. Δεν προσκόμισε ο κ. Παπαδήμος ούτε μία απόδειξη, ένα παραστατικό της ΕΚΤ, όπου ήταν αντιπρόεδρος, που να βεβαιώνει τι φόρους πλήρωσε από το 2004 μέχρι το 2011.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όχι μόνο όλες οι αποδοχές του κ. Παπαδήμου από την ΕΚΤ ήταν αφορολόγητες, αλλά πέραν αυτού η ΕΚΤ τού κάλυπτε τα έξοδα της οικίας όπου έμενε, τα έξοδα κίνησής
του κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εφημερίδα Παρόν ζητήθηκε να δοθούν αντίγραφα των εκκαθαριστικών που επιβεβαιώνουν τις απόψεις του Μαξίμου, με τη δέσμευση ότι θα δημοσιευθούν στην πρώτη σελίδα. Η απάντηση ήταν ότι αυτά τα χαρτιά δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν."

Σχόλιο Νέων Μέτρων: Αλήθεια οποιοσδήποτε Έλληνας φορολογούμενος δεν υποχρεούται να διατηρεί αρχείο με τα φορολογικά του στοιχεία και αποδεικτικά για την περίπτωση που του ζητηθούν ή γίνει επανέλεγχος; Ο κύριος Παπαδήμος αποτελεί εξαίρεση στο νόμο; Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, οποιοσδήποτε αξιωματούχος έχει χρηματίσει πρόεδρος ή αντιπρόεδρος σε κάποιον διεθνή οργανισμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αμείβεται για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, με ποσοστό επί του μισθού που έπαιρνε μετά την αποχώρησή του από τη θέση του, επομένως ο κύριος Παπαδήμος θα συνεχιστεί ν' αμοίβεται ανάλογα - ελπίζουμε ότι πλέον θα πληρώνει και τους ανάλογους φόρους - να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που Έλληνας φορολογούμενος έχει εισοδήματα στο εξωτερικό και αυτά φορολογούνται εκεί, υποχρεούται να τα δηλώνει και στην Ελλάδα, πληρώνοντας τη διαφορά φόρου. Κατάφορη αδικία μεν, αλλά αυτά λέει ο νόμος δε...

Πηγή είδησης: "Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: