Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Δηλώσεις που κρύβουν πολλά

Είναι προφανές ότι μαθαίνουμε πάντα την μισή αλήθεια, αφού δυστυχώς, τα ΜΜΕ, προβάλλουν μόνο την μια πλευρά του νομίσματος - δηλ. την κυβερνητική - και η άποψη της κοινωνίας και των σωματείων δεν έχει παρουσιαστεί σε κανένα σχεδόν από τα πάνελ των "ενημερωτικών" εκπομπών που προβάλλονται. Ευτυχώς όμως μπορεί κανείς ν' αναγνώσει τις πραγματικές προθέσεις και το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, απομονώνοντας φράσεις από τις επίσημες δηλώσεις - π.χ.:
α) "Η χώρα τώρα θα μπει, σε μια σωστή βάση - μιας και λειτουργούσε σε σαθρή μέχρι σήμερα" Μ.Παπακωνσταντίνου, υπουργός, σε συνέντευξή του στο MEGA.
Κατά τον κ.Παπακωνσταντίνου λοιπόν, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η είσοδος στην εργασία με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό και η αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 3 έτη, τοποθετεί την χώρα σε σωστή βάση. Αν είναι έτσι - και δεν ξέρω για σας - πιστεύω ότι καλύτερα ήταν πριν.
β) "Θα δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ανταγωνιστική, πιο ελεύθερη και πιο δυνατή" - Γ.Παπανδρέου πρωθυπουργός, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
Πως επηρεάζετε αλήθεια η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας από τις συντάξεις; Τώρα δηλ. βελτιώθηκε η θέση της; Μήπως σε μια μη ανταγωνιστική χώρα που οι μισθοί είναι στο 70% του μέσου κοινοτικού όρου, δεν φταίνε οι μισθοί της γι' αυτό; Πως θα γίνει πιο ελεύθερη και πιο δυνατή, όταν θα έχει πλέον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ αλλά όχι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ αφού θα διοικείται από ξένους γραφειοκράτες; Πως θα μπορεί να σηκώνει ανάστημα όταν αρχίσουν να τις επιβάλλουν θέσεις που είναι ενάντια στο συμφέρον της;
γ)"Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ως κυβέρνηση τίποτα" Γ.Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Αυτό δηλώνει καθαρά ότι έρχονται και άλλα, ακόμα χειρότερα μέτρα.
δ)"Μας είπε ο πρωθυπουργός: Να πάτε να καταθέσετε τις θέσεις σας, κατευθείαν στην τρόικα, θα μας διευκολύνετε αφάνταστα" Η.Ηλιόπουλος, γραμματέας ΑΔΕΔΥ.
Αυτή είναι η δήλωση του πρωθυπουργού, δείχνει πόσο "σκληρά" διαπραγματευτήκαμε ως χώρα και με τι διάθεση πήγαμε να συναντηθούμε με τους δανειστές μας. Δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεσηκώθηκε ενάντια στους Τούρκους το 1821, ο ραγιαδισμός δεν πέθανε ποτέ.

Και για να θυμόμαστε: υπήρχε άλλος δρόμος, απλά δεν τον ακολουθήσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: