Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τα κατάφεραν πάλι τα ΜΑΤ: Απώλεια όρασης για ένα θύμα τους!

Όσοι είχαν την "τύχη" να παραβρεθούν σε διαδήλωση την οποία "περιφρουρούν" τα ΜΑΤ, έχουν σίγουρα να πουν μια ιστορία για το πως οι ομάδες αυτές που υποτίθεται ότι περιφρουρούν την τάξη, προσπαθούν να "προβοκάρουν" τους διαδηλωτές, βρίζοντας, χειρονομώντας και προκαλώντας με οποιοδήποτε τρόπο. Το κάνουν περιμένοντας το σύνθημα της επίθεσης, το οποίο δεν έρχεται από τον επικεφαλή τους, αλλά από τους "μπαχαλάκηδες", οι οποίοι πάρα πολλές φορές ξεκινούν μέσα από τις τάξεις τους. Παρόμοιες εμπειρίες μπορούν να μοιραστούν και όσοι φίλαθλοι έχουν βρεθεί κοντά σε ομάδες ΜΑΤ σε γήπεδο - εμπειρίες που πάρα πολλές φορές έχουν τραγική κατάληξη, όπως το περιστατικό που διαβάζουμε στο News24, με κύριο πρόσωπο έναν 31χρονο ο οποίος κατέληξε να χάσει την όραση από το ένα του μάτι:

"...Ο 31χρονος που δεν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού (υποστηρίζει ομάδα της Θεσσαλονίκης), αλλά βρέθηκε με την παρέα του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» αποφάσισε να φύγει από τη θύρα του γηπέδου στην οποία βρισκόταν, όταν ξεκίνησε η ένταση εντός του γηπέδου. Η παρέα αποτελούνταν από 4 άτομα. Έναν 45χρονο που βρισκόταν εκεί με τον ανήλικο γιο του, έναν 38χρονο και τον 31χρονο. Πρώτοι αποχώρησαν από τη θύρα του γηπέδου, ο 45χρονος με τον γιο του και κατευθύνθηκαν στο σιντριβάνι που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Ενώ περίμεναν τον 31χρονο μαζί με έναν ακόμη 38χρονο φίλο του, ώστε να συγκεντρωθούν και να φύγουν όλοι μαζί, μια διμοιρία σε κοντινή απόσταση είχε κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης ενώ εκσφενδόνιζε, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου και πέτρες. Ο 45χρονος κινήθηκε προς το μέρος τους και ζήτησε τον λόγο για την αλόγιστη χρήση χημικών. Τότε, τρεις άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν στο κεφάλι μπροστά στον γιο του και τον συνέλαβαν. Ήταν μάλιστα στις πρώτες 8 συλλήψεις που έγιναν γνωστές ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Φτάνοντας στο σημείο και έχοντας αντιληφθεί το περιστατικό, ο 38χρονος κινήθηκε προς τα ΜΑΤ, προσπαθώντας να τους διευκρινίσει πως ο 45χρονος δεν είχε καμία εμπλοκή με τα επεισόδια, βρισκόταν στο γήπεδο με τον γιο του και δεν υπήρχε λόγος να συλληφθεί. Τότε, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων, ο 38χρονος δέχτηκε χτύπημα με γκλομπ στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσουν τέσσερα δόντια και στη συνέχεια στο χέρι, στο οποίο υπέστη κάταγμα. Μετά και από το χτύπημα στον 38χρονο έτρεξε στο σημείο και ο 31χρονος για να δει τι έχει συμβεί. Τότε «ο πιο κοντός από τη διμοιρία» όπως αναφέρει ο ίδιος, τον χτύπησε με το γκλομπ του στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα στο μάτι του, κάταγμα στη μύτη και την κάτω γνάθο. Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το αριστερό του μάτι με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους γιατρούς, να χάσει οριστικά την όρασή του..."

Μπορούμε να φανταστούμε το σκηνικό - παρόμοιο με πάρα πολλά αντίστοιχα άλλα που έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα. Ο 45χρονος ζητάει το λόγο γιατί πετάνε χημικά σ' έναν χρόνο που δε γίνονται επεισόδια και υπάρχουν μικρά παιδιά. Τα ΜΑΤ, καθότι "εξουσία" τον χτυπάνε και τον συλλαμβάνουν. Τότε τα υπόλοιπα μέλη της παρέας πάνε να παρέμβουν ώστε το θέμα να λήξει - αντί να λήξει όμως τα ΜΑΤ το εκλαμβάνουν ως απόπειρα αρπαγής εξουσίας και αρχίζουν να χτυπούν και τους υπόλοιπους. Το πως τη γλύτωσε το παιδί αποτελεί θαύμα - γιατί ως γνωστόν τα ΜΑΤ δεν κάνουν διακρίσεις σε ηλικίες, φύλο, χρώμα δέρματος ή ιδιότητα. Τους χτυπούν όλους το ίδιο.

Το αποτέλεσμα: Τρία άτομα στο νοσοκομείο, μια απώλεια όρασης και ανυπολόγιστο αντίκτυπο στις ζωές τριών οικογενειών. Τα ΜΑΤ πάντως μετά γύρισαν στις μονάδες τους, θα πάρουν στο τέλος του μήνα το μισθό τους, ενώ δεν αποκλείεται να εισπράξουν και κάποια εύφημο μνεία για την "επιτυχή" κατάληξη των περιστατικών.

Αναμένουμε την ΕΔΕ. Και φυσικά το αποτέλεσμα των ποινικών δικαστηρίων από τ' οποία το ελληνικό κράτος θα βγει φορτωμένο με την υποχρέωση πληρωμής μεγάλων αποζημιώσεων όπως έχει γίνει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Αλλά τι σημασία έχει; Τα παιδιά "βάρεσαν" και το φχαριστήθηκαν. Αυτό μετράει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: