Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πως κατέληξε ο Σαμαράς να κυνηγάει Ροντούληδες...

Δεν ξέρω που τους βρίσκει τους συμβούλους ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά νομίζουμε ότι και τον περιπτερά της γειτονιάς του να ρωτούσε θα του έλεγε ότι δεν τον τιμάει να κυνηγάει κοτζάμ Πρωθυπουργός τ' απομεινάρια του ΛΑΟΣ και ιδιαίτερα εκείνα τα οποία έλαμψαν δια της απουσίας τους από την Βουλή, όσο ήταν εκεί. Αναφερόμαστε στον πρώην βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς (σ' ένα από τα διαλείμματα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.) φρόντισε να δει ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξή του. Το ρεπορτάζ του ΔΟΛ (το οποίο αν διαβάσετε τις δηλώσεις του κ. Ροντούλη θα καταλάβετε ότι έχει και κωμικές προεκτάσεις) λέει χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από την ύφεση, προκειμένου οι Έλληνες, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, να βρουν δουλειά», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, έπειτα από συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Την προσπάθεια αυτή πρέπει να συνδράμουν όλοι οι νουνεχείς Έλληνες, καθότι ο Αντώνης Σαμαράς ενσαρκώνει μια δύναμη ελπίδας, σταθερότητας και ενότητας του Ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ελληνισμός με την ψήφο του θα απορρίψει τον εθνικό και κοινωνικό ολετήρα κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.


«Όσοι, άλλωστε, καταμαρτυρούν σήμερα, διάφορα εναντίον του πρωθυπουργού, μπορούν στα πλαίσια της Δημοκρατίας να το πράττουν, πρέπει όμως να ξέρουν ότι οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, θα ευγνωμονούν τον Αντώνη Σαμαρά» συμπλήρωσε ο Αστέριος Ροντούλης."

Έτσι λοιπόν για να μπορεί ο Αστέριος να λέει στα εγγόνια του ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Έλληνα προεδρεύοντα της Ε.Ε. και Πρωθυπουργό - κατ' ιδίαν έτσι; - και για να μπορέσει ο Πρωθυπουργός να εξασφαλίσει 50-100 ψήφους παραπάνω στην περιφέρεια Λάρισας για το κόμμα του, έγινε η συνάντηση  και σύρθηκε ο Α. Σαμαράς σε μια φωτογραφία-"τραβάτε με κι ας κλαίω".
Οι δηλώσεις Ροντούλη βέβαια είναι όλα τα λεφτά:  "Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ελληνισμός με την ψήφο του θα απορρίψει τον εθνικό και κοινωνικό ολετήρα κ. Τσίπρα" (α, ρε Τσίπρα εσύ τα φταίς όλα), "οι επόμενες γενιές των Ελλήνων, θα ευγνωμονούν τον Αντώνη Σαμαρά" κ.ο.κ. Περισσότερο "γλύψιμο" παθαίνεις αφυδάτωση ένα πράγμα...

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι απλό: Τι ακριβώς ωφελεί την ΝΔ να διαφημίζει προσχωρήσεις δευτεροκλασάτων στελεχών, κατεστραμένων κομμάτων; Ποιος ακριβώς θα διαβάσει τις παραινέσεις προς τους "νουνεχείς" Έλληνες του αξιόπνοου κ. Ροντούλη και θα ξεχάσει μνημόνια και μέτρα και θα ψηφίσει ΝΔ; Πόσο πολύ χαμηλά μπορεί να πέσει ένα κυβερνητικό κόμμα και πόσο ταραγμένοι είναι στα ανώτερα επικοινωνιακά κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος ώστε να προωθούν και να πιέζουν για να πάρει η "συνάντηση" αυτή (καθόλα ενδιαφέρουσα σίγουρα - ιδιαίτερα αν έδωσε τίποτα "συμβουλές" ο κ. Ροντούλης για το πως θ' αντιμετωπίσει το "ληστοσυμμορίτη" Τσίπρα ο Σαμαράς) μεγάλη προβολή από ιστοσελίδες και εφημερίδες; Κύριε Σαμαρά το σκεφτήκατε πριν το κάνετε; Αμφιβάλουμε...

Και μια τελευταία ερώτηση: θ' ανταμοιφθεί ο κ. Ροντούλης; Θα του δώσετε καμία γενική γραμματεία του ανθρώπου ή έστω θα τον στηρίξετε σε κάποιο περιφερειακό βήμα της Λάρισας; Δεν λέμε ότι ο άνθρωπος προσχωρεί ώστε να κερδίσει κάτι - αλίμονο κιόλας. Αλλά ένα μικροαντάλλαγμα σίγουρα του αξίζει, αφού προσχώρησε σε δύσκολες εποχές που άλλοι φεύγουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: