Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μία συγγνώμη, μισό χ@@@μο...

«Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους.

Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες.

Θα ευχόμουν τόσο πολύ εάν κάποιος που έδινε τότε εντολές, ή υπάκουε σε εντολές, είχε πει προ πολλού "ζητώ συγγνώμη" ή "μετανοώ" ή "λυπούμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι υπάκουσα σε εγκληματικές εντολές". Είναι αυτές οι φράσεις, που δεν έχουν ειπωθεί, είναι αυτή η ελλιπής γνώση, που θεμελιώνουν μια δεύτερη ενοχή, αφού αποκλείουν τα θύματα από τη μνήμη».


Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Γ.Γκάουκ, στην επίσκεψή του στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, εκεί όπου αναγράφονται τα ονόματα όσων χάθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ο κύριος Γκάουκ βέβαια διευκρίνησε, ότι η συγγνώμη είναι μόνο "ηθική" και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πλέον κάτι παραπάνω από τους Γερμανούς. Είναι σα να λένε οι "εταίροι" μας Γερμανοί, "σας σκοτώσαμε, σας υποδουλώσαμε, σας καταστρέψαμε, σας κυνηγήσαμε, αλλά ζητώντας μια συγγνώμη 70 χρόνια μετά καθαρίζουμε".

Περίεργη λογική από ένα λαό Προτεσταντών, που έχουν στην κουλτούρα τους την έννοια της τιμωρίας των αμαρτιών - πράγμα το οποίο επέβαλλαν σε όλους τους "παιχνιδιάρικους" λαούς της Μεσογείου με αφορμή την πρόσφατη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τα γνωστά Μνημόνια και τις περικοπές. Αλλά αυτά προφανώς ισχύουν για τους άλλους - για εκείνους ο καλός Θεός συγχωρεί και ανοίγει την αγκαλιά του, αφήνοντας στην άκρη το παρελθόν και επιτρέποντας την άφεση αμαρτιών.

Το θέμα βέβαια δεν είναι απλό...Ούτε μπορεί να λήξει τόσο απλά - πράγμα που τόνισαν εξάλλου ο Α.Τσίπρας με τον Μ.Γλέζο στη συνάντησή τους με τον Γερμανό Πρόεδρο και κάτι που επίσης "ψέλισε" ο Κ.Παπούλιας στο περιθώριο της κοινής περιοδείας των δύο Προέδρων. Η Γερμανία χρωστάει - και δεν χρωστάει μόνο τις αποζημιώσεις για τους νεκρούς. Χρωστάει Κατοχικά Δάνεια, χρωστάει αποζημιώσεις για τις κλοπές. Χρωστάει για τα όσα δεινά υπέστη η χώρα μας (όπως έχουμε αναλύσει εδώ με επίσημα στοιχεία). Δεν είχε την τύχη να έχει τους Αμερικανούς "Monuments Men" να κυνηγούν αρχαιότητες για χάρη της, ούτε μπόρεσε να επιβάλει την άμεση επιστροφή των κλεμμένων (διαβάστε εδώ για τις αρχαιότητες και τους πολιτιστικούς θησαυρούς που έκλεψαν και κατέστρεψαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής).

Έτσι αντί να μας κατηγορούν για "τεμπέληδες" (ενώ τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία μάλλον δείχνουν ότι κατοικούν αλλού οι πρώτοι) και να ζητούν συγγνώμες (που ισοδυναμούν με μισό χ@@@μο, όπως λέει και ο λαός μας), καλό θα ήταν να βάλουν στο χέρι στην τσέπη να πληρώσουν τα χρωστούμενα. Χορτάσαμε από ηθικές δικαιώσεις...Ήρθε η ώρα κάποιοι να πληρώσουν, όπως πληρώσαμε τόσες φορές κι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: