Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Γελοιογραφίες από το παρελθόν που εκφράζουν και το σήμερα / Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια ακόμα έλλειψη σεβασμού στο δημόσιο χρήμα επ' ευκαιρίας της δημιουργίας πλήθους έμμισθων ομάδων-επιτροπών πέριξ του Πρωθυπουργού (δείτε προηγούμενες παρόμοιες ειδήσεις εδώ, εδώ και εδώ), για την Δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα μας αποχαιρετήσει σύντομα ή για τον εκλογικό νόμο που θα σιγουρεύει την έλλειψη "ανταρσιών" από τους βουλευτές. Τελευταία μέρα του χρόνου όμως οπότε θα καταφύγουμε σε κάτι πιο ανάλαφρο - τα υπόλοιπα από Δευτέρα.

Έτσι σας έχουμε μια σειρά από γελοιογραφίες του Κώστα Μητρόπουλου από τα 1986, που θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί για σήμερα. Η διαφορά είναι ότι τότε τα μέτρα που είχαν παρθεί αν και σκληρά, ήταν κατά βάση οικονομικά και δεν χτυπούσαν εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα, ούτε παρέδιδαν το μέλλον και την περιουσία της χώρας στους ιδιώτες:

Όσο για το σήμερα και το αύριο - δείτε αυτό:Και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, από την Κέρκυρα...Μέχρι ν' αλλάξουν τα πράγματα σας ευχόμαστε δύο πράγματα - καλό αγώνα και "Υπομονή":

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση είναι παρόμοια όσο αφορά τα οικονομικά, αλλά τα μέτρα πολύ διαφορετικά και εις βάρος του μέλλοντος της χώρας και των εργαζομένων. Τυχαίο; Δε νομίζω...