Είδηση: Μια πρόχειρη μελέτη στα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τις χώρες της Ε.Ε. αποδεικνύει ότι η χώρα μας έπιασε πάτο σε 10 σημαντικότατους τομείς που αποδεικνύουν ότι ακόμα και αν η χώρα επιβιώσει οικονομικά οι κάτοικοί της μπορεί να μην τα καταφέρουν:
1 Με τον προϋπολογισμό του 2011, οι έλληνες καταναλωτές φορτώθηκαν τον υψηλότερο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα γίνει το ακριβότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.
2 Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας είναι και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.
3 Ο βασικός συντελεστής του ΦΠΑ (23%) είναι ο τρίτος υψηλότερος μεταξύ των «27».
4 Από τις υψηλότερες είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν ακριβά για να πάρουν (τελικώς) μικρότερη σύνταξη.
5 Κατέχουμε θλιβερή πρωτιά στον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει πλέον στις μέρες μας με τον υψηλότερο ρυθμό (5,2%) στην Κοινότητα.
6 Η ανεργία είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ε.Ε. ενώ δεν αποκλείεται να... κερδίσουμε και άλλες θέσεις, καθώς το 2011 θα εκτοξευτεί στο 14,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης.
7 Υφεση της τάξεως του 4,5% σε επίπεδο τριμήνου δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα ενώ η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει στο τέταρτο τρίμηνο.
8 Σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε μείωση αποδοχών. Μόνο οι Ελληνες είδαν το 2010 τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 8%.
9 Κατήφεια προκαλούν και τα δημόσια οικονομικά: είμαστε πρωταθλητές τόσο σε έλλειμμα όσο και σε χρέος που θα ανέβει στο 160% του ΑΕΠ.
10 Στην κατεξοχήν άδικη φορολογία (τους έμμεσους φόρους) που πλήττουν όλους το ίδιο ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάναμε ρεκόρ δεκαετιών καθώς στα 10 ευρώ φόρων, τα έξι προέρχονται από τον ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα της χώρας.
Σχόλιο: Οι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σ' αυτή την περίπτωση μάλλον λένε τα πάντα. Μετά και την ψήφιση των χθεσινού νομοσχεδίου, τα πράγματα αναμένονται ακόμα χειρότερα - και δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον περιθώριο αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο. Μακάρι (και λόγω των ημερών) να μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό αλλά με βάση τα όσα βλέπουμε δε γίνονται καλύτερες προβλέψεις.
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Πολύ μεγάλες οι πορείες σήμερα και τεράστια συμμετοχή στην απεργία (Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Στα Ναυπηγεία, στα διυλιστήρια, στον ΟΛΠ, στα Λιμάνια, στη Χαλυβουργία και στην Coca Cola η συμμετοχή άγγιξε το 100%. Ενών στις Τράπεζες, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ,στα ΕΛΤΑ και στην ΕΥΔΑΠ το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία έφτασε το 90%). Δυστυχώς όμως η αγανάκτηση του κόσμου "ξέφυγε" - καθόλου περίεργο βέβαια - με αποτέλεσμα να έχουμε επεισόδια, τραυματισμούς (μεταξύ των οποίων και του βουλευτή της ΝΔ Κ.Χατζιδάκη) και καταστροφές αυτοκινήτων και καταστημάτων. Η αστυνομία έκανε "τα γνωστά" της (δείτε παρακάτω στιγμιότυπα στο βίντεο που πρωτοανέβηκε από το blog του bezedakou) και τα πράγματα βγήκαν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου...Το ερώτημα μας πάντως είναι προς όσους αποφάσισαν σήμερα να βγουν για τα Χριστουγεννιάτικα τους ψώνια και βρέθηκαν "μεταξύ πυρών" (και έγιναν θέμα στις ειδήσεις στο εξωτερικό)- αλήθεια, δεν ζουν σ' αυτή την χώρα; Δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους και έδωσαν πάτημα στον ΕΒΕΑ και την κυβέρνηση που είπαν "για καταπίεση του αγοραστικού κοινού από μια μειοψηφία"; Δεν ήξεραν για τις απεργίες; Δεν λέμε - ελευθερία έχουμε και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά λίγη λογική (και ένα αίσθημα αλληλεγγύης) χρειάζεται...Επίσης ένα σύντομο σχόλιο για τον εισαγγελέα: Όταν απλοί πολίτες τραυματίζονται και χρειάζονται νοσηλεία "διατάζει" προανάκριση ή αυτό συμβαίνει μόνο όταν τραυματίζονται πολιτικοί; Αν αυτό συμβαίνει πάλι (αμφιβάλουμε αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς) οι "προανακρίσεις" που καταλήγουν; Για παράδειγμα έγιναν προανακρίσεις για τους τραυματισμούς των μελών του ΣΥΝ από τα ΜΑΤ στις 6/7 του Δεκέμβρη; Υπάρχει ο ίδιος ζήλος για όλους τους πολίτες ή έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά; Είναι προφανές ότι οι χειροδικίες είναι καταδικαστέες (αλλίμονο αν πάρει ο καθένας την κατάσταση στα χέρια του) αλλά μήπως ο νόμος θα πρέπει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον απ' όλους και να "χτυπάει" τη βία απ' όπου και αν προέρχεται;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου