Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα (μια χιουμοριστική προσέγγιση)...

Eπειδή Ελλάδα είναι μόνο μία και κάποια πράγματα γίνονται μ' ένα ξεχωριστό τρόπο, σας παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν ο εμβολιασμός στην χώρα μας, αν τα πράγματα γίνονταν με τον παραδοσιακό τρόπο. Και για να είμαστε δίκαιοι, έχει εκπονηθεί ένα ειδικό σχέδιο (μπορείτε να το βρείτε εδώ) - το αν θα δουλέψει θα το δούμε στην πράξη...

Στην  ΗΒ ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Αλλά και η Ελλάδα προχωράει την υπόθεση με γρήγορους ρυθμούς:

1) Ζήτησε προσφορά (για τα ψυγεία που θα βάλει τα εμβόλια), από το κατάστημα Χ.  Αυτό περιμένει τον εισαγωγέα να του πει πότε το εργοστάσιο (στην χώρα κατασκευής) θα μπορεί να στείλει τα ψυγεία στην Ελλάδα και την τελική τιμή (η οποία φυσικά έχει ανέβει γιατί παράλληλα έχουμε και χώρες της Αφρικής να ψάχνουν και αυτές ψυγεία για τα εμβόλια). Μόλις το κατάστημα Χ πάρει τις πληροφορίες, θα καταθέσει την προσφορά. Μετά όμως το κατάστημα Ψ θα κάνει ένσταση γιατί το Χ δεν πήρε προσφορά από την επίσημη αντιπροσωπεία αλλά από παράλληλο εισαγωγέα. 

2) Η ένσταση θα εξεταστεί και αν γίνει δεκτή θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός. Στο τέλος θα κερδίσει ο ένας από τους δύο (οι οποίοι πιθανόν θα τα βρουν μεταξύ τους και ο ένας θα καταλήξει υποεργολάβος του άλλου).

3) Τα ΠΡΩΤΑ ψυγεία θα παραδοθούν εντός 30 ημερών. Θα τα παραλάβουν κανονικά αλλά μόλις πάνε να τα συνδέσουν (παρουσία του υπουργού Υποδομών φυσικά) θα δουν ότι η κατάληξη του καλωδίου είναι Αγγλική (ο παράλληλος εισαγωγέας που λέγαμε).

4) Φυσικά θα πρέπει να γίνει μετά νέος διαγωνισμός και θα ζητηθούν προσφορές για μετατροπείς.Κάπου στο καλοκαίρι λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

5) Τότε θα μπορέσουν ν' αρχίσουν οι εργασίες για το επόμενο βήμα που θα είναι η εύρεση χώρων αποθήκευσης και η προμήθεια συριγγών. Η κυβέρνηση θα πει ότι έχει μάθει το μάθημά της και θα τρέξει τις διαδικασίες παράλληλα, για να "γλυτώσει χρόνο". Παράλληλα θα τονίσει ότι ΕΓΚΑΙΡΑ πρόλαβε τις αντιδράσεις του ΔΕΔΔΗΕ και έκανε μετατροπή της παροχής ρεύματος σε τριφασική ώστε να μην πέφτει το ρεύμα κάθε φορά που θα μπαίνουν τα ψυγεία στην πρίζα. Ο Πέτσας θα το τονίζει το "forward thinking" της κυβέρνησης σε κάθε ευκαιρία, τονίζοντας τις αμφιβολίες του ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αν "κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ". Ο ΣΥΡΙΖΑ θ' απαντήσει ότι επί κυβέρνησής του δεν υπήρχε περίπτωση να χρειαστεί εμβολιασμός γιατί "το σύστημα υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προλάβει το 2ο κύμα της πανδημίας". Στη συζήτηση θα επέμβει και το ΚΙΝΑΛ θυμίζοντας ότι "επί ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν πανδημίες

6) Κάπου στο φθινόπωρο, θα τελειώσει και αυτό το ζήτημα και τότε θα μπορέσουν ν' αρχίσουν να έρχονται τα εμβόλια. Όμως τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε αρκετό προσωπικό εκπαιδευμένο στον εμβολιασμό. 

7) Θα γίνουν τα σχετικά σεμινάρια (προφανώς με τη διενέργεια σχετικών διαγωνισμών - να μην λέμε τ' αυτονόητα) και κάπου στο 2022 (αρχές πάντα - γύρω στον Μάρτιο), θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον μαζικό εμβολιασμό.

Όμως τότε πλέον δε θα χρειάζεται. 

Γιατί μέχρι τότε θα έχει εμβολιαστεί ακόμα και το τελευταίο χωριό στον Αμαζόνιο και ο πλανήτης θα έχει κάλυψη στον κορωναϊό 99%, οπότε θα καλυφθούμε και εμείς.

 Έτσι η Ελλάδα θα έχει καταφέρει:

α) Να είναι καλυμμένη απέναντι σε ένα νέο κύμα κορωναϊού.

β) Να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους αντεμβολιαστές που μιλάνε για τσιπάκια και για ριβονουκλεϊκό οξύ.

γ) Να γλυτώσει χρήματα από τα εμβόλια.

Και θα είμαστε πρωτοπόροι. Για άλλη μια φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: