Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Δούρου, οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ. και το "Πρώτο Θέμα"

Η ιστορία ξεκίνησε με μια έκθεση ιδεών κρατικού οργανισμού για το τι ΘΑ μπορούσε να γίνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και την οποία χρησιμοποίησε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. "Να προσλάβει η Περιφέρεια Αττικής τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και να λυθεί το πρόβλημα καθαριότητας της Περιφέρειας". Την είδηση την έκανε πρωτοσέλιδο το "Πρώτο Θέμα" και παρουσίασε σαν "σκάνδαλο" το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν αποκάταστησε τις καθαρίστριες και προτίμησε συνεργείο καθαρισμού.
Αν κάνουμε "δίφραγκα" την είδηση βλέπουμε τα εξής: α) ένας δημόσιος οργανισμός παραβλέπει ότι οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ΥΕ και ΔΕ έχουμε παγώσει γενικώς στο Δημόσιο λόγω Μεσοπρόθεσμου και προτείνει μια λύση-κολοκυθιά ώστε να "τσιμπήσουν" οι καθαρίστριες και να παρατηθούν από δικαστική διαμάχη που έχουν με το Δημόσιο για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόλυσή τους, ανταλάσσοντας την μόνιμη θέση τους στο ΥΠ.ΟΙΚ. με κάτι άλλο β) τον κύριο Σγουρό, να ζητάει από την κυρία Δούρου να πραγματοποιήσει κάτι που ο ίδιος ως Περιφερειάρχης δεν είχε προτείνει να κάνει, παρότι έβλεπε την προφανή αδικία και γ) μια εφημερίδα που έχει κάνει την πολεμική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ως μόνο στόχο ύπαρξης και ζωής να βρίσκει μια βλακεία και να την κάνει πρωτοσέλιδο.
Την όλη υπόθεση δε βοήθησε και η αντίδραση της κυρίας Δούρου (η οποία έχει επικοινωνιακό πρόβλημα όπως είδαμε και με την πρόσφατη διαμάχη της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιας και εμφανώς έχει πρόβλημα διαχείρισης των επιθέσεων που δέχεται), η οποία εμφανώς εκνευρισμένη είπε το αυτονόητο ("αν τις προσλάμβανα θα μιλάγατε για πελατειακές προσλήψεις") ξεπερνώντας όμως δύο βασικές συνιστώσες: α) οι καθαρίστριες έχουν θέσεις εργασίας - το κράτος παρανομεί και δεν τις επαναφέρει και β) η ίδια δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό ΥΕ και ΔΕ λόγω Μεσοπρόθεσμου.
Τα πράγματα έβαλαν στη θέση τους οι ίδιες οι καθαρίστριες οι οποίες ξεκαθάρισαν ότι η κυρία Δούρου ούτε θέσεις τους υποσχέθηκε, αλλά ούτε αυτές ήθελαν μια θέση στην Περιφέρεια. Απλά και κατανοητά. Τα υπόλοιπα των Σγουρών, του Κουμουτσάκων και του Θέμου Αναστασιάδη είναι απλώς για τη δημιουργία εντυπώσεων και για τίποτα παραπάνω.
Αυτό όμως που κανείς δεν είπε - και θα έπρεπε να πει - είναι γιατί η κυρία Δούρου, δεν προτίμησε να κυνηγήσει την πρόσληψη συμβασιούχων υπαλλήλων για τις θέσεις καθαριότητας ή να κυνηγήσει την μετάταξη από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου αντίστοιχοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά προτίμησε συνεργείο. Δεν ξέρουμε τι μπορούσε να γίνει - αλλά ακόμα και αν αυτό δεν ήταν δυνατόν απευθείας, η δημόσια χάραξη μιας στρατηγικής θα έδειχνε το δρόμο. Και θα ήταν χρήσιμη για όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: