Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μη γέλασετε: Η Μαριάννα (Βαρδινογιάννη) για Πρόεδρος (της Δημοκρατίας)!

Η σύγχυση που επικρατεί στην κυβέρνηση δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο...Οι συνθήκες βέβαια είναι ειδικές, η τρόικα πιέζει για καινούργια Μνημόνια, ο Πρωθυπουργός διαισθάνεται το πολιτικό του τέλος (έχουμε σημειώσει εδώ το γιατί) ενώ υπάρχει ανοιχτό και το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης (το οποίο είναι η τελευταία πολιτική ευκαιρία να ξεπληρώσει τους ανοιχτούς της λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις της η συγκυβέρνηση).

Ο μόνος τρόπος για να γίνουν όλα αυτά όπως θέλει η κυβέρνηση είναι απλός: πρέπει να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Πως θα γίνει αυτό όμως όταν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών; Οι "εξαγοράσιμοι" και οι "φοβισμένοι" δεν αρκούν. Άρα δύο είναι τα όπλα τα οποία θα βγουν από την φαρέτρα: α) οι δημοσκοπήσεις του λαού που "επιθυμούν" ψήφιση του Προέδρου και β) η εύρεση ενός "δημοφιλούς" και "υπερκομματικού" προσώπου, που θα "συσπειρώσει" βουλευτές.

Το αποτέλεσμα απλό. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Και αυτό γιατί είναι προφανές βέβαια ότι κανένα πρόσωπο, πραγματικά σημαντικό, που να ζει στην Ελλάδα ή στον πλανήτη Γη και να έχει πρόσβαση στην ελληνική ειδησεογραφία, δε θα δεχτεί να "δεθεί" με το μαύρο χάλι που μας κυβερνάει και μια κυβέρνηση ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανυπόληπτη.

Έτσι τα ονόματα που ακούγονται βγάζουν άφθονο γέλιο. Στην αρχή είχαμε τον Κώστα Καραμανλή (που "πέτυχε" με Βατοπέδια, φωτιές, "νόμιμες άρα και ηθικές" off-shore, ταβέρνες στην Ραφήνα και Pro στο Playstation), μετά περάσαμε στον Μεϊμαράκη, πήγαμε στον Αβραμόπουλο (που σύμφωνα με το "Έθνος" που τον προωθεί με πατρική αγάπη έχει "γνωριμίες στα διεθνή φόρα και είναι γνωστός στο εξωτερικό") και φτάσαμε στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη (!!!), η οποία ναι μεν είναι γνωστή φιλάνθρωπη (με τα λεφτά του συζύγου της) αλλά πέραν τούτου ουδέν. Πολιτική σκέψη και τοποθετήσεις μηδενικές, συμβολή στον πολιτισμό καμία, για να μη μιλήσουμε για αυθόρμητο λόγο ή για παρουσία ή επίσης για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω της (τον κ. Βαρδινογιάννη). Μπορεί το Mega να έχει το πεντάλεπτο της Μαριάννας κάθε βράδυ (παίζοντας όλες τις παρουσίες της σε φιλανθρωπινές οργανώσεις) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Μαριάννα πρέπει να γίνει ΠτΔ στην Ελλάδα...Η παρουσία της στα δελτία του καναλιού του συζύγου της δε νομίζουμε ότι αποτελεί πραγματικό "προσόν".

Η ιδέα "Μαριάννα για Πρόεδρος" βέβαια δεν είναι καινούργια. Ξεκίνησε σαν αστείο (σχεδόν) από τα δημοσιογραφικά γραφεία του Mega, ως αντιστάθμισμα της αγάπης του "Έθνους" για τον Αβραμόπουλο και γρήγορα βρήκε σειρά γνωστών ανεγκέφαλων να την υποστηρίξουν. Κάπου το όνομα "χάθηκε" (όταν παρουσιάστηκε στο προσκήνιο η περίπτωση Καραμανλή) για να εμφανιστεί πάλι όταν ο "κουρασμένος" άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δε θα τον ενδιέφερε.

Έτσι ο αξιαγάπητος σε όλους μας Άδωνις, βγήκε στην εκπομπή της γνωστής ποντικοουράς (του Θέμου Αναστασιάδη) και έκανε πολιτικές δηλώσεις υψηλού περιεχομένου όπου όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του "Ποντικιού" "μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ειδικά στον τομέα της υγείας μέσω του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, και αποκάλυψε ότι θα την ψήφιζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας." Η σοβαρότητα του δε ξεχείλισε παρακάτω όταν αποκάλεσε την Γιάννα Αγγελοπούλου "κομμουνίστρια", ο οποίος είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα τη ψήφιζε (για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάντα).

Ένα είναι το σίγουρο: μέχρι να έρθει η ώρα της ψηφοφορίας, έχουμε ν' ακούσουμε πολλά ονόματα ακόμα και αναμένεται να γελάσει ο κάθε πικραμένος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: