Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δε συμφέρει να είσαι πτυχιούχος στην Ελλάδα / Αλήθειες και ψέμματα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Δύο άρθρα αναδημοσιεύουμε σήμερα, χωρίς περαιτέρω σχόλια. Το πρώτο έχει σχέση με τη διαπίστωση ότι είναι ασύμφορο οικονομικά του να είσαι πτυχιούχος στην Ελλάδα - Πρόσφατα είχαμε γράψει ότι αυτό θα επισφραγισθεί με το καινούργιο μισθολόγιο που ετοιμάζεται για το Δημόσιο (δείτε σχετικά εδώ) - αλλά η παρούσα έρευνα δείχνει ότι αυτό ισχύει ακόμα και στο "δίκαιο" ιδιωτικό τομέα (που υποτίθεται ότι γνωρίζει ότι οι μισθοί δεν έχουν σχέση με την κερδοφορία ή την επιτυχία μιας επιχείρησης):



Το δεύτερο, γραμμένο από τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ.Παξινό, είναι σχετικό με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που απομυζούν κυριολεκτικά τον προϋπολογισμό, προσφέροντας ελάχιστες υπηρεσίες:




Και κάτι τελευταίο... "Τι κάνουν οι πνευματικοί άνθρωποι; Μιλούν; Παίρνουν θέση; Βοηθούν; Απάντηση: To ζήτημα δεν είναι αν μιλούν, διότι πολλοί απ' αυτούς μιλούν δημόσια, συζητούν, προτείνουν. Το ζήτημα είναι αν τους ακούει κανείς...Και μάλιστα αν τους ακούν αυτοί που πρέπει πρώτα απ' όλα να μάθουν να ρωτούν". Τάδε έφη Γιώργος Μπαμπινιώτης...

Πηγές: "Επίκαιρα", "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: