Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολιασμός δηλώσεων Πάγκαλου για το Δημόσιο χρήμα

Συνήθως δε δημοσιεύουμε δύο αναρτήσεις σε μια μέρα για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες του blog με κατεβατά...Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και εκτιμούμε που περνάτε έστω και λίγο απ' αυτόν μαζί μας. Δεν μπορούσαμε όμως ν' αφήσουμε ασχολίαστες τις δηλώσεις του κύριου Πάγκαλου για το "που πήγαν τα λεφτά".

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος γι' άλλη μια φορά έκανε δηλώσεις και μιλώντας στην Βουλή είπε: "Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος".

Για πολλοστή φορά βέβαια δε λέει την αλήθεια. Τα λεφτά κύριε Πάγκαλε δεν σπαταλήθηκαν εκεί. Σπαταλήθηκαν στις απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων, στην μη έλλειψη διάθεσης μαζέματος των φόρων, στο χάρισμα των χρεών και των εισφορών των μεγαλό- εργολάβων/επιχειρηματιών/βιομηχάνων, στη δημιουργία υποεπιτροπών των υπουπόεπιτροπών, στην πρόσληψη στρατιών συμβούλων, στις αγορές οπλικών συστημάτων που ούτε τα καλύτερα ήταν ούτε τα πιο οικονομικά, στις υπερτιμολογήσεις προμηθειών του Δημοσίου, στο "κλείσιμο" του ματιού στην παραοικονομία και στην έλλειψη διαφάνειας στη λειτουργία των Δημόσιων Οργανισμών.

Δε λέμε. Και με τις προσλήψεις "χάθηκε" δημόσιο χρήμα, γιατί φορτώθηκαν ορισμένοι οργανισμοί με προσωπικό που ΔΕΝ είχαν ανάγκη (ενώ σ' άλλους που χρειαζόταν εξιδικευμένο προσωπικό, οι προσλήψεις γίνονταν με το σταγονόμετρο). Όμως αυτό έγινε με αντάλλαγμα ψήφους και λειτούργησε σαν "μεζεδάκι"-δόλωμα προς το λαό για να μπορείτε εσείς σήμερα κύριε Πάγκαλε, να λέτε "μαζί τα φάγαμε"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: