Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Καν' το όπως ο Κυριάκος...

  Η είδηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: Ο γνωστός (για τον ανθελληνισμό του) Ισπανός ευρωβουλευτής, Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς, αποφάσισε να προσλάβει για βοηθό του, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιο του Πρωθυπουργού μας (Κυριάκου Μητσοτάκη για όσους το έχουν ξεχάσει). Και αντί να γεμίσουμε όλοι μας με υπερηφάνεια, βλέποντας το αυτό ως ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στους Έλληνες (γιατί ως γνωστόν ο εν λόγω βουλευτής μέχρι πριν 4 χρόνια μας χαρακτήριζε "τεμπέληδες" ως λαό), αρχίσαμε τη γνωστή κριτική:

"Το βόλεψε το παιδί του ο Μητσοτάκης", "έκανε "τριγωνική" πρόσληψη ο Πρωθυπουργός", "ποιός ξέρει τι υποσχέθηκε στον ευρωβουλευτή" και άλλα τέτοια σχόλια έχουν γεμίσει τα "καφενεία" της εποχής μας, δηλαδή το Facebook και το Twitter. Αντί να χαρούμε που το παιδί θα πάει κοντά στο γίγαντα της πολιτικής Εστεμπάν, και δε θα μάθει την τέχνη του δουλέματος του λαού κοντά σε κάποιον Έλληνα σκιτζή πολιτικό, κάνουμε σχόλια επιπέδου πεζοδρομίου. Αντί να είμαστε ευχαριστημένοι που δε θα την πατήσουμε, όπως την πάθαμε με τον άλλο γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, τον Κώστα τον Μπακογιάννη, που είναι αυτοδίδακτος και έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα, καθόμαστε και φωνάζουμε... Ντροπή σας Έλληνες!

Και ας υποθέσουμε (που αποκλείεται - γιατί ως γνωστόν ο Κυριάκος είναι ενάντια στο νεποτισμό και την ευνοιοκρατία), ότι όντως μεσολάβησε  ο Κυριάκος στους Ισπανούς, για να μην τον κράξουν μέχρι το Άλφα Κενταύρου σε περίπτωση που έβαζε το γιόκα του σε κάποιο πολιτικό γραφείο ή κρατικό οργανισμό εντός της επικράτειας. Δηλαδή τι θέλατε; Να μη φροντίσει ο Πρωθυπουργός το παιδί του; Τι μήνυμα θα περνούσε στην ελληνική κοινωνία; Ότι ο Πρωθυπουργός (και μάλιστα ενός δεξιού κόμματος που κάποτε είχε ως σημαία την αξία της οικογένειας) παράτησε το παιδί του και δεν το υποστήριξε στο "πρώτο του φτερούγισμα" από τη στοργική αγκαλιά της οικογένειάς του; Θέλετε δηλαδή ν' αλλάξουν τα έθιμα και οι παραδόσεις της πατρίδας μας; Δεν είστε Έλληνες εσείς; Ή μήπως πρέπει ν' απαρνηθεί τις ρίζες της η ΝΔ; Ντροπή σας και πάλι...

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά - και θα δώσουμε ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι: Το παιδί πήγε "δανεικό" στην Ευρωβουλή, να μάθει τα "κόλπα", να γνωρίσει το πως "παίζει" η Κομισιόν και όταν έρθει η ώρα, θα επιστρέψει, "γεμάτο εμπειρίες". 

Στο μεταξύ θα παίρνει και ένα χαρτζιλικάκι (θα ξεκινήσει με 2 χιλιάδες ευρώ, και θα φτάσει μέχρι 7 χιλιάρικα τον μήνα - καθώς θα περνάει ο καιρός θ' ανεβαίνει και ο μισθός, όπως ανεβαίνει και λόγω των τριετιών ο μισθός σ' αυτούς που γκρινιάζουν), χωρίς να τον ταϊζει ο πατέρας του. Θα κάνει και τα ταξίδια του το παλικάρι, να γνωρίσει τον Ευρώπη. 

Γι' αυτό λοιπόν λέμε σε όλους "κάν'το όπως ο Κυριάκος". Εξάλλου είναι δουλειά του Πρωθυπουργού να δίνει το καλό παράδειγμα. Ή κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: