Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Τουλάχιστον, ο Κυριάκος δεν είναι ο μόνος που γλεντάει στην χώρα!

Δε συνηθίζουμε να κάνουμε αναρτήσεις με βάση τραγούδια - αν ίσως θα έπρεπε. Αλλά όπως και να έχει το καλό τραγούδι δεν έχει ώρα, ούτε μέρος που μπορεί ν' ακουστεί. Ακούγεται παντού και όλες τις ώρες. Να λοιπόν μια ζωντανή ηχογράφηση από ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο του Θέμη Αδαμαντίδη - το "Μα που να πάω"...

(Μετά την ανάρτηση του σχολίου μας και λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, το βίντεο δυστυχώς αποσύρθηκε. Είναι λυπηρό γιατί η εκτέλεση του τραγουδιού, ήταν πολύ καλή).

Α...Παρεπιπτόντως, το βίντεο του τραγουδιού του σπουδαίου λαϊκού καλλιτέχνη, Θέμη Αδαμαντίδη, είναι πολύ πρόσφατο. Βιντεοσκοπήθηκε τουν Φλεβάρη αυτής της χρονιάς - δηλαδή το 2021. Το ανέβασε ο μάνατζερ του νυχτερινού κέντρου που έγινε η βιντεοσκόπηση. Της βιντεοσκόπησης που έγινε εν μέσω lockdown και με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Και δεν ήταν απ' αυτές τις live διαδικτυακές συναυλίες που κάθεται ο άλλος σπίτι του με τα ξηροκάρπια και τα ουϊσκάκια του, και απολαμβάνει τον Μάκη (Χριστοδουλόπουλο) και τους συνεργάτες του.
Ήταν κανονική βραδιά, σε μπουζουκομάγαζο.
Τελικά, επειδή το πράγμα κατέληξε να γίνει το "μικρό" μυστικό της Αθήνας, η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει. Το μαγαζί έκλεισε χθες, έπειτα από "ειδική επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με συνδρομής της αστυνομίας", όπως αναφέρει το πάντα έγκυρο σε τέτοια ζητήματα (και ειδικά όταν έχουν σχέση με επιτυχημένες αστυνομικές παρεμβάσεις), "Πρώτο Θέμα".
Μην αναρωτιέστε όμως. Οι "αντιστασιακοί" θαμώνες, παραδόθηκαν. Δεν έδωσαν μάχη - ξέρουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί αλλού και το 300άρι θα τους δώσει χρόνο για την επόμενη εξόρμηση. Και φυσικά δεν υπήρχαν ΜΑΤ να ρίξουν "ψιλές" και "χοντρές" αυτή τη φορά.
Όπως και να έχει όμως, οι ήρωες του 1821 θα πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια. Οι Έλληνες επαναστατούν και αντιστέκονται. Διακόσια χρόνια από την επανάσταση, δείχνουμε ότι κάτι μάθαμε.
Και αν έκλεισε χθες το Bella Vista στα Λιόσια (μερικούς μήνες μετά τη συνεχιζόμενη, ανενόχλητη νυχτερινή του λειτουργία) δεν πειράζει. Η επανάσταση θα συνεχιστεί αλλού! Και ο Παπαφλέσσας με τον Αθανάσιο Διάκο χάθηκαν, αλλά η επανάσταση δεν έσβησε. Σωστά;
Α! Και κάτι ακόμα. Στο βίντεο φαίνεται (φαινόταν πλέον) ΞΕΚΑΘΑΡΑ ένας σερβιτόρος να φοράει μάσκα. Φαντάζομαι ότι θα έχει τιμωρηθεί με στέρηση αποδοχών και απολογία στην πρωϊνή αναφορά. Δεν είναι δυνατό να το κάνει αυτό σε μια εστία αντίστασης.
(Για την αστυνομία δε θα σχολιάσουμε. Να χτυπάνε κορίτσια και νεαρούς με τα γκλόμπ σε πλατείες επειδή τους ρωτάνε "γιατί γράφουν" και να τρομάζουν παιδάκια, μέρα-μεσημέρι κάνοντας επιδρομές σαν τα Ορκ στον "Άρχοντα των Δακτυλιδιών" μπορούν. Μπορούν επίσης να δίνουν προσωπικά δεδομένα συλληφθέντων σε κόμματα, κατά παράβαση της νομοθεσίας, για να γράφουν non-paper - το κάνουν εύκολα. Να κάνουν τη δουλειά τους σωστά όμως, δεν τους πάει με τίποτα - το μαγαζί δούλευε τουλάχιστον ένα δίμηνο έτσι).
Τουλάχιστον ο Κυριάκος δεν είναι ο μόνος που γλεντάει στην χώρα. Έχει και συναγωνιστές στην Αντίσταση...
Ας πάει και το παλιάμπελο! (Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Κυριάκο και όλους τους άλλους "αντιστασιακούς").

Δεν υπάρχουν σχόλια: