Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Χιουμοριστικός Καζαμίας 2016 - μέρος 1ο

Ακολουθώντας την παράδοση σας παρουσιάζουμε ένα χιουμοριστικό καζαμία για το 2016 σε 3 μέρη...

Ιανουάριoς:
Το κουαρτέτο δεν έρχεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση, αλλά η κυβέρνηση σε μια κίνηση-ΜΑΤ, ζητάει από τους δανειστές τη συμμετοχή της WWF στο πρόγραμμα ως τεχνικού συμβούλου, με τη δικαιολογία ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει "καταντήσει ζούγκλα" και η WWF είναι η μόνη πραγματικά έμπειρη - λόγω της ενασχόλησής της με τα άγρια ζώα - για την εξέρευση λύσεων. Το κουαρτέτο εξετάζει την πρόταση "θετικά".

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το νεο-αποκαλυφθέν Μνημείο των Αγνώστων Προεκλογικών Υποσχέσεων, έξω από το κτίριο της Βουλής και καταθέτει ένα κόκκινο γαρύφαλλο, ως ένδειξη σεβασμού για τη νοημοσύνη αυτών που τον ψήφισαν. Στη σύντομη ομιλία του - μετά τ' αποκαλυπτήρια - κάνει μια ιστορική αναδρομή, ξεκινώντας από τον Δεληγιάννη και τον Βούλγαρη και καταλήγει στον Σημίτη και τον Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τους τελευταίους "δασκάλους".

Ο Ευριπίδης Τσακαλώτος συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιοδεία αλλά καθώς ταξιδεύει με Ryanair και λεωφορεία της γραμμής για οικονομία, χάνει το ραντεβού του με τον Ισπανό ΥΠ.ΟΙΚ. αφού δεν υπολογίζει ότι το αεροδρόμιο που προσγειώνεται η εταιρία στην Μαδρίτη είναι 2 ώρες από το κέντρο της πόλης.

Ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αλεξιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη δηλώνει ότι οι διαρροές για υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος είναι υπερβολές και ότι οι φορολογούμενοι "θα μπορούν να αγοράζουν τα κουλούρια τους ελεύθερα από πλανόδιους χρησιμοποιώντας ευρώ" τα οποία θα μπορούν ν' αποσύρουν από ειδικούς κερματολήπτες που θ' αντικαταστήσουν τα ΑΤΜ.

Φεβρουάριος:
Ο κ. Ντάισενμπλουμ δηλώνει ότι η "Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο" αλλά το "ασφαλιστικό επιδέχεται βελτιώσεων", αφού με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές "η σύνταξη δε δικαιολογείται να είναι πάνω από 150 ευρώ". Ο κ. Κατρούγκαλος απαντάει οργισμένα και καλεί τον κ. Ντάισενμπλουμ σε μονομαχία γιατί θεωρεί ότι η στάση του τελευταίου υπονοεί αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του. Όντας εύθικτος και άνθρωπος που κρατάει το λόγο του, μιλώντας πάντα με αδιάσειστα στοιχεία δηλώνει χαρακτηριστικά "για μια τιμή ζούμε" και ορίζει ως τόπο συνάντησης τα Μαρμαρένια Αλώνια, ελπίζοντας να κερδίσει τον Χάρο (δηλ. τον Ντάισενμπλουμ) και να διώξει το κακό από την χώρα.

Ο Φεβρουάριος βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει στεφάνι σ' ένα ακόμα καινούργιο Μνημείο αυτό του "Χαμένου ΣΥΡΙΖΑ", που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του κόμματος του.

Ο Ευριπίδης Τσακαλώτος συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία και φτάνει στη Ανδόρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το σκεπτικό της επίσκεψης στην μικρή αυτή χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, που δε συμμετέχει στην Ε.Ε. δηλώνει ότι "η υποστήριξη που χρειαζόμαστε πρέπει να είναι πολύπλευρη".

Μάρτιος:
Το κουαρτέτο συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης για είσοδο της WWF. Επειδή όμως πλέον υπάρχει θέμα χώρου στις συνομιλίες (στις οποίες θα μαζεύονται πλέον καμιά 100 άτομα τη φορά), ζητάει την μετατροπή της αίθουσας "Νίκος Σκαλκώτας" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - το οποίο έτσι κι αλλιώς χρηματοδοτείται από το κράτος - σε αίθουσα διαβουλεύσεων. Η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών σε μνημεία και κενοτάφεια, πηγαίνοντας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Αγνώστου Ασφαλιστικού Ταμείου, που τιμής ένεκεν δημιουργήθηκε δίπλα στην είσοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Σοφοκλέους.

Η μονομαχία Ντάισενμπλουμ - Κατρούγκαλου αναβάλλεται αφού τα Μαρμαρένια Αλώνια έχουν κλειστεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει καλέσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ανάλογη μονομαχία. "Είναι αναβολή, όχι ακύρωση" δηλώνει με νόημα ο Κατρούγκαλος ο οποίος συνεχίζει τις προπονήσεις υπό την καθοδήγηση του τελευταίου μεγάλου Έλληνα παλαιστή, Γιώργου Τρομάρα. Ο τελευταίος δηλώνει: "Πάντα έλεγα ότι εάν σταματήσω εγώ αυτό που κάνω, θα σβήσει εξ' ολοκλήρου, αλλά πλέον με τον Κατρούγκαλο, τον Πολλάκη και τους άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που τα δίνουν όλα για την πατρίδα στις διαπραγματεύσεις, το αυθεντικό κατς βρίσκει συνεχιστές. Τέτοια ταλέντα είχαν να βγούν από την εποχή του μακαρίτη του Σουγκλάκου".

Ο Ευριπίδης Τσακαλώτος συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιοδεία φτάνοντας μ' ένα σακίδιο στην πλάτη στην Σλοβακία. Η πτήση της Ryanair όμως στην Μπρατισλάβα φτάνει αργά, το σοβιετικού τύπου ξενοδοχείο που έχει κλείσει δωμάτιο, δεν το περιμένει και έτσι περνάει το βράδυ στο παγκάκι απέξω. Αποτέλεσμα είναι στις συνομιλίες την επομένη να μην το δεχτούν αφού τον περνούν για άστεγο που πάει να διαμαρτυρηθεί.

Ένα non paper-βόμβα του κυρίου Αλεξιάδη για κατάταξη των μαθητών στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων, με παράλληλη διατήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων, δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις. Ο κύριος Αλεξιάδης όμως παρουσιάζεται καθησυχαστικός αφού δηλώνει πως "κάτι τέτοιο προτάθηκε από τους δανειστές αλλά δεν εξετάζεται ως πρώτο ή δεύτερο σενάριο από την κυβέρνηση", η οποία όπως πάντα έχει "έτοιμα ισοδύναμα".

Ο κ. Λεβέντης επανέρχεται με δηλώσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι "καλό παιδί, αλλά μεγάλος απατεώνας". Ο κ. Φλαμπουράρης απαντάει με νόημα πως "τέτοιες δηλώσεις οφελούν τον πολιτικό διάλογο" και πως "είναι έτοιμος να συζητήσει με τον κ. Λεβέντη εκ του σύνεγγυς".

Απρίλιος:
Η κυβέρνηση αποφασίζει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους δανειστές και ξεκινάει καινούργιο "Ανένδοτο Αγώνα" κάνοντας μια ακόμα κίνηση ΜΑΤ, αφού υποστηρίζει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πως δικαιολογείται κυβέρνηση να ξεσηκώνει τα συνδικάτα εναντίον της, ο κ. Φλαμπουράρης απαντάει πως "κάποια στιγμή οι δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά". Η δήλωση αυτή δημιουργεί αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και υπάρχει σχετική ανασκευή από πλευράς του κυρίου Φλαμπουράρη που δηλώνει πως "οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά, αλλά θα ήταν περισσότερα αν δεν μας αγαπούσαν τόσο οι δανειστές μας".

ο κύριος Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στο Μνημείου του Αγνώστου Συνταξιούχου.

Ο κύριος Κατρούγκαλος συνεχίζει την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Ντάισενμπλουμ, ο οποίος πάλι αναβάλλεται αφού ο αντίπαλός του δηλώνει ασθένεια. Στη διαμάχη επεμβαίνει ο Γ. Βαρουφάκης ο οποίος σχολιάζει πως "πάντα τέτοια κότα ήταν ο Ντάισενμπλουμ" και βγάζει στη φόρα ηχογραφήσεις στις οποίες φαίνεται ότι και ο ίδιος είχε καλέσει τον Ολλανδό σε μονομαχία αλλά εκείνος έκανε "την πάπια". Ο Κατρούγκαλος δεν το βάζει κάτω, συνεχίζει την προπόνηση και στα διαλείμματα ασχολείται με την "επιτροπή σοφών" του ασφαλιστικού που συνεχίζουν τις συνεδριάσεις, εισπράττοντας τις σχετικές αμοιβές παρά το ότι το πόρισμα έχει κατατεθεί εδώ και καιρό,

ο κύριος Τσακαλώτος φτάνει στο Τατζικιστάν με αραμπά και συναντάει τον αρμόδιο υπουργό που δηλώνει την απορία του για την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού. Εκείνος τονίζει πως το Ντουσαμπέ είναι δύο τσιγάρα δρόμος από την Αθήνα και πως "η υποστήριξη των Τατζίκων είναι απαραίτητη για τους Έλληνες".

Στον 8ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θριαμβεύει ο κύριος Μητσοτάκης - οι δύο τελευταίοι μονομάχοι συνεχίζουν τον εκλογικό αγώνα αφού κατάλαβαν πως μόνο έτσι θα μπορέσει να καλύψει το έλλειμμά της η ΝΔ. Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα όμως (5-3 υπέρ του κυρίου Μεϊμαράκη), αφήνει περιθώρια και για επόμενο γύρο. "Θα τον φάω ολόκληρο την επόμενη φορά", δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης με νόημα. Όταν όμως ξεσηκώνεται ο κύριος Μητσοτάκης, ανασκευάζει και δηλώνει ότι αναφερόταν στο μουσακά που είχε για μεσημεριανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: