Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ζεόλιθος - μια ακόμα επένδυση χαμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας;

Για το πλούσιο υπέδαφος της χώρας μας και το φυσικό της πλούτο έχουμε γράψει επανειλλημένα (θυμηθείτε μεταξύ των άλλων τα σχετικά αφιερώματά μας για τον χρυσό, το πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα).

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ακριβού μεταλλεύματος, το οποίο η χώρα μας φαίνεται να έχει αρκετό ώστε να εξάγει (προς όφελος της ελληνικής οικονομίας) και του οποίου η εξόρυξη  έχει παραπεμφθεί στις καλένδες (για άγνωστους λόγους) είναι και ο ζεόλιθος. Την εν λόγω περίπτωση έβγαλε στο φως πριν από λίγο καιρό το περιοδικό "Επίκαιρα", από το οποίο αναπαράγουμε το σχετικό δημοσίευμα. Αξίζει να το διαβάσουμε, γιατί δείχνει το πως πολλές φορές, έχουμε επενδύσεις να προωθούνται (και να επιχορηγούνται αδρά) με καθαρά πολιτικά κριτήρια και με μηδαμινά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την επίτευξη του στόχου της μείωσης της ανεργίας, μέσω της δημιουργίας μακροχρόνιων θέσεων εργασίας.

Γι' αυτό και η περίπτωση του ζεόλιθου παρουσιάζει ενδιαφέρον - και αξίζει περαιτέρω διερεύνησης (δεξί κλικ στην εικόνα και "αποθήκευση" για κατέβασμα του άρθρου):

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: