Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μια "προεκλογική" αφίσα και ένα αλληλοφάγωμα μεταξύ δύο "αδερφών" κομμάτων

Τελικά σ' αυτήν την χώρα δεν μπορεί κανείς να ησυχάσει με τα καμώματα της κυβέρνησης. Τη μια της φταίει ο Τσίπρας που είναι (ή δεν είναι) άθεος, την άλλη είναι ο Άδωνις ο οποίος θεωρεί ότι καμία τρόικα δεν μπορεί να του κλέψει την δόξα για το επερχόμενο (από) ξεχαρβάλωμα του ΕΟΠΠΥ, την παράλλη έχουμε την ιδιωτικοποίηση των πάντων - ακόμα και των ΚΨΜ στα στρατόπεδα - με τόσα και με τόσα που να βαρεθεί κανείς; 

Έτσι φτάσαμε και στο τελευταίο - μια μεγάλης κακογουστιάς αφίσα που πληρώθηκε (απ' όλους μας) για να διαφημίσει στα κοινωνικά δίκτυα τη διάθεση του ιλλιγγιώδους (sic) ποσού των 18 (περίπου) εκ. ευρώ - ποσού που επιστράφηκαν από μίζες κ.λπ. - σε "κοινωνικούς" σκοπούς. (Η αφίσα ακολουθεί)



Πέραν του ότι το ποσό στην πραγματικότητα είναι αστεία μικρό και δε φτάνει ούτε για "ζήτω", πρέπει να εξηγηθεί και κάτι ακόμα: τα 17,7 εκ. ευρώ που έχουν επιστραφεί, έχουν δοθεί ως "ένδειξη καλής θέλησης" από τους δωρολήπτες και αφορούν υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει στην δικαιοσύνη. Έτσι μέχρι να συμβεί αυτό, καμία "εντολή Σαμαρά" δεν μπορεί να τα "διαθέσει" σε κοινωνικούς σκοπούς. Παράλληλα δε με βάση τις βλακώδεις μνημονιακές συμβάσεις που ο Σαμαράς και η τρελοπαρέα του έχουν συνυπογράψει, όλα τα έσοδα του Δημοσίου πάνε πρώτα στην αποπληρωμή του χρέους και ύστερα σε οτιδήποτε άλλο.

Όπως και να έχει πάντως, τα αίματα άναψαν. Από την μία η προσπάθεια της ΝΔ να φανεί "καλή" - αφήνοντας στην μπάντα το ΠΑΣΟΚ - έκανε τους τελευταίους έξαλλους και από την άλλη είχαμε σωρεία φαρμακερών σχολίων και την έκδοση μια ανάλογης αφίσας (χιουμοριστικής) που ακολουθεί:

 Το σχόλιο που δημοσιεύεται στο "Ποντίκι" είναι χαρακτηριστικό:

"Αίσθηση προκαλεί η σφοδρότητα της επίθεσης του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη εναντίον του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου και έμμεσα κατά του Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή έδωσε η αφίσα της ΝΔ, η οποία υπέστη απίστευτο «τρολάρισμα» στα Social Media με την οποία «διαφημίζεται» η εντολή του πρωθυπουργού να διατεθούν σε υγεία και παιδεία τα χρήματα που επιστρέφονται από τις μίζες. Το σχόλιο του Δημήτρη Καρύδη, που στάλθηκε και ως ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
          
«Με μια κακόγουστη αφίσα στο facebook (η οποία μοιάζει με διαφήμιση ζυμαρικών γνωστής εταιρείας)* η Ν.Δ. επιχειρεί να καρπωθεί μικροκομματικά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας και η Δικαιοσύνη να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία χρήματα από μίζες. Δεν διστάζει να εκθέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμφανίζοντάς τον να υιοθετεί πρακτικές Μαυρογιαλούρου. Ας μαζέψει η ηγεσία της Ν.Δ. τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό.»

Να σημειώσουμε ότι χτες τρεις υπουργοί ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Σίμος Κεδίκογλου κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα προβάλλει πρώτος την περίφημη εντολή Σαμαρά.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την αβάντα που γίνεται προσωπικά στο Σαμαρά, όπου κυβερνητικές αποφάσεις και δράσεις του εμφανίζονται ξαφνικά «ως εντολές» του. Σχολίαζαν μάλιστα με θυμηδία ότι ενώ ήταν γνωστό από χτες το πρωί πως ο πρωθυπουργός σκόπευε να επισκεφτεί την Κεφαλονιά επιστρέφοντας από Βρυξέλλες, για να υπάρχει επικοινωνιακός αιφνιδιασμός ανακοινώθηκε ενώ βρισκόταν εν πτήσει. Στη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν μπορεί τεχνηέντως  η ΝΔ να αποκρύβει ότι οι επιτυχίες των δικαστικών αρχών στα ζητήματα των μιζών εξασφαλίστηκε χάρη σε μια σειρά νομοθετημάτων που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009, παρότι το ίδιο μάτωσε από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Μια σειρά από διατάξεις συνέβαλλαν ώστε να βρεθούν λογαριασμοί σε εξωχώριες εταιρίες, αλλά και να ανοίξουν στόματα.

Πάντως το κλίμα είναι εντελώς προεκλογικό και μάλλον οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζονται για εθνικές κάλπες ή τέλος πάντων στήνουν από τώρα επικοινωνιακά αναχώματα…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: