Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

"Καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις" με νέες απολύσεις / Σχόλια για την επικαιρότητα

Μέσα στα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, έχουμε και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - για την επόμενη δόση και τα καινούργια "διαρθρωτικά" μέτρα που "χρειάζονται". Διαβάζουμε για "καλό κλίμα" μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και "χαιρόμαστε" - για λέμε "δεν μπορεί, δε θα ζητάνε καινούργια μέτρα", αλλά μια προσεκτική ματιά στις ειδήσεις μας και απορούμε: "δεν αποδέχεται η τρόικα να μετρήσουν στις απολύσεις που ζητάει αυτές της ΕΡΤ, γιατί θα γίνει καινούργια δημόσια ραδιοτηλεόραση" (είναι που η Κομισιόν κατά τ' άλλα ήταν αντίθετη), δε δέχεται να μετρήσουν σ' αυτές οι 6000 συμβασιούχοι που δουλεύουν ακόμα με προσωρινές διαταγές και δε θεωρεί ότι μπορούν να προστεθούν σ' αυτές και εκείνες που θα προέλθουν από τις "απομακρύνσεις" στις αμυντικές βιομηχανίες. Δηλαδή, το "καλό κλίμα" πιο ακριβώς είναι; Ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) που χαμογελάει στις κάμερες; Και τόσοι που θα μείνουν στο δρόμο χωρίς να φταίνε (επειδή η τρόικα θέλει "αίμα") τι φταίνε να τους δουλεύουν και από πάνω;

Αυτό είναι η μία πλευρά της κατάστασης της οποίας ζούμε...Η άλλη είναι ότι έχουμε χάσει τον μπούσουλα και ως κοινωνία, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να δείχνουν ότι δεν "χαμπαριάζουν" από κρίση και ανέχεια. Τελευταίο κρούσμα τα Jumbo, τα οποία τον καιρό της ευημερίας γιγαντώθηκαν παίρνοντας άδειες για "βιοτεχνίες με εκθεσιακό χώρο" παραλείποντας τις βιοτεχνίες στην πράξη και σήμερα κυνηγούν "κλέφτες μαρκαδόρων" των 5-10 ευρώ. Είναι φυσικά δικαίωμά τους να προστατεύουν την περιουσία τους. Στην ανακοίνωση που έβγαλαν μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε για το θέμα, τόνισαν ότι ο "κλέφτης" είχε κάνει παρόμοιες κλοπές στο παρελθόν - φανταζόμαστε θα αναφέρονται σε τετράδια, μολύβια - και άλλου τέτοιου είδους αντικείμενα. Αλλά θα περιμέναμε λίγη ειλικρίνεια και λιγότερη εκδικητικότητα από μέρους τους, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν την παρακάτω παράμετρο που παρουσιάζει εύστοχα η "Ελευθεροτυπία":
 Και τέλος έχουμε το όψιμο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή. Όλοι αυτοί που έλεγαν "έμμεσα" ή "άμεσα" μπράβο, έγιναν πολέμιοι - και καλώς βέβαια...Αλλά, υπάρχει πάντα και ένα αλλά όπως λέει ο Παύλος Μεθενίτης σε σχόλιο του:
Διαφωνεί κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: