Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το κύκνειο άσμα του Άκη (Τσοχατζόπουλου)

Η σημερινή μας ανάρτηση είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον πρώην Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παρά (πολύ) λίγο Πρωθυπουργό της χώρας, Άκη Τζοχατζόπουλο. Τον άνθρωπο που έφτασε από τα ψηλά στα χαμηλά, υποστηρίχθηκε από μεγάλη μερίδα του "σοσιαλιστικού χώρου" ακόμα και όταν τα πράγματα έδειχναν ότι η δίωξη δεν μπορούσε ν' αποφευχθεί (ποιος αλήθεια ξεχνάει τις μεγάλες συγκεντρώσεις παρουσία πολλών γνωστών Θεσσαλονικαίων στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που ήταν υποψήφιος), έχοντας πάντα μια ροπή προς τον πλούτο και την χλιδή (οι ιστορίες που διηγούνται οι σύντροφοί του στην Γερμανία από τα χρόνια του ΠΑΚ είναι χαρακτηριστικά), χωρίς να υπολογίσει ποτέ μια βασική αρχή της ζωής: η ζωή είναι ένας τροχός και γυρίζει - ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θα έρθουν "τούμπα" τα πράγματα...

Το άρθρο προέρχεται από το "Ποντίκι" και αξίζει να διαβαστεί - για εμάς πάντως ο Άκης είναι ένα "θύμα" - πήγε μόνος του φυλακή ενώ θα έπρεπε η παρέα του να είναι μεγάλη. Μπορεί πάντως εκεί να μην μείνει πολύ (υπολογίζεται ότι θα εκτίσει και λόγω ηλικίας γύρω στα 2 1/2 - 3 χρόνια) αλλά σίγουρα έγινε μια αρχή - έστω και ακριβή...

"Ολοκληρώθηκε η δίκη του Άκη Τζοχατζόπουλου. Το δικαστήριο επέβαλε σε αυτόν και στους ενεχομένους σε αυτή την υπόθεση τις ανώτερες των ποινών. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης. Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό, είναι και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Επί πλέον ο Άκης θα καταβάλει 1 εκατομμύριο ως χρηματική ικανοποίηση προς το Δημόσιο.

Ταυτόχρονα με την πρωτοφανούς ελεεινότητας συμπεριφορά του, ο άνθρωπος αυτός – που υπήρξε από τα κεντρικότερα και ιδιαίτερα προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής στη διάρκεια της μεταπολίτευσης – κατάφερε, εκτός από το να ζημιώσει κατάφωρα τα συμφέροντα της πατρίδας μας, να πλήξει ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη του λαού στην πολιτική και τους πολιτικούς, αφήνοντας περισσότερο έκθετους εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να υπηρετεί αυτά ακριβώς τα συμφέροντα τα οποία έπληξε.

Ο άνθρωπος αυτός με την αχαρακτήριστη θρασύτητα των πράξεών του κατάφερε επίσης όχι μόνο να αμαυρώσει το όνομά του, την πολιτική του καριέρα, το κόμμα που τον ανέδειξε, τους συνεργάτες του, αλλά και την ίδια την οικογένειά του, σύροντας στον εξευτελισμό και εν τέλει στη φυλακή τις δυο γυναίκες του, πρώην και νυν, την ίδια του την κόρη, η οποία έχει τρία παιδιά, πλήττοντας κατάφωρα όλους τους στενά δικούς του ανθρώπους.

Το δε πιο θλιβερό και μελαγχολικό ταυτόχρονα, με ιδιαίτερη σημασία, ήταν ότι η είδηση για την απόφαση του δικαστηρίου τη μέρα που πάρθηκε δεν υπήρξε καν ανάμεσα στις πρώτες των δελτίων ειδήσεων.

Το δε χειρότερο από όλα είναι ότι έχει το θράσος να μην αναγνωρίζει, σαν να υπήρξε σε όλη του τη ζωή κοινός κακοποιός, τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δείχνοντας την ύστατη στιγμή στοιχειώδη μεταμέλεια. Τόσο μικρότητα και θλιβερή αλαζονεία ενός μέτριου που μεγαλύνθηκε μέσα στην ανισορροπία της μεταπολίτευσης.

Αυτά κατάφερε ο πάλαι ποτέ υπερόπτης και αμετροεπής Άκης Τσοχατζόπουλος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: