Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ιστορικό...

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των περσινών εκλογών, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανέπνευσε μ' ανακούφιση και δίκαια: H κυβέρνηση της ΝΔ έφυγε αφήνοντας μια κατάσταση τόσο άσχημη, που πραγματικά δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία μεταπολιτευτική.
Το ΠΑΣΟΚ βγήκε έχοντας σαν σύνθημα του το "λεφτά υπάρχουν"

και έχοντας σα βάση του προγράμματός του τρια "ΔΕΝ": α) δεν θα αλλάξουν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, β) δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και γ) δεν θα αυξηθούν οι εισφορές. Ο κόσμος πιστεύοντας το, το ψήφισε και του έδωσε άνετη πλειοψηφία για ν' αλλάξει την χώρα προς το καλύτερο...

Δυστυχώς όμως η περίοδος της χαράς και της ευφορίας τελείωσε σύντομα, η κατάσταση αποδείχθηκε ακόμα χειρότερη απ' ότι ο απλός κόσμος είχε αφεθεί να πιστεύει, ενώ το κόστος του δανεισμού κατέληξε να είναι ασύμφορο για την χώρα. Έτσι αφού ο πρωθυπουργός ταξίδεψε, ως άλλος Ιωάννης Η' Παλαιολόγος σε όλον τον κόσμο για να βρει βοήθεια, καταφύγαμε στον "μηχανισμό στήριξης", παρόλο που μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου, "πιστεύαμε ότι δε θα τον χρειαστούμε" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10862950).

Δεν υπάρχουν σχόλια: