Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Νέο χαράτσι - στο νερό αυτή τη φορά!

Στεναγμοί ανακούφισης βγαίνουν από το στόμα εκατομμυρίων Ελλήνων. Επιτέλους η κυβέρνηση τους σκέφτηκε. Μετά τον πακτωλό των χρημάτων που θα έρθουν στις τσέπες τους απ' τα αντίμετρα (αυτά που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που η χώρα ξεπεράσει το 3,5% σε πλεόνασμα, αναλογικά πάντα με το ποσό της υπέρβασης), ήρθε η ώρα να επιστρέψουν κάτι στο κράτος που τους αγαπά και τους σκέφτεται.
Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε μια αύξηση σε κάτι που υπάρχει ήδη - η κυβέρνηση εξάλλου έχει δεσμευτεί σχετικά και ως γνωστό τις υποσχέσεις της, τις κρατάει (από την ανάποδη). Ο λόγος τους συμβόλαιο (από την ανάποδη).
Οι φωστήρες της κυβέρνησης σκέφτηκαν κάτι νέο: "Περιβαλλοντικό χαράτσι" στο νερό! Όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα "Ημερησία" οι επιβαρύνσεις θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με την εταιρεία ύδρευσης και ο τρόπος υπολογισμού του τέλους θα εξαρτάται ακόμη και από το κόστος συντήρησης του δικτύου αλλά σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις που θα μπαίνουν στους λογαριασμούς δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν την αύξηση του ΑΕΠ (!!!) του περασμένου χρόνου. Το τελευταίο αποτελεί μια ακόμα πρωτοτυπία των τελειωμένων τζογαδόρων που μας κυβερνούν - προφανώς σκέφτονται "θα εισρεύσει χρήμα από τους "επενδυτές", το ΑΕΠ θ' αυξηθεί γιατί έχει πιάσει πάτο, άρα ας βάλουμε αυτό και όχι κάτι άλλο που μπορεί και να μη φέρνει μεγάλη αύξηση".
Γι' αρχή υπολογίζεται σε 1 λεπτό το κυβικό - το οποίο όμως πολλαπλασιασμένο με τα κυβικά που καταναλώνονται το χρόνο από νοικοκυριά, αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες δείχνει ότι μιλάμε "για πολλά λεφτά".
Θα μας πείτε: "μα δεν πληρώνουμε τέλη ύδρευσης"; Πληρώνουμε και αυτά τα τέλη στη θεωρία περιλαμβάνουν τα πάντα. Αλλά προφανώς η "αριστερή" κυβέρνηση που μας κυβερνάει, ενδιαφέρεται να προικοδοτήσει περαιτέρω τους "επενδυτές" των μονοπωλίων που θα ξεπουλήσει - και να είστε σίγουροι ότι το νερό έχει ήδη μπει σε διαδικασία πώλησης (παρά την αντίθετη άποψη του ΣτΕ και τις αποτυχημένες προηγούμενες προσπάθειες). Προφανώς σκέφτονται ότι επειδή τα τιμολόγια (που αυξάνονται ούτως ή άλλως) δεν μπορούν να αυξηθούν κατά πολύ με την μία, θα πρέπει να εφευρεθεί κάτι καινούργιο ώστε να δικαιολογηθεί το καινούργιο κόστος.
Και εμφανίστηκε το καινούργιο χαράτσι - που μέχρι τώρα καλυπτόταν από το τέλος ύδρευσης. Δεν αποκλείεται δηλαδή σύντομα να δούμε και κάτι ακόμα ν' αποσπάται από το τελευταίο - "τέλος χώματος και τσιμέντου για να κλειστούν οι τρύπες που έχουν βάλει τους αγωγούς", "τέλος καπακιού υδρόμετρου", "τέλος πληρωμής υπαλλήλων εταιρείας ύδρευσης", "τέλος χαρτιού λογαριασμού" - οι πιθανότητες άπειρες.
Ευτυχώς δηλαδή που μας κυβερνούν "αριστεροί" - δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν στη θέση της ήταν η "επάρατος" Δεξιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: