Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Πως φτάσαμε στην υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος...(ανανεωμένο)

Τελικά η ανευθυνότητα στην κυβέρνηση έχει γίνει δεύτερη φύση. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι η υποχρεωτική χρήση των πιστωτικών καρτών, που αποτελεί το κεντρικό σημείο του οικονομικού σχεδιασμού της χώρας από τον Ιούνιο και μετά, έχει περάσει μέσα από 40 υποθετικά νομοσχέδια τα οποία είναι "έτοιμα" ή "σχεδιάζονται" να κατατεθούν.
Στην πραγματικότητα βέβαια όλα αυτά αποτελούν ιδέες του "αριστερού" κ. Αλεξιάδη, ο οποίος προσπαθεί να βρει τρόπους να καταργήσει τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να επιβάλλει την χρήση πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές των Ελλήνων. Στη θεωρία, κάτι τέτοιο - με παράλληλη διασύνδεση των μηχανημάτων με την εφορία - θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά στην πράξη θα ελέγξει πλήρως την καθημερινότητα των Ελλήνων αφού οποιαδήποτε στιγμή θα γνωρίζει το κράτος που πήγαμε, τι ψωνίσαμε, τι φάγαμε και πόσα χρήματα έχουμε ή ξοδέψαμε, πληροφορίες δηλαδή που απλώς ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Τα όσα ευφάνταστα έχουν σκεφτεί ποικίλουν. Ξεπερνώντας τα μόνιμα capital controls για μισθωτούς και συνταξιούχους (διαβάστε αναλυτικά εδώ), οι τελευταίες ιδέες τους ορίζουν ότι:
α) Kάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής).Τα χρήματα των εισπράξεων αυτών κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να τα «σηκώνει» από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να τα βάζει στην τσέπη του ή να τα αποθηκεύει στο σπίτι του με τη μορφή μετρητών, αλλά θα μπορεί μόνο να τα δαπανά μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για την κάλυψη άλλων άμεσων αναγκών της επιχείρησης ή του γραφείου του,
β) "θα υπάρχει ηλικιακό όριο στην υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος",
γ) Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο! 

Η δε ανείπωτη βλακεία του κυρίου Αλεξιάδη και της παρέας του προχωράει παραπέρα αφού "ανακοινώνει" ότι το αφορολόγητο θα χτίζεται μόνο από την χρήση πλαστικού χρήματος και οι φορολογούμενοι θα πρέπει ν' αποδεικνύουν ότι έχουν δαπάνες εώς το ποσό του εισοδήματός τους για να μην πληρώσουν φόρο. Το πως δε θα ζουν οι επαγγελματίες (αφού παρά τα όσα πιστεύουν οι κύριοι της κυβέρνησης οι "επαγγελματίες" δε δουλεύουν για να καλύπτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή τα έξοδα του γραφείου τους, αλλά για να ζουν κιόλας) δε φαίνεται ν' απασχολεί κανέναν...Τα δέ σχέδια για το μέλλον (σπουδές, ταξίδια, αγορές) απαγορεύονται στην χώρα - αφού με βάση το σχέδιο ό,τι εισπράττεται θα πρέπει να ξοδεύεται, διαφορετικά φορολογείται...

Είναι πραγματικά φοβερό το ότι μια αριστερή κυβέρνηση προσεγγίζει τόσο χαλαρά βασικές αρχές του Συντάγματος, την ίδια ώρα που καθιστά κυρίαρχες και προικοδοτεί ασύστολα τις τράπεζες, παραθέτοντας ευχολόγια αντί ουσιαστικών μέτρων προστασίας των πολιτών (μια ανικανότητα που για να είμαστε δίκαιοι πάντως, επιδεικνύει σε όλους τους τομείς).

Και εξηγούμαστε: με βάση του Σύνταγμα το κράτος δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πολίτες να συναλλάσονται τόσο με το ίδιο όσο και στην καθημερινότητά τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο όταν αυτός ενέχει επιπλέον κόστος ή/και εφόσον υπάρχουν σε κυκλοφορία χάρτινα ή μεταλλικά νομίσματα. Έτσι εκτός και αν καταργηθεί η υλική μορφή του ευρώ ο πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το πως θα γίνονται οι συναλλαγές αυτές.
Επίσης με βάση το Σύνταγμα υπάρχει η αρχή της ισονομίας μεταξύ των πολιτών και δεν μπορεί να υπάρχει ηλικιακός διαχωρισμός. Δηλαδή δεν μπορεί να ισχύει διαφορετικός τρόπος πληρωμών για κάποιον που είναι 70 χρονών και για κάποιον που είναι 20. Απέναντι στο νόμο είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι και έτσι θα πρέπει εφόσον θα μπορεί κάποιος "ηλικιωμένος" να πληρώνει με μετρητά, το ίδιο να μπορεί και κάποιος "νέος".
Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν στην κυβέρνηση. Αλλά δυστυχώς λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν και οι "δεξιές" κυβερνήσεις: παρακάμπτουν εις γνώσιν τους το Σύνταγμα, προσεύχονται να καθυστερήσουν οι προσφυγές στο ΣτΕ ή τον Άρειο Πάγο και όταν βγουν οι αποφάσεις καθυστερούν να τις εφαρμόσουν ή τις αγνοούν μέχρι να ξεχαστεί το θέμα ή προσφεύγουν σε ανώτερα δικαστήρια - με σκοπό βέβαια να τραβήξει το θέμα "αιώνια".
Την ίδια ώρα, οι "μισητές" (προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ) τράπεζες θα εισπράττουν υψηλές προμήθειες με δύο τρόπους - και από τους καταναλωτές αλλά και από τους παρόχους υπηρεσιών ή αγαθών, με τους πολίτες να "συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων" (για το πως θα πληρώνονται αυτά τα "δώρα" ούτε λόγος βέβαια) ενώ για τις επιχειρήσεις προβλέπεται επιβράβευση με μείωση των φορολογικών συντελεστών. Βέβαια αυτό δε θα γίνει άμεσα αλλά "οι μειώσεις αυτές δε θα ισχύσουν όμως άμεσα αλλά σταδιακά σε βάθος χρόνου, από τα επόμενα έτη." Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή...

Βέβαια δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από την κυβέρνηση. Εξάλλου οι περισσότεροι υπουργοί ετοιμάζουν την επαναστατική τους φορεσιά, για ν' αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Ήδη ο κύριος Σταθάκης προβάρει τη στολή παραλλαγής του, ο κύριος Πολλάκης είναι σε κατάστημα σιδερικών και ψάχνει για τις αλυσίδες με τις οποίες θα δεθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων για διαμαρτυρηθεί και ο κύριος Σκουρλέτης δοκιμάζει τα καριοφύλια της επανάστασης σε απομονωμένες περιοχές. Γιατί νομίζετε ότι διάβαζε για τον Βελουχιώτη ο κύριος Τσίπρας σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής; Για να πάρει ιδέες για την μεγάλη επανάσταση. Βέβαια το θέμα είναι το πως θ' αντέξουν οι κυρίες με τα Prada της ακολουθίας του στις κακουχίες που υπάρξουν. Αλλά δεν πειράζει. Η επαναστατική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει...

(Το πλήρες σχέδιο όπως έχει διαρρεύσει μπορείτε να το βρείτε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: