Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα του σήμερα / Η "κρυφή" αξία της ΔΕΗ / Επισήμως "ανοιχτά" τα κλειστά επαγγέλματα

Δύο δημοσιεύματα σας μεταφέρουμε σήμερα που αξίζουν προσοχής, αν και όχι άμεσα συνδεδεμένα με την τρέχουσα επικαιρότητα (θα επανέλθουμε σ' αύτήν αύριο). Το πρώτο έχει σχέση με το συνδικαλισμό στην Ελλάδα του σήμερα. Είναι γραμμένο από μια συνδικαλίστρια και λέει πολλές και ενδιαφέρουσες αλήθειες και προέρχεται από την εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς":



Το δεύτερο έχει να κάνει με την ΔΕΗ. Η ιδιωτικοποίησή της μπορεί να μεταφέρετε στο επόμενο έτος (προς το παρόν) και για το θέμα της έχουμε αναφερθεί ήδη εκτενώς εδώ με στοιχεία πολύ ενδιαφέροντα, αλλά το άρθρο που προέρχεται από την εφημερίδα "Παρόν" δίνει την αριθμητική διάσταση σε κάτι που γνωρίζουμε ήδη, δηλ. ότι η πώλησή της θα είναι εθνική απώλεια:



Και για να μην ξεχνιόμαστε... Πολύ συζήτηση έγινε τις τελευταίες μέρες για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αφού όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε καμία πρόβλεψη για την προστασία ακόμα κι εκείνων που η λογική ή το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει περιορισμούς (όπως π.χ. στην ανάγκη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα σφαγεία - κάτι για το οποίο θεωρητικά θα υπήρχε πρόβλεψη). Έτσι πλέον μπορεί κάποιος που έχει ποινικό μητρώο να γίνει έμπορος όπλων ή να δημιουργήσει εταιρεία σεκιούριτι, κάποιος που δεν είναι κτηνίατρος να ιδρύσει κτηνιατρική κλινική, κάποιος που να μην ξέρει ελληνικά ή ακόμα και ξένες γλώσσες να ιδρύσει φροντιστήρια κ.ο.κ. συν όλα τ' άλλα που έχουμε αναφέρει εκτενώς εδώ. Υποτίθεται βέβαια ότι σε όλο αυτόν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι σήμερα θα είχαν γίνει οι στοιχειώδεις μελέτες για ν' αποφύγουμε τέτοιες προοπτικές, αλλά είναι προφανές πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακόμα γιορτάζουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας. Όπως και να έχει πάντως πλέον και επίσημα γίναμε η χώρα της ευκαιρίας, πιστοποιώντας την ρήση "στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: