Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τουριστική ανάπτυξη - θέσεις του ΠΑΣΟΚ πριν 2 χρόνια και σήμερα: "Τσιμέντο να γίνει!" / Κατοχικό δάνειο

Έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν για τις περιβαλλοντικές παλλινωδίες της κυβέρνησης στις υποθέσεις της εκτός σχεδίου δόμησης στις περιοχές NATURA, στην δήθεν "πράσινη"
ανάπτυξη
, και στο περίφημο "fast-track". Μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με "περιβαλλοντικές" περγαμηνές αλλά ήδη έχει δείξει ότι τα πισογυρίσματά της σε πράγματα που μέχρι πρότεινως ήταν "αδιαπραγμάτευτη" είναι αμέτρητα.

Αντί άλλης ανάρτησης σήμερα, σας μεταφέρουμε ένα πρόσφατο άρθρο από την εφημερίδα "Ποντίκι" σχετικά με τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί ή είναι προς συζήτηση από την παρούσα κυβέρνηση, σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις επιπτώσεις που θα έχουν στο περιβάλλον. Το άρθρο δίνει αναλυτικά τις έννοιες που εισάγονται και παρουσιάσει τα όσα έγιναν σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν ανάλογα νομοσχέδια:



















































Τέλος σας έχουμε δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο από την εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου" με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Γερμανών πολιτών που είναι μέλη της ομάδας "Αμβούργο-Δίστομο", που εδρεύει στο Αμβούργο, κατά τις οποίες κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η καταβολή στην Ελλάδα των πολεμικών αποζημιώσεων, καθώς και η απόσυρση της προσφυγής που έχει καταθέσει στη Χάγη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σε μια απόπειρα να ακυρωθεί η απόφαση ιταλικού δικαστηρίου που δικαίωσε πολίτες του Διστόμου. Αξίζει να το δείτε - παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:


Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός "απέκρουσε" τα όσα λέγονται για τοποθέτηση Ευρωπαίων επιτρόπων στα υπουργεία, κατηγορώντας και πάλι τα ΜΜΕ για "μεγιστοποίηση του θέματος". Όπως είπε, "δεν δεχόμαστε οτιδήποτε που θα μειώσει τη δική μας αξιοπρέπεια, τα βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε είναι η ψήφος είτε είναι οι επίτροποι είτε είναι άλλες συμπεριφορές ή απαιτήσεις παρόμοιας υφής".Ωστόσο, αμέσως μετά, διευκρίνισε ότι ο ίδιος ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε : "να έρθουν εμπειρογνώμονες για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία τους σε διάφορους τομείς που χωλαίνουμε" - αν αυτό δεν είναι έμμεση αποδοχή αυτού που πριν λίγο είχε παρουσιάσει ως υπερβολή, τότε τι είναι; Μας δουλεύεται κύριε Παπανδρέου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: