Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Έχεις παππού αγωνιστή; Διορίζεις μέχρι και "αρραβωνιάρα"!

Να λοιπόν που φτάσαμε...Οι αγώνες των παππούδων και των θείων κατά τον Γερμανών και οι εξορίες μετά τον εμφύλιο εξισώνονται με την αφισοκόλληση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και όλα μαζί (σαν αχταρμάς) δικαιολογούν όχι μόνο το διορισμό ανηψιών και εγγονών αλλά και των σχέσεων αυτών σε μετακλητές θέσεις στο Δημόσιο.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά ο γ.γ. της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απαντώντας σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αντί ν' ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης (δηλαδή στο πως φτάσαμε να έχουμε μια ολόκληρη οικογένεια μετακλητών να εισπράττουν υπεράνω μνημονίων και προσόντων και άνευ ουσιαστικής αξιολόγησης), άρχισε την καταγραφή των αγώνων της οικογένειάς του, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς "εμείς στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα να εισπράξουμε τα χρωστούμενα".
Και αντί να τον μαζέψει κάποιος - έστω και ο κλητήρας της Κουμουνδούρου - τον άφησαν ν' αλωνίζει και να συνεχίζει να προσπαθεί να δικαιολογεί (με απαράδεκτη γλώσσα, επιπέδου πεζοδρομίου), τ' αδικαιολόγητα με επιχειρήματα που στερούνται ουσίας και σοβαρότητας.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν είναι ο μόνος. Και η κυρία Δούρου φρόντισε για τον αδερφό της (στον οποίο ταιριάζει "που' σαι νιότη ) και τη σχέση της και άλλοι σύζυγοι βουλευτών πήραν θέσεις και μισθούς - για να μη μιλήσουμε με τους βουλευτές που με βάση την κομματική επετηρίδα διόρισαν κόσμο και κοσμάκη (μερικά παραδείγματα μόνο εδώ), ενώ η κυβέρνηση σαν κυβέρνηση ξέχασε τα όσα έλεγε περί "σπατάλης" και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.
Αλλά τουλάχιστον, όλοι αυτοί, όταν ήρθε η ώρα προσπάθησαν να αρθρώσουν μια σοβαρή δικαιολογία. Δεν έφτασαν να επικαλεστούν τους αγώνες των παππούδων τους για να δικαιολογήσουν το διορισμό της γκόμενάς τους!
Αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ξανακοιτάξαμε τις αφίσες του ΕΑΜ από την Κατοχή για να σιγουρευτούμε μήπως κάποια γράφει "Εμπρός παιδιά για το Δημόσιο!". Δεν βρήκαμε κάτι τέτοιο. Για λευτεριά και ανεξαρτησία διαβάσαμε. Ξανακούσαμε τον ύμνο του ΕΛ.ΑΣ. Ούτε εκεί είχε κάτι τέτοιο: για το δίκιο και τη λευτεριά, λέει και εκεί...Επομένως ο Ιάσωνας (Σχινάς-Παπαδόπουλος γ.γ. της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), μάλλον δεν μας τα λέει καλά.
Και για να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αριστεράς: οι ιστοριο- και ιδεο-κάπηλοι κάποια στιγμή θα τιμωρηθούν από την ίδια την ιστορία. Και τέλος, οι πραγματικοί αγώνες των προγόνων δε δικαιολογούν την χρήση αναξιοκρατίας από τους απογόνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: