Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νέο πολιτικό φορέα (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) ετοίμασε ο Λοβέρδος / 45% για πάνω από 26000 ευρώ - υπήρξε πρόταση ή όχι;

Και να λοιπόν που ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν μπόρεσε να κρατήσει κρυφές για πολύ τις αρχηγικές του επιδιώξης και μετά την υποχώρηση που έκανε υπέρ του πρώην "φίλου" του Β. Βενιζέλου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Γ.Παπανδρέου, αποφάσισε να σηκώσει μπαϊράκι και να δημιουργήσει πολιτικό φορέα, τον οποίο προσυπέγραψαν και καμία 700 συμπολίτες μας, δείγμα του ότι οι ασθένειες που επηρεάζουν την μνήμη χτυπάνε και μικρές ηλικίες, και όχι μόνο τους μεγαλύτερους από εμάς, όπως λανθασμένα πιστεύει η πλειοψηφία του πληθυσμού. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το ότι ο υπέρμαχος των Μνημονίων, ο πρώην υπουργός και βουλευτής σε πλείστες κυβερνήσεις που λίγα προσέφεραν στην Ελλάδα και πολλά στη διαπλοκή, μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι το "φρέσκο" και "νέο"; Δεν είναι τυχαίο βέβαια, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ΜΜΕ, που τόσο στήριξαν τον Β.Βενιζέλο, τον άφησαν στην τύχη του, τώρα που έχοντας επιτελέσει το σκοπό του, μοιάζει σα στυμμένη λεμονόκουπα την ώρα της αποκομιδής των σκουπιδιών - "που ήμουν και πως κατάντησα" θ' αναρωτιέται στα σίγουρα.

Η κίνηση αυτή του Α. Λοβέρδου (λίγες ώρες μόνο μετά που έδωσε το παρόν στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ), σηματοδοτεί πιθανότατα την είσοδό του και στην κυβέρνηση ή την αναβάθμισή του σε ρόλο απευθείας συνομιλητή των εκπροσώπων της τρόικας και την ύσταση προσπάθεια ελέγχου του πολιτικού σκηνικού από το εγχώριο "λόμπι της διαπλοκής", που διαπιστώνει ότι το Μνημόνιο γυρίζει μπούμεραγκ (δείτε εδώ το γιατί) καθώς και ότι στο καινούργιο σκηνικό που στήνεται - από τους δανειστές μας (διαβάστε εδώ τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες) - θα έχει δευτερεύον (στην καλύτερη περίπτωση) ρόλο.

Το λογοπαίγνιο με τον τίτλο (που παραπέμπει σε "Ρήξη" και κάνει αναφορά σε σοσιαλισμό) είναι μάλλον ατυχές, αφού κάποιος που έχει ευνοηθεί όσο λίγοι από το θνήσκων καθεστώς και έχουν προβληθεί πολλαπλώς από τα ΜΜΕ (παρά την πρόδηλο ρόλο τους σ' αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας), δεν μπορεί να μιλάει για "ρήξη" κανενός είδους. Απομένει βέβαια να δούμε πως θα μετουσιωθεί αυτό στην πράξη, αν θα γίνει κόμμα ή απλώς "συνιστώσα" στο νέο "ευρωπαϊκό" κόμμα του Σαμαρά, καθώς και το πως θ' αντιδράσει ο Β.Βενιζέλος και οι τελευταίοι των "πασοκικών" Μοϊκανών. Θα έχει ενδιαφέρον.

Μέχρι τότε μπορούμε να χαιρόμαστε τον ΕΟΠΥΥ όλοι μας (το γιατί εδώ), για να μην ξεχνάμε την "προσφορά" του Α. Λοβέρδου στη σημερινή Ελλάδα...

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Διέψευσαν κατηγορικά τελικά τόσο ο Α.Σαμαράς, όσο και ο Γ.Στουρνάρας (ο τροϊκανότερος των τροϊκανών όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν) την ύπαρξη σχεδίου για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω των 26000 ευρώ. Βέβαια, η διάψευση αυτή, μόνο ως "αστεία" μπορεί να χαρακτηριστεί αφού η διαρροή της πρότασης έγινε από τρεις διαφορετικές πηγές, η μία εκ των οποίων βρίσκεται εντός της ΝΔ και από άτομα που συμμετείχαν στις συζητήσεις. Η πρόταση φέρεται να ήταν του, έχοντα στενές σχέσεις με την Γερμανική πλευρά, κ. Μαυραγάνη και υποστηρίχθηκε στενά από τον Γ.Στουρνάρα. Χρειάστηκε η αντίδραση συμβούλων του Α.Σαμαρά - οι οποίοι τόνισαν ότι μια τέτοια πρόταση δε θα περνούσε στην Βουλή με αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης - για να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και να περάσει η πρόταση στο "ράφι": μπορεί τέτοια ποσά πλέον να μη βρίσκονται εύκολα στις φορολογικές δηλώσεις, όμως δεν παραμένει να είναι ένα μέτρο που θα ενθάρρυνε τη φοροδιαφυγή ή την μικρότερη οικονομική δραστηριότητα και το οποίο θα προκαλούσε (σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά) τη θρυαλλίδα στην επικείμενη κυβερνητική έκρηξη... Οι εμπνευστές της πάντως δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι και είναι έτοιμοι να την επαναϋποβάλλουν με την πρώτη ευκαιρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: