Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση της επίσκεψης της Άγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα και οφέλη αυτής / Περασμένα-ξεχασμένα για την υπόθεση Siemens;

 Εν μέσω των συνεχιζόμενων εξοργιστικών απαιτήσεων της τρόικας (που βέβαια απλώς επιμένουν να ζητάνε αυτά που ζητάνε εδώ και καιρό, μέχρι απλώς να τα αποδεχθούν οι κυβερνώντες μας), ήρθε, είδε και απήλθε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ. Η επίσκεψή της δυστυχώς δεν είχε τ' αναμενόμενα αποτελέσματα και τ' αποτελέσματα της επίσκεψης σχολιάζει γλαφυρά στο "Ποντίκι" ο Α.Δελλατόλας:
"Ταρατατζούμ, λόγια και χαμόγελα είχε μπόλικα η επίσκεψη Μέρκελ.
Το θέμα είναι ότι όσοι περίμεναν μια καθαρή δήλωση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αυτή δεν ήρθε, αλλά απλώς η Άνγκελα μας έδωσε την ευχή της.
Όσοι περίμεναν συμφωνία για επιμήκυνση ή μείωση των επιτοκίων ή κάποια νύξη για νέο κούρεμα του χρέους, αυτή δεν έγινε.
Όσοι περίμεναν συγκεκριμένα πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης, με επενδύσεις ή ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δεν έγινε καμία ουσιαστική κουβέντα.
Όσοι περίμεναν να μιλήσει για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα εξαιτίας του μνημονίου, έμειναν στο... περίμενε.
Όσοι περίμεναν μια πολιτική τοποθέτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τη διαμόρφωση μιας ατζέντας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου, δεν άκουσαν τίποτα.
Όσοι περίμεναν να στείλει το μήνυμα για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, άκουσαν για κάποια τριάντα εκατομμύρια που έχει διαθέσιμα!!!
Αυτοί που περίμεναν τη Μέρκελ χωρίς προσδοκίες που εκπορεύονται από πολιτικές σκοπιμότητες ή από ασχετοσύνη, δεν είχαν καμία έκπληξη.
Είδαν μια Μέρκελ να επιδεικνύει την ισχύ της, στο γνωστό στυλ «εγώ είμαι το κουμάντο στην Ευρώπη», να στηρίζει τον Σαμαρά, για να πάει στη Βουλή να περάσει τα μέτρα και να του ανοίγει τα... διόδια για επαφές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Όλα τα άλλα περί επιτυχημένης επίσκεψης, από διάφορους συναδέλφους – που έχουν εξελιχθεί σε γλείφτες της τρόικας από την πρώτη ώρα –, για τον απλό κόσμο είναι λόγια για να μην... αγαπιόμαστε..."

Και για να μην ξεχνιόμαστε... Με αφορμή ένα άρθρο στο Κυριακάτικο Βήμα για την υπόθεση Siemens, ξαναθυμόμαστε για λίγο την υπόθεση Siemens...Βέβαια όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι διαπλεκόμενη στον ελληνικό χώρο πολύ περισσότερο απ' ότι φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος (η σχετική ανάρτηση που αξίζει να διαβαστεί βρίσκεται εδώ). Το άρθρο της Λώρης Κέζα πάντως μιλάει για το σήμερα και θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: