Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Αυτή την Κυριακή ας ψηφίσουμε...

  Το καλοκαίρι που μας πέρασε το ένα τρίτο της Ελλάδας κάηκε και το δεύτερο τρίτο πνίγηκε γιατί ρέματα μπαζώθηκαν και οι κανόνες της βασικής αντιπυρικής προστασίας δεν τηρήθηκαν. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι δημοτικοί και επαρχιακοί δρόμοι θυμίζουν τα "κακοτράχαλα βουνά" της Πίνδου την περίοδο της ελληνικής εποποϊίας κατά την περίοδο του ελληνο-ιταλικού πολέμου με αποτέλεσμα, ένα στα τρία αυτοκίνητα να καταλήγει με ζημιές στο συνεργείο. Αλλού το σκουπίδι πάει σύννεφο, πάρκινγκ δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, δημοτικοί κήποι του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ γίνονται πισίνες με την πρώτη καταιγίδα και το καλοκαίρι τα παιδάκια παθαίνουν ηλιάση γιατί οι φωστήρες που ενέκριναν τις μελέτες δε σκέφτηκαν να έχουν δύο δέντρα για σκιά. Αλλού ολόκληρες πόλεις επανασχεδιάζονται με βάση το συμφέρον των τουριστών και όχι των μόνιμων κατοίκων τους. Σε άλλους δήμους ντόπιοι επιχειρηματίες κάνουν δικούς τους συνδυασμούς γιατί ο δήμαρχος δεν τους έκανε το χατήρι να τους δώσει το δικαίωμα να μπαζώσουν μια ολόκληρη παραλία σε περιοχή Natura. 

Σε άλλες περιοχές οι δήμαρχοι δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και "βγάζουν λάδι" άλλους επιχειρηματίες, που με τη σειρά τους έχουν καταλάβει 300 στρέμματα παραλίας έχοντας χτίσει τις Πυραμίδες των Φαραώ μέσα στη θάλασσα. Αλλού πάλι έχουμε δημάρχους-τραμπούκους που χειροδικούν και καταβρέχουν με μάνικες τους δημότες, που τολμούν να τους αντιμιλήσουν. Σε άλλες περιοχές τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια μετατρέπονται σε λεκτικά "ρίνγκ" από τα οποία απουσιάζει μόνο ο ανίκητος Χαλκ Χόγκαν ή (επί το ελληνικότερο) ο Απόστολος Σουγκλάκος, των παιδικών μας χρόνων. Σε άλλες περιφέρειες εθνικοί οδοί επί σειρά χιλιομέτρων το βράδυ δεν έχουν μια λάμπα αναμμένη, ενώ τα χόρτα και τα καλάμια φτάνουν μέχρι τη μέση. Για να μην πούμε για άλλο Δήμο της χώρας που δημιουργήθηκαν "μεγάλοι περίπατοι" με τους οποίους γελάει ακόμα και ο στενός οικογενειακός κύκλος της οικογένειας του Δημάρχου.

Όσοι δεν ενοχλούνται από τα παραπάνω, όσους τους εκφράζει αυτός ο τρόπος άσκησης εξουσίας και όσοι καλύπτονται με την παρουσία του (αντι-)δημάρχου ή του (αντι-)περιφερειάρχη σε μια κοινωνική τους εκδήλωση, δεν χρειάζεται να διαβάσουν παρακάτω.

Όσοι ενοχλούνται ας συνεχίσουν να διαβάζουν: Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που η λύση τους ή η αποφυγή τους, δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του κεντρικού κράτους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το περίφημο  "τα παράπονά σας στο δήμαρχο/περιφερειάρχη".

Την Κυριακή έχουμε την μοναδική ευκαιρία να (επι)βραβεύσουμε τους "σωστούς" και να "τιμωρήσουμε" τους ανίκανους. 

Ψηφίζουμε! Οπότε μην καθίσετε σπίτι - πηγαίνεται στο εκλογικό τμήμα και ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Επιβάλλεται.

Καλή ψήφο σε όλες και όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: