Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μπορεί να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας για μεγαλύτερο χρονικά διάστημα; / Αλλαγές στον τρόπο διασκέδασης των νέων λόγω κρίσης...

Είδηση:  Για τεράστια πολιτική απάτη, σε βάρος των ανέργων για την υπόσχεση επέκτασης του επιδόματος ανεργίας, κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκύπτει, όπως σημειώνουν από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Ν. Χουντή. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση του κόμματος, ο Ολι Ρεν με μεγάλη σαφήνεια υπογράμμισε: «ότι δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση για το ζήτημα αφού: «Τα επιδόματα ανεργίας και οι πολιτικές στον χώρο των κοινωνικών μεταβιβάσεων γενικότερα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των επιμέρους κρατών μελών» τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «Όχι μόνο τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τις πολιτικές που ασκούν, αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για τη χρηματοδότησή τους»
Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν « διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν τα επιδόματα από τα κοινοτικά κονδύλια αφού τα κονδύλια της ΕΕ προορίζονται για ενεργητικές πολιτικές παρέμβασης στην αγορά εργασίας, με τις οποίες ενθαρρύνεται η παραμονή στην αγορά εργασίας, αντίθετα από τις αποκαλούμενες παθητικές πολιτικές παρέμβασης στην αγορά εργασίας, που έχουν ως στόχο την αντικατάσταση της απώλειας εργατικού εισοδήματος λόγω ανεργίας και εξαιρούνται από την ενωσιακή χρηματοδότηση»
Σε δήλωσή του ο Νίκος Χουντής σημειώνει ότι αποκαλύπτεται μία τεράστια πολιτική απάτη, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων της χώρας μας.
«Υποσχέθηκαν στον άνεργο μισθωτό την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και στον επαγγελματία που το μαγαζί του κλείνει ότι θα λάβει κι αυτός επίδομα, με χρήματα από κοινοτικά κονδύλια, όταν γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι η Κομισιόν δεν χρηματοδοτεί επιδόματα ανεργίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλιο: Είναι πραγματικά λυπηρό να παίζονται παιχνίδια με ψεύτικες υποσχέσεις εις βάρος τόσων εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων (που δικαιούνται επίδομα - και χώρια εκείνων που στην παρούσα φάση δε λαμβάνουν κάτι αλλά με βάση τις υποσχέσεις θα το έπαιρναν). Να θυμηθούμε επίσης ότι κάτι τέτοιο ήταν βασική προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ, η οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ (που το υποσχόταν αλλά από εθνικούς πόρους) ως "ανεύθυνο". Και ξαφνικά, όπως τόσα και τόσα πράγματα στην χώρα μας που γίνονται εκ των υστέρων, γίνεται η διαπίστωση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό (!!!), παρά το ότι μέχρι πολύ πρόσφατα υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι "γίνονταν συζητήσεις με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα" για την απελευθέρωση των κονδυλίων. Ούτε συζητήσεις έγιναν, ούτε κονδύλια απελευθερώθηκαν. Η δε ομολογία του Ρεν "πρόλαβε" τους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι μάλλον είχαν ήδη έτοιμη την ανακοίνωση "για άρνηση της (κακής) Κομισιόν να μας βοηθήσει". Το ερώτημα βέβαια που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι άλλο: θα βρεθούν (από αλλού και αν ναι από που) χρήματα για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας; Θα υπάρξει ένα (μικρό) έστω βοήθημα για όσους έχουν την ανάγκη της κρατικής μέριμνας σ' αυτή την χρονική περίοδο; Για να δούμε...

Και κάτι τελευταίο...Η κρίση δεν έφερε μόνο μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και αύξηση στα λουκέτα και στην ανεργία. Όπως ήταν αναμενόμενο έφερε και αλλαγές στον τρόπο διασκέδασης των νέων - όπως περιγράφει χαρακτηριστικά και η στο σχόλιο της:

Δεν υπάρχουν σχόλια: