Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πως φτάσαμε ως εδώ (Η απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) / Αλλάζει η νομοθεσία για την "αντιποίηση αρχής" / Σχόλιο για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Με αφορμή το επικείμενο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σας παρυοσιάζουμε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Βήμα και το οποίο εξηγεί πως φτάσαμε στην απόλυτη απαξίωση ενός ακόμα δημόσιου οργανισμού. Είναι αυταπόδεικτο νομίζουμε ότι όσοι επιμένουν στο ότι ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από την μαζική απαξίωση του Δημοσίου, είναι αφελείς:

 

Και για  να μην ξεχνιόμαστε... Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής τόσο στη Ραφήνα, όπου διέλυσαν πάγκους μικροπωλητών, σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι, όσο και στη Καλαμάτα όπου επιτέθηκαν σε μετανάστες σε φανάρια ήταν μόνο η αρχή.
Οι διάφορες αυξανόμενες επιχειρήσεις "εκκαθάρισης" του κόμματος σε πολλές περιοχές, ξεχύλισε ως φαίνεται το ποτήρι και κλιμάκωσε τη κόντρα του κόμματος με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη Χρυσή Αυγή να στέλνει εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό - φρουρό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, καθώς φαίνεται να συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσε η οργάνωση στην λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, σε ευθεία αποδοκιμασία των πρακτικών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αυστηροποιεί τις ποινές για ρατσιστικές επιθέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι πράξεις της Χρυσής Αυγής προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα".
Ο υπουργός έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει "όταν κάποιοι λειτουργούν ως υποκατάστατα του κράτους". Επισήμανε, δε, ότι καταδικαστέα είναι κάθε εκδήλωση βίας και μίσους είτε κατά μεταναστών, είτε κατά Ελλήνων πολιτών.
Ειδικότερα, προωθείται ρύθμιση που αυστηροποιεί την ποινική μεταχείριση στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας με ποινή μεγαλύτερη των τριών χρόνων και με περιορισμό στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής της.
Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε:
*Την προώθηση ρύθμισης για τον εντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι). Σχετική επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται (πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.
*Την αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς. Τελικά δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών, αλλά μετατρέπεται σε πταίσμα (έως τρεις μήνες), όταν γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και πλημμέλημα όταν γίνεται σε δημόσιο.

Και κάτι τελευταίο... Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Για να μπορέσει η εγχώρια τρόικα να περάσει μια άμεση  αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, διέρρευσε e-mail της τρόικας, παρουσίασε μια εμμονή των δανειστών μας για απολύσης στο Δημόσιο (το οποίο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ - πόσες φορές θα το γράψουμε;) και γενικά κάνει ότι μπορεί για ν' απαλύνει τον πόνο των εργαζομένων παρουσιάζοντας μια "ηρωϊκή" διάσταση της -που φυσικά δεν υπάρχει. Και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση  των ΜΜΕ, συνεχίζει τον αγώνα της...

Πηγές ειδήσεων: "Τα Νέα", 

Δεν υπάρχουν σχόλια: