Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ολυμπία Οδός και αύξηση της τιμής των διοδίων / Διάσωση της Proton Bank με λεφτά των φορολογουμένων / Πόθεν έσχες και ακίνητα

Για σήμερα σας έχουμε τρία πολύ ενδιαφέροντα δημοσιεύματα από την επικαιρότητα. Το πρώτο είναι σχετικό με τα διόδια. Είχαμε αναφέρει πρόσφατα (λεπτομέρειες εδώ), ότι οι υποσχέσεις για μειώσεις στις τιμές των διοδίων αποδείχθηκαν έωλες. Κατά συνέπεια το κίνημα ενάντια στις πληρωμές των διοδίων συνεχίζει να είναι ζωντανό (διαβάστε αναλυτικά εδώ), πράγμα μάλλον λογικό όταν δρόμοι-καρμανιόλες, όπως η Ολυμπία Οδός παραμένουν ανολοκλήρωτοι, και όχι μόνο δεν μειώνουν τις τιμές των διοδίων αλλά τις αυξάνουν γεωμετρικά:


Το δεύτερο δημοσίευμα έχει σχέση με την απόπειρα διάσωσης της Proton Bank και αποδεικνύεται ότι το 2ο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης (μετά την Τράπεζα Κρήτης) κουκουλώνεται και επισήμως με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς την παραίτηση έστω και ενός ατόμου:


Και τέλος έχουμε μια τοποθέτηση του Βασίλη Στεφανακίδη, για την αναστολή του "πόθεν έσχες" στην αγορά ακινήτων. Έχει ενδιαφέρον μιας και παρουσιάζει τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά:


Και για να μην ξεχνιόμαστε... "Μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο Δημόσιο θα φέρει η κυβέρνηση, όπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Εκτός από τις αλλαγές στη σύνδεση μισθού - βαθμού ο κ Πλασκοβίτης είπε ότι θα υπάρχει διαφορετικό μισθολόγιο για τους υφιστάμενους υπαλλήλους και διαφορετικό για τους νεοεισερχόμενους. «Το μισθολόγιο έχει δυο όψεις, την πάγια όψη, αυτή η οποία ουσιαστικά αποτελεί το πάγιο σύστημα και τη μεταβατική όψη, αυτή η οποία αφορά τους ήδη υφιστάμενους υπαλλήλους» είπε επισημαίνοντας ότι η διάκριση αφορά μόνον το μισθολογικό καθεστώς και πρόσθεσε για τους νυν εργαζόμενους: «Δεν μπορείς να έρθεις με το καλημέρα σας και να πεις σε κανέναν άνθρωπο ότι από αύριο οι αμοιβές σου από 2.500 ευρώ το μήνα θα είναι 1.500 ή θα είναι 1300.» Δύο μίνι σχόλια από μέρους μας: α) πόσοι είναι πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι εκτός ΥΠΟΙΚ που παίρνουν 2500 ευρώ; Ελάχιστοι και β) αντί να συζητάμε για αξιοπρεπείς μισθούς στην χώρα μας για όλους, κοιτάμε την ισοπέδωσή τους σε όλα τα επίπεδα, παρουσιάζοντας το μέτρο ως "δίκαιο".

Πηγές ειδήσεων: "Πρώτο Θέμα", "Ελευθεροτυπία", "Ημερησία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: