Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και ο "πρόεδρος" του...

  "Αυτοφοράκηδες" στην ελληνική επιχειρηματική argo, είναι τα πρόσωπα που τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης σε επιχειρήσεις, κυρίως υγιειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση, αλλά βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις για ν' αναλάβουν την ευθύνη σε περίπτωση που η επιχείρηση βρεθεί σε νομικά "δύσκολη" θέση. Είναι συνήθως υπερήλικες ή μετανάστες ή άτομα με μειωμένο καταλογισμό και γι' αυτό αντιμετωπίζονται (συνήθως) με επιείκεια από τις δικαστικές αρχές, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής, αν καταδικαστούν, λαμβάνοντας ένα μικρό μισθό κάθε μήνα. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι κινούν τα νήματα υπογείως και φροντίζουν έτσι ώστε οι "αυτοφοράκηδες" να έχουν μια αξιοπρεπή νομική εκπροσώπηση αν παραστεί ανάγκη.

"Αυτοφοράκηδες" όμως δεν υπάρχουν μόνο στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα. Στην εποχή μας τέτοιοι υπάρχουν και στα πολιτικά κόμματα. Ένα τέτοιο βρήκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, για το κόμμα του "Έλληνες - Εθνικό Κόμμα". Και μάλιστα το πρόσωπο αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αδερφός του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος κινείται εδώ και χρόνια στον ακροδεξιό χώρο, έχοντας ιδρύσει εδώ και ένα χρόνο, πολιτικό φορέα με τίτλο "Εάν". Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει έρθει σε συμφωνία με τον κύριο Κανελλόπουλο, ώστε ο τελευταίος να "ηγηθεί" του εκλογικού αγώνα για το κόμμα του, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Αρείου Πάγου και του Εκλογοδικείου, βασισμένος προφανώς στο σκεπτικό "δικός τους είναι, σιγά μην τον κόψουν". 

Έτσι λοιπόν, όσο η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος συνεχίζεται, όσο η ακρίβεια κάνει πάρτυ, όσο οι μισθοί στην χώρα μας παραμένουν χαμηλοί και η νεολαία συνεχίζει να μεταναστεύει μαζικά στο εξωτερικό για ένα "καλύτερο" αύριο - εντείνοντας ακόμα περισσότερο το δημογραφικό πρόβλημα - υπάρχουν κάποιοι που σφυρίζουν αδιάφορα, χωρίς ν' αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, δείχνοντας ότι δεν έχουν πάρει το μάθημα από την περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Κυρίαρχη ευθύνη δυστυχώς έχει η κυβέρνηση. Τόσο γιατί θεωρεί ότι με τα καλάθια και τα πάσο παντός είδους (fuel pass, market pass) θα μαζέψει ψήφους, όσο και γιατί στο βωμό της ψηφοθηρίας κάνει τα στραβά μάτια στο αλώνισμα του τουρκικού προξενείου στην Θράκη, και προτιμά να πάνε οι ψήφοι διαμαρτυρίας σε ακροδεξιούς σχηματισμούς, παρά στην μείζονα αντιπολίτευση.

Και δυστυχώς, αυτό θα το βρει μπροστά της όλη η κοινωνία σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: