Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

"Χρυσή βίζα"- σε όσους έχουν πολλά λεφτά και μόνο...

Τελικά η ζωή είναι πολύ περίεργη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – που προεκλογικά ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών και υποσχόταν να κάνει πιο εύκολη την απόκτηση της ελληνικής εθνικότητας από αυτά – τελικά αντί να φέρει νομοσχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, φέρεται να ετοιμάζεται να προσφέρει και ελληνικό διαβατήριο (όχι στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα μας) αλλά σε οικονομικούς “πρόσφυγες”-μεγαλοκεφαλαιούχους.
Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Real News” σε πρόσφατο ρεπορτάζ της: σ' αυτό  αναφέρεται ότι η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του ανεκδιήγητου κ. Πιτσιόρλα (πρώην υβριστή – νυν καλύτερου φίλου – του κυρίου Τσίπρα) ετοιμάζεται ν' αλλάξει το νομικό πλαίσιο, προσφέροντας 5ετή άδεια παραμονής και πιθανότατα ελληνικό διαβατήριο σε όσους αλλοδαπούς αποκτούν επενδυτικά προϊόντα ύψους 300 εώς 500 χιλιάδων ευρώ ή καταθέτουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ είτε σε repos του ελληνικού Δημοσίου είτε σε εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας. Με λίγα λόγια όπως επενδύει σε εταιρείες που αγοράζουν (από το Δημόσιο ή ιδιότητες) έναντι πινακίου φακής μεγάλες εκτάσεις, θα επιβραβεύεται παίρνοντας ελληνική υπηκοότητα – προφανώς για το καλό που θα μας κάνει.
Η χώρα μας μέχρι στιγμής έχει παρεμφερές πρόγραμμα, το οποίο προφανώς θέλει να διευρύνει. Μέχρι στιγμής υπάρχει εν ενεργεία ένα πρόγραμμα “χρυσής βίζας” (όπως λέμε “χρυσής ζύμης”), σύμφωνα με το οποίο όποιος αγοράσει ακίνητο 250 χιλιάδων ευρώ (ένα μέσο σπίτι δηλαδή σε μια ακριβή περιοχή της Αττικής – και όσο θα κάνουν σε λίγο τα σπίτια που  θα πουλάει ο “σύντροφος” του Αλέξη Τσίπρα, Λάτσης στο Ελληνικό) παίρνει αυτόματα και 5ετή άδεια εισόδου στην χώρα μας. Στα 5 χρόνια που υπάρχει το πρόγραμμα έχουν εκδοθεί περίπου 2.400 τέτοιες άδειες, πράγμα που έχει στεναχωρήσει τον κύκλο του κυρίου Πιτσιόρλα, ο οποίος βλέπει την Κύπρο και την Μάλτα να έχουν βγάλει πάνω από 4 δις ευρώ έκαστη από τις παραχωρήσεις υπηκοότητας και διαβατηρίου.
Το αστείο (μην πούμε γελοίο) της υπόθεσης είναι ότι η χώρα μας έχει κάνει ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια στην Κίνα για να προωθήσει την ιδέα του πόσο “φτηνή” είναι η χώρα μας (αφού για να πάρει κανείς αντίστοιχα δικαιώματα σε άλλες χώρες πρέπει να “επενδύσει” περισσότερα χρήματα). Δηλαδή δεν φτάνει που κάποιος μπορεί ν' αγοράσει έναντι πινακίου φακής υψηλής αξίας ακίνητα στην χώρα μας, το διαφημίζουμε κιόλας προσφέροντας “δώρα”...
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τέτοιες πρακτικές δεν αρέσουν στην Ε.Ε., που βλέπει ένα διαγωνισμό μειοδοσίας από διάφορες “φτωχές” χώρες της Ε.Ε., για το χρηματικό όριο πάνω από το οποίο αποκτώνται δικαιώματα παραμονής / διαμονής / απόκτησης υπηκοότητας από “περίεργους” ολιγάρχες ή κατόχους “μαύρου χρήματος”.
Την ίδια ώρα έχουμε παιδιά που γεννήθηκαν στην χώρα μας, πήγαν σχολείο και δουλεύουν εδώ να μην έχουν δικαιώματα ή ακόμα και αν έχουν στην θεωρία να μην έχουν πρόσβαση σ' αυτά στην πράξη.
Αλλά δυστυχώς αυτά δεν έχουν 250 χιλιάδες ευρώ ν' αγοράσουν ένα ακίνητο ή δεν έχουν διαθέσιμα  1 εκατομμύριο ευρώ για να επενδύσουν σε ένα επενδυτικό fund θ' αγοράσει μαζικά ακίνητα στην χώρα μας, για να κάνει πολυτελείς κατοικίες ή boutique hotels για ευκατάστατους τουρίστες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: