Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

"Κόφτης" δαπανών = τέλος του κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας

Ας ξεπεράσουμε το ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, μείωσε κι άλλο τις συντάξεις, αύξησε τις εισφορές και επέβαλλε σωρεία νέων φόρων (αυξάνοντας τους υπάρχοντες). Ας βάλουμε στην άκρη το ότι το "90% των κερδισμένων από τις αλλαγές" δε βασίζεται σε πραγματικα και είναι βγαλμένο από μυαλό του κυρίου Κατρούγκαλου (που στη συγκεκριμένη "μεταρρύθμιση" καταπατάει δύο 2 πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και αντιφάσκει με τον ίδιο του τον εαυτό, αφού νομοθετεί αλλαγές με τις οποίες αντιδρούσε ως εργατολόγος). Ας παρακάμψουμε τις "κόκκινες γραμμές" του κυρίου Τσακαλώτου, που έριξε το αφορολόγητο στα 8600 περίπου, ενώ σαφέστατα είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν κατέβαινε κάτω από τα 9100. Ας μη δούμε το προφανές δηλ. ότι οι αλλαγές ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουν την καταδικασμένη πορεία του ασφαλιστικού, αφού με αυξανόμενο αριθμό συνταξιούχων και χαμηλόμισθων ημιαπασχολούμενων, το μέλλον είναι ζοφερό αφού τα αποθεματικά των υγιών ταμείων στα οποία θα βάλει χέρι με τη συνένωση των ταμείων δε θα επαρκέσουν για πολύ καιρό. Τέλος ας κάνουμε τα στραβά μάτια στο ότι είναι μια αριστερή κυβέρνηση που νομοθετεί την πώληση ΟΛΩΝ των δανείων -"κόκκινων" και "πράσινων"- σε hedge funds με ημερομηνία λήξης για τα ήδη προστατευμένα δάνεια την 31/12/2017, παιρνώντας από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στο "όλα τα σπίτια στα χέρια των hedge funds", καθώς και ότι είναι μια αριστερή κυβέρνηση που δημιουργεί ένα ξενο-διοικούμενο ταμείο αποκρατικοποιήσεων στο οποίο θα περάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δημόσια περιουσία.
Ας επικεντρωθούμε απλώς στο ότι μια αριστερή κυβέρνηση, ετοιμάζεται να νομοθετήσει τη κατάργηση της Βουλής, οδηγώντας την χώρα σε μια πραγματική Χούντα, αφού η αυτόματη επιβολή μέτρων με Προεδρικό διάταγμα, αποτελεί Συνταγματική παρεκτροπή μιας και δεν επιτρέπεται απ' αυτό. Και είναι προφανές βέβαια ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι ενάντια στο Σύνταγμα, αλλά αποτελεί ουσιαστικά ΜΟΝΙΜΟ μνημόνιο αφού δεν υπάρχει πουθενά ορίζοντας λήξης, ενώ παράλληλα δε δίνει κανένα δικαίωμα ελπίδας γι' αλλαγή αφού οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το εξωτερικό και μόνο.
Αμελεί δε η κυβέρνηση ν' αναφέρει ότι ο μηχανισμός θα είναι ενεργοποιημένος επ' αόριστον αφού θα λήξει όταν λήξει η αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή ΠΟΤΕ. Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρει την επόμενη δόση ουσιαστικά αφού στην απόφαση του Eurogroup είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία έναρξης και λήξης για τη "συζήτηση για το χρέος". Το πότε θα γίνει το ξεκαθάρισε τόσο ο κύριος Ντάισενμπλουμ ("όταν έρθει η ώρα") όσο και ο κύριος Σόιμπλε ("το 2020"). Δηλαδή η επίκινδυνη, δήθεν αριστερή κυβέρνηση την οποία έχουμε για να διορίζει ξαδέρφια και κολλητούς σε θέσεις μετακλητών και μη και να μαζεύει την "αφάν σκατέ" της αριστεράς σε οργανισμούς της πλάκας χωρίς αντικείμενο, ετοιμάζεται να νομοθετήσει κάτι αντι-συνταγματικό με αντάλλαγμα την 4η συνεχόμενη, αόριστη υπόσχεση γι' "ελάφρυνση του χρέους".
Συμπεριφέρεται δηλαδή σαν τελειωμένος χαρτοπαίχτης που παίζει τη γυναίκα του και το σπίτι του, σ' ένα παιχνίδι με χαμηλές πιθανότητες να κερδίσει, ξεπουλώντας τα πάντα για μια δόση, έχοντας σκοτώσει την οικονομία, τσακίζοντας ταμειακά διαθέσιμα και την - υπερπολύτιμη για το μέλλον της χώρας - δημόσια περιουσία, καταπατώντας κάθε "κόκκινη" γραμμή που έθεσε όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία.

Η δε διαβεβαίωση διαφόρων υπουργών "να μην ανησυχούμε, ο μηχανισμός δε θα ενεργοποιηθεί" είναι το λιγότερο αστεία και ουτοπική - εμπίπτοντας στα όρια της κοροϊδίας - αφού όσα και αν νομοθετήσει, όσους φόρους και αν αυξήσει, με τις συντάξεις και τους μισθούς στα τάρταρα, ούτε ανάπτυξη θα υπάρξει, ούτε κατανάλωση: και με τα πλεονάσματα να δημιουργούνται (όπως και επί ΝΔ) με το να μην πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του στους ιδιώτες, ελπίδα δεν υπάρχει καμία και για κανέναν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: