Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σκανδάλων συνέχεια - τα 28 ακίνητα και η "ακαταδίωκτη" κυρία Σακελαρίου

Είδηση: Θα μπορούσε αυθόρμητα ο καθένας να πει, παρακολουθώντας τις καταιγιστικές τις τελευταίες μέρες κινήσεις της Δικαιοσύνης να βάζει βαθιά το νυστέρι στο... γήπεδο των εξοπλισμών, όπου οι μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων έπεφταν βροχή και στο πάρτι που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στις Τράπεζες με τις κυβερνήσεις να κάνουν τον... τροχονόμο, ότι υπάρχουν στο Βερολίνο δικαστές, που δεν λοξοκοιτάνε ποιος είναι στην εξουσία...  Τη σκυτάλη πήρε προχθές το Ελεγκτικό Συνέδριο που αρνήθηκε να επικυρώσει τη σκανδαλώδη σύμβαση πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες 28 ακινήτων του Δημοσίου. Και μάλιστα όχι μόνο έναντι πινακίου φακής, αλλά και της δέσμευσης να νοικιάσει το Δημόσιο τα 28 ακίνητα που πούλησε! Και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Παρόν" την περασμένη Κυριακή, η τιμή πώλησης είναι 261,31 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο θα τα νοικιάσει για 20 χρόνια έναντι 600 εκατ. ευρώ!

Στην πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που κοινοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται ότι «κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης». Η πράξη αυτή έπεσε ως κεραυνός στο κυβερνητικό στρατόπεδο.  Έχει, βέβαια, τη δυνατότητα το ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λογω πράξης. Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν μεν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία και η Eurobank Properties, θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank, όμως ποτέ δεν έγινε γνωστό αν συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, δηλαδή αν αναπτύχθηκε ανταγωνισμός.

Να σημειώσουμε ότι η πώληση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μια από αυτές ήταν η ενυπόγραφη καταγγελία πέντε καθηγητριών, την οποία δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο. Συγκεκριμένα τονίζονταν τα εξής: «Παράνομη, αντισυνταγματική, αδιαφανής και επιβλαβής για την εθνική οικονομία είναι η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 28 δημοσίων ιδιόχρηστων κτιρίων στις εταιρείες Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties, θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank αντίστοιχα, τονίζουν σε εξώδικο που έστειλαν στον πρόεδρο και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και στις δύο εταιρείες που πήραν τα 28 ακίνητα η Ελένη Παρταλιού, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, η Λήδα Καζαντζάκη, ιστορικός τέχνης, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, η Τόνια Κατερίνη, αρχιτέκτων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, η Κωνσταντίνα Βαΐου, καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου».

Για το ίδιο θέμα έχει κάνει καταγγελία και η «Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ», στην οποία επισημαίνουν ότι «ο λαός πληρώνει από το υστέρημά του, φτωχοποιείται μέρα με τη μέρα περισσότερο, όχι για να διασωθεί η χώρα αλλά για να συνεχίσουν κάποιοι να κάνουν μπίζνες».

Εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαλαβάνη, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι: «Χαιρόμαστε που το Ελεγκτικό Συνέδριο εν έτει 2014 επιμένει «αναχρονιστικά» ότι η πώληση δημόσιας περιουσίας σε ομίλους επιχειρήσεων που είναι ταυτόχρονα σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης της ίδιας δημόσιας περιουσίας, δεν στερείται μόνο ηθικής, αλλά και νομιμότητας».

Και καταλήγει: «Δεν μπορεί παρά να επαναλάβει κανείς ότι η διακοπή της πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και η αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου υπέρ των ζωτικών κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών του λαού και της χώρας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι σε θέση να εγγυηθεί και να παλέψει γι' αυτήν».

Σχόλιο: Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να ονομάζεται "πως το κράτος πουλάει κάτι για 200 για να το νοικιάσει 600 ύστερα από λίγο", επομένως η αντίδραση του Ελεγκτικού Συμβουλίου δε θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση. Η κυβέρνηση προσπάθησε εντέχνως να καλύψει το θέμα, μιλώντας για ένα "τυπικό" κώλυμα λες και το Ελεγκτικό Συμβούλιο παρατήρησε ένα θαυμαστικό παραπάνω ή ένα λάθος στην ημερομηνία. Βέβαια η έκθεση του υπονοεί οικονομική ζημία για το Δημόσιο, με τα μέλη τους να έχουν υπόψιν τους ότι παρά τις πιέσεις που θα δεχτούν από κυβερνητικά στελέχη στο τέλος η υπογραφή τους είναι αυτή που θα μετρήσει και έτσι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν υπόλογοι, με κίνδυνο να περάσουν αρκετό χρόνο στη φυλακή, χωρίς μάλιστα να έχουν οι ίδιοι οικονομικό όφελος.

Βέβαια δεν έχουμε πολλές ελπίδες: η κυβέρνηση έχει πάρει πολιτική απόφαση να "προικοδοτήσει" την "αποκρατικοποιημένη" (όσο μπορεί κανείς να θεωρήσει κρατική την Εθνική Τράπεζα κι επομένως και τις θυγατρικές της) Πανγαία ώστε αυτή να πετύχει μεγαλύτερο τίμημα. Έτσι θα εφαρμοστεί χωρίς ντροπή αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν "δημιουργική λογιστική" ώστε να φανεί συμφέρουσα μια τέτοια απαράδεκτη ενέργεια. Αλλά γιατί να σκάσουν; Δικά τους είναι τα ακίνητα και τα λεφτά; Ή μήπως θα είναι αυτοί κυβέρνηση όταν έρθει ο λογαριασμός;

Και για να μην ξεχνιόμαστε...Αντιγράφουμε από την "Real News" χωρίς άλλα σχόλια: "Το σύστημα διορθώνει τα λάθη του. Κι εξηγούμαι: όταν το σύστημα, δηλαδή ο κ. Στουρνάρας, δηλαδή οι Σημιτάνθρωποι προωθούσαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την κυρία Αναστασία Σακελαρίου
ρίσκαραν το ενδεχόμενο η τσόζεν αυτή γκόλντεν γούμαν να διαπράξει κάποια λαθάκια και να αρχίσει να αφήνει διάφορα εκατομμυριάκια να διαλέγουν τσέπες. Οντως, τώρα η κυρία Αναστασία Σακελαρίου διώκεται ποινικώς με κίνδυνο το σύστημα να αρχίσει να πληρώνει τα λάθη του, αν! Αν δεν είχε λάβει πρόνοια. Την εξής: όταν η κυρία Σακελαρίου και ο/η κάθε κυρία Σακελαρίου μετετέθη απ’ το σύστημα, δηλαδή τον κ. Στουρνάρα, δηλαδή τον κ. Σαμαρά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε από νέα, ισχυρότερη θέση, να ελέγχει την ελεύθερη διακίνηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς πάσαν κατεύθυνσιν, ελήφθη η πρόνοια να έχει η κυρία Σακελαρίου.
O/η ή κάθε κυρία Σακελαρίου, το ακαταδίωκτον για όποια πράξη διαπράξει. Να έχει δηλαδή ασυλία ακόμα κι αν διέπραττε κακουργήματα. Να έχει δηλαδή όχι το τεκμήριο της αθωότητος και της εντιμότητος, αλλά να είναι αθώα και έντιμη με διάταγμα για ό,τι κι αν κάνει. Αθώα με Εδικτο. Ούτε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αθώος με υπουργική απόφαση, ούτε καν στη Ζιμπάμπουε συμβαίνουν τέτοια πράγματα (διότι εκεί το σύστημα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί). Εδώ όμως που το σύστημα έχει ολοκληρωθεί, κι έχει γίνει πλέον τόσο τέλειο όσον το Γερμανικό, η Δημοκρατία σπεύδει και λαμβάνει πρόνοια, να είναι υπεράνω ελέγχου, δηλαδή να είναι υπεράνω του νόμου
εντεταλμένοι υπάλληλοι όπως η κυρία Σακελαρίου ή κάθε άλλος όμοιων καθηκόντων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: